стрічка

Хакери зламали захист «Київстар» через обліковий запис одного з працівників

13 Грудня 2023, 21:10
Хакери зламали захист «Київстар» через обліковий запис одного з працівників 2187
Хакери зламали захист «Київстар» через обліковий запис одного з працівників

Президент «Київстару» Олександр Комаров заявив, що хакерам вдалося вразити кіберзахист оператора мобільного зв'язку через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників.

Про це очільник компанії повідомив у ефірі телемарафону «Єдині новини» – пише Суспільне.

«Потрібно визнати, що ця атака пробила наш захист. Це сталося, оскільки було скомпрометовано обліковий пул, скомпрометовано обліковий запис когось зі співробітників і ворог зміг потрапити в середину інфраструктури компанії. Щодо цього ведеться слідство», — сказав Комаров.

Президент «Київстару» наголосив, що питання не в технологіях, а у тому, що в будь-якій організації можуть бути люди, які «умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі, тому що добре працюють соціальні інженери».

За словами топменеджера, компанія використовувала для захисту від кіберзагроз найсучасніші технології та з початку повномасштабного вторгнення відбила близько 500 кібератак.

Комаров зазначив, що таку здійснила російська хакерська група «Солнцепек», яка за даними СБУ близька до Головного розвідуправління ГШ РФ.

«Робили вони це, щоб покласти найбільшу телеком-інфраструктуру в Україні, щоб посіяти неприємності, емоційно вразити українців. Це один зі способів війни проти України», — підкреслив президент «Київстару».

Раніше у компанії запевнили, що, попри збій в роботі, який стався після хакерської атаки 12 грудня, абонентська інформація та персональні дані перебувають у безпеці.

Читайте також:  У абонентів «Київстар» почав з’являтися зв’язок

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024