стрічка

В українській енергосистемі зафіксували дефіцит електроенергії

29 Листопада 2023, 16:13
В українській енергосистемі зафіксували дефіцит електроенергії 1533
В українській енергосистемі зафіксували дефіцит електроенергії

З 13:00 в енергосистемі України зафіксували дефіцит електроенергії.

Причина дефіциту – стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів повідомили в Укренерго.

Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовольнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті.

Тож українців закликають економно споживати електроенергію протягом всього дня:

«В енергосистемі зараз склалась важка ситуація. Наш котик Графік зростає на очах. Це означає, що споживачам сьогодні зранку і протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити всі українські електростанції. ОЩАДЛИВО СПОЖИВАЙТЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ПРОТЯГОМ ВСЬОГО ДНЯ ДО 18:00.

Ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі і сидіти в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібно й уважно поставитись до того, як ви користуєтесь потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір та ніч після 18:00», – йдеться у повідомленні Укренерго.

 

Коментар