стрічка

Це трагедія, якої можна було уникнути, – Зеленський про смерть бійців 128 бригади

05 Листопада 2023, 19:41
Володимир Зеленський 1553
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що трагедії з масовою загибеллю воїнів 128-ї гірсько-штурмової бригади у Запорізькій області можна було уникнути.

Про це він заявив у вечірньому відеозверненні 5 листопада.

«Передусім щодо російського удару по воїнах 128-ї гірсько-штурмової бригади, який стався в Запорізькій області. Мої співчуття всім рідним, близьким загиблих воїнів! Це трагедія, якої можна було уникнути. Міністр оборони Умєров доповів мені про заходи, яких вжито, щоб зʼясувати всі обставини того, що сталося, хто конкретно та які розпорядження давав», – сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що за фактом трагедії зареєстрували кримінальне провадження. Триває відповідне розслідування.

«Головне – встановити повну правду про те, що сталося, і більше не допустити подібного. Кожен військовий у зоні бойових дій – у зоні дострілу та аеророзвідки ворога – знає, як треба поводитися під відкритим небом, як дбати про безпеку. Зараз розслідування має дати рідним загиблих воїнів і суспільству чесні відповіді, як сталася трагедія та чиї розпорядження були неправильними», – зазначив президент.

Нагадаємо, понад 20 військових 128-ої бригади загинуло від удару російської ракети. Захисників зібрали в одному місці у прифронтовому селі Запоріжжя, ймовірно, щоб нагородити на честь Дня артилерії, 3 листопада. Міністр оборони Рустем Умєров доручив Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом влучання по 128-й бригаді. А на Закарпатті оголосили триденну загальнообласну жалобу.

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024