стрічка

На Волині поширили фейковий розіграш автівок Hyundai

16 Листопада 2023, 16:25
На Волині поширили фейковий розіграш автівок Hyundai ФАКТЧЕК 1590
На Волині поширили фейковий розіграш автівок Hyundai

На Волині у соцмережах поширюють повідомлення про те, що начебто компанія Hyundai Auto Georgia роздає авто тим, хто поділиться постом.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і виявили, що це – ФЕЙК і ФІШИНГ!

ФЕЙК

«Перемагай та отримай авто своєї мрії від Kia. Сьогодні наша компанія роздає 5 авто тому, хто поділиться нашим постом та принесе свій щасливий номер коробки, адже 5 коробок містять наші ключі від авто. Щасти вам!!! Не забутьте підтвердити своє ім’я. Зареєструйтеся. Тому що після успішної реєстрації імені автомобільний приз буде відправлений безпосередньо переможцю».  

СПРОСТУВАННЯ

По-перше, сторінка з якої поширюють розіграш несправжня, не офіційна. Вона має лише 338 позначок «Подобається» і 1,4 тисячі читачів. Вона не має інформації, за якою можна було б перевірити адресу компанії, яка «роздає» автівки, кому вона належить або ж сконтактувати з кимось із її керівників. Дивує і той факт, що грузинська філія компанії «роздає» авто українцям. 

По-друге, у повідомленні йдеться про те, що розігрують таки авто Kia. То Hyundai, чи Kia? Уже виникають підозри, що не варто довіряти цьому повідомленню.

По-третє, перейшовши за посиланням, яке зазначене у повідомленні, ми бачимо, що вся інформація на сайті – грузинською. Для того, аби зрозуміти, про що йдеться, потрібно або знати мову, або користуватися гугл-перекладачем.

По-четверте, офіційний сайт автомобільної компанії Hyundai у Грузії має адресу – ://hyundai.ge/, а у фейкоробів – hyundaifansgeorgia.blogspot.com. Перехід за сумнівним посиланням може мати наслідки. Шахраї можуть використовувати програмне забезпечення, яке викрадає ваші персональні дані. І така пропозиція ніщо інше, як фішинг.

ВИСНОВОК

Повідомлення про те, що начебто компанія Hyundai Auto Georgia роздає авто тим, хто поділиться постом – ФЕЙК!

Читайте також: На Волині поширили фейковий розіграш автівок від компанії KIA

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024