стрічка

На Волині створили 18 рад з питань внутрішньо переміщених осіб

08 Грудня 2023, 13:34
На Волині створили 18 рад з питань внутрішньо переміщених осіб 541
На Волині створили 18 рад з питань внутрішньо переміщених осіб
У Волинській області створили 18 рад внутрішньо переміщених осіб – консультативно-дорадчий орган, який об’єднує між собою ВПО з проактивною громадянською позицією, відповідними досвідом і знаннями, аби ефективніше захищати їхні права та інтереси у 

регіоні. 

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Зокрема, відповідно до розпорядження від 31 серпня 2023 року № 360, Раду з питань внутрішньо переміщених осіб утворили при Волинській обласній державній (військовій) адміністрації.

Окрім того, Ради ВПО створили при Володимирській, Ковельській та Луцькій районних державних (військових) адміністраціях, а також у Голобській, Берестечківській, Поромівській, Ратнівській, Любомльській, Горохівській, Вишнівській, Луківській, Нововолинській, Володимирській, Камінь-Каширській, Турійській, Шацькій та Рожищенській територіальних громадах.

Як розповідає директора департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Оксана Гобод, з початку повномасштабного вторгнення Волинь прийняла понад 78 тисяч переселенців.

«Дуже важливо підтримати та допомогти людям, які через війну були змушені покинути домівки. І діяльність рад ВПО допомагають побудови справжній діалог між владою та громадою, аби вирішити нагальні питання та проблеми постраждалого населення», – зазначила Оксана Гобод.

Наразі в Україні працює вже 510 рад ВПО.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024