стрічка

На Волині - високий рівень пожежної небезпеки

29 Вересня 2023, 12:01
На Волині - високий рівень пожежної небезпеки 1313
На Волині - високий рівень пожежної небезпеки
Погожі і сонячні дні сприяють виникненню пожеж у природних екосистемах. Лише цьогоріч на Волині виникло 75 пожеж на площі 

понад 33 га. 

Про це під час брифінгу ОДА повідомив начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям головного 

управління ДСНС у Волинській області Руслан Яручик.

«Наразі існує високий ризик виникнення пожеж в області. Тому ще раз звертаюся до волинян, не спалюйте суху траву, опале листя та сміття, адже це завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей», – зазначив рятувальник.

Слід зазначити, що подібні випадки спалювання можуть призвести до масових загорань різних будівель, зменшують родючість ґрунтів та призводять до зниження урожайності. Також згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

Як розповів начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Тихий, впродовж поточного року до адмінвідповідальності притягнуто 209 волинян за ст. 82 КУпАП щодо спалювання відходів з накладанням штрафів на загальну суму 73 170 гривень та 2 людини за ч. 1 ст. 77-1 КУпАП.

До слова, волинські рятувальники щоденно здійснюють профілактичні рейди для інформування мешканців населених пунктів про небезпеку спалювання сухої рослинності. Також роз’яснюють, що за такі дії передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу в сумі понад 3 000 гривень.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024