стрічка

Відновлення роботи реєстру декларацій: як проголосували волинські депутати

06 Вересня 2023, 13:29
Відновлення роботи реєстру декларацій: як проголосували волинські депутати 1545
Відновлення роботи реєстру декларацій: як проголосували волинські депутати

Верховна Рада ухвалила закон про відновлення електронного декларування під час воєнного стану. Відповідний законопроєкт №9534 «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» підтримали 329 парламентаріїв.

Проте далеко не всі народні обранці проголосували за негайне відкриття реєстру. Про це повідомляють журналісти Район.in.ua із посиланням на офіційний сайт Верховної Ради.

Голова антикорупційного комітету Анастасія Радіна запропонувала депутатам проголосувати проти того, що реєстр залишиться закритим ще на один рік. Нардепи провалили правку, яка передбачала негайне відкриття декларацій публічних осіб.

За інформацією першого заступника голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослава Железняка, дане положення підтримали лише 199 народних депутатів.

Серед тих, хто не підтримав поправку, були й волинські депутати. Мова йде про Ігоря Палицю та Степана Івахіва від партії «За майбутнє») і «слуг народу» Валерія Стернійчука та Вячеслава Рубльова.

Були й ті серед депутатів з Волині, хто проголосував «за»: Ірина Констанкевич та Ігор Гузь від «За майбутнє».

Таким чином, реєстр декларацій залишається закритим ще на один рік.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024