стрічка

Росіяни придушують проукраїнські настрої на окупованих територіях, – Маляр

28 Серпня 2023, 19:15
Росіяни придушують проукраїнські настрої на окупованих територіях, – Маляр 339
Росіяни придушують проукраїнські настрої на окупованих територіях, – Маляр

На тимчасово окупованій території України російська окупаційна влада намагається дедалі більше посилювати заходи з недопущення поширення проявів проукраїнських настроїв серед населення.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

З цією метою російські окупанти удосконалюють практику постійного та ситуативного реагування на прояви патріотично налаштованих громадян шляхом застосування планових та раптових перевірок і репресивних заходів та спеціальних пропагандистських акцій.

З початку серпня цього року російські  окупаційні адміністрації на  тимчасово окупованій території  Запорізької області активізували запровадження  грантової російської програми «росія: країна можливостей», яка під виглядом пошуку та підтримки талановитої місцевої молоді передбачає агресивне нав’язування їй проросійських та антиукраїнських настроїв.

Крім того, представники фсб рф активізували пошук проукраїнськи налаштованих місцевих громадян.

З цією метою збільшили кількість мобільних блокпостів, на яких російські військовослужбовці ретельно перевіряють мобільні телефони та наявність у цивільних осіб сім-карток українських операторів.  

Водночас російські окупанти час від часу, без попередження забороняють переміщення громадян у населених пунктах, в яких виявляють ознаки проукраїнських настроїв населення.

Так,  24 серпня цього року раптово ввели заборону на в’їзд і виїзд громадян у населеному пункті Великі Копані на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Підставою для проведення блокування населеного пункту стало нібито виявлення державної української символіки.

Читайте також: За добу відбулося 26 бойових зіткнень, – Генштаб

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024