стрічка

Рівненщина переймає досвід Чехії у впровадженні гендерної рівності

22 Вересня 2023, 13:21
Рівненщина переймає досвід Чехії у впровадженні гендерної рівності 598
Рівненщина переймає досвід Чехії у впровадженні гендерної рівності

У Празі відбулось навчання гендерних радників. Захід організували за підтримки Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ та уповноваженої з питань гендерної політики Катерини Левченко. 

Про це повідомили у Рівненській ОВА.

Рівненщину представляла директорка Денного центру соціально-психологічної допомоги Олена Бобровська.

Делегація відвідала Уряд Чеської Республіки. Вивчали питання інституційної основи гендерної рівності, конституційні, політичні, правові та інституційні рамки просування гендерної політики. Збалансоване представництво жінок і чоловіків у процесі прийняті рішень - один з пріоритетів державної політики у країнах ЄС.

«Ми також ознайомились з локалізацією гендерної рівності на місцевому рівні. Здійснили візит до Празької мерії, де мали можливість розглянути план підтримки рівності чоловіків та жінок, нові підходи у балансуванні робочого та сімейного життя. Чеські парламентарі та експерти поділилися досвідом щодо протидії домашньому га гендерно-зумовленому насильству на державному рівні, а також щодо впровадження гендерної рівності в освіті», – розповіла Олена Бобровська. 

Одним із ключових завдань візиту делегації було ознайомлення з діяльністю Чеського уряду у відповідь на війну росії проти України. 

Представниці  Відділу координації адаптації та інтеграції розповіли про підтримку українських сімей, які нині проживають у Чеській республіці. Основними інструментами допомоги є психологічна підтримка, працевлаштування, інтеграція українців та інші програми, що наразі розробляють чиновники спільно із громадськими організаціями Чехії.

Крім того, в рамках навчання обговорили з Офісом громадського захисника прав (Чеський  орган з питань рівності) впровадження Національного плану дій «Жінки, мир, безпека».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024