стрічка

Найближчим часом Росія запустить хвилю дезінформації стосовно причин призупинки обмінів військовополоненими

03 Грудня 2023, 14:23
Найближчим часом Росія запустить хвилю дезінформації стосовно причин призупинки обмінів військовополоненими 398
Найближчим часом Росія запустить хвилю дезінформації стосовно причин призупинки обмінів військовополоненими

Найближчим часом на пропагандистських каналах країни-агресорки запустять чергову хвилю дезінформації стосовно причин призупинки обмінів військовополоненими. Мета російських спецслужб –  дестабілізувати ситуацію всередині українського суспільства та посіяти недовіру до державних органів, які організовують обміни полоненими.

Про це попереджає Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. 

З літа цього року, незважаючи на всі зусилля України з продовження гуманітарної місії повернення військовополонених, уповноважені представники російської сторони систематично ускладнюють обмінний процес.

З метою виправдати свою бездіяльність російська сторона готує звинувачення проти України. Зокрема, Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими готуються закинути завищення вимог щодо формули обміну та намір повернути військовослужбовців усіх без винятку підрозділів, зокрема тих, до яких російська влада плекає особливу пропагандистську лють. 

«Країна-агресорка продовжує порушувати всі норми міжнародного гуманітарного права, використовуючи тему полонених для інформаційно-психологічнх операцій проти українського суспільства, особливо проти вразливої категорії – родин полонених та зниклих безвісти. З нашого боку в перемовному процесі нічого не змінилося відтоді, як нам вдавалося повертати додому до понад 300 наших оборонців щомісяця. Намагання протилежної сторони виправдатися, а не продовжувати гуманітарну місію з обміну полоненими, свідчить про те, що їх мало турбує доля великої кількості російських військовополонених, які потрапили в полон на чужій землі, особливо під час останніх «мʼясних штурмів», а також їхніх родин», – йдеться у повідомленні.

У Координаційному штабі запевняють, що для України важливий кожен військовополонений чи зниклий безвісти, а також узятий в заручники цивільний та некомбатант. Всі російські військовополонені утримуються згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, до них є безперешкодний доступ місій Міжнародного комітету Червоного Хреста, чого досі не забезпечила російська сторона. 

У той час, коли в Україні діє Координаційний штаб як єдиний уповноважений орган, держава-агресорка досі не спромоглася налагодити ефективну та уніфіковану роботу та комунікацію, зазначили у штабі.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024