стрічка

Міністерство захисту довкілля визначило п'ять найкращих місць для відпочинку на Рівненщині

04 Жовтня 2023, 19:20
Міністерство захисту довкілля визначило п'ять найкращіх місць для відпочинку на Рівненщини 1464
Міністерство захисту довкілля визначило п'ять найкращіх місць для відпочинку на Рівненщини

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України склало рейтинг найкращих місць для відпочинку на Рівненщині.

Про це повідомили у Рівненській ОВА.

Озеро «Нобель» – найбільша водойма Рівненщини. Одне з озер Нобельського національного природного парку. Місце зупинки перелітних водоплавних птахів. Неймовірні краєвиди поліської природи. У озеро з півночі на південь врізається коса, на якій знаходиться однойменне село Нобель. Доповнюють цю красу три острови посеред озера, вкриті лісом.

Заплава річки Прип’ять – водно-болотне угіддя міжнародного значення. Охороняється Рамсарською конвенцією. Неповторна місцевість для орнітологічних спостережень. Тут можна зустріти понад 19 видів рідкісних птахів.

Район Трьох озер – водний каскад з трьох озер. На кілометри оточений лісами, багатими на дикороси. Озера багаті на рибу та мають значні поклади сапропелю, який використовується у грязелікуванні. Місцевість важкодоступна, тому дарує відчуття затишку та релаксу.

Німецькі фортифікаційні споруди – бетонні укріплення часів Першої світової війни. Розташовані в заплаві річки Стохід на піщаній дюні в урочищі «Невелятин». Ідеальне місце для любителів воєнної історії.

Озеро Засвітське – насичена гліцерином водойма з піщаним берегом та сосновим лісом. Прохолодна навіть у спекотну погоду.

Більше порад як зберегти ментальне здоров’я під час війни та допомогти собі можна знайти на сторінках Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", яка впроваджується за ініціативи першої леді України Олена Зеленська.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024