стрічка

На Волині та Рівненщині поширюють фейк про безкоштовний Біг Мак від МакДональдз

28 Серпня 2023, 21:24
На Волині та Рівненщині поширюють фейк про безкоштовний Біг Мак від МакДональдз ФАКТЧЕК 7152
На Волині та Рівненщині поширюють фейк про безкоштовний Біг Мак від МакДональдз

Волинські та рівненські телеграм-канали поширюють повідомлення про те, що начебто до Дня Незалежності України МакДональдз роздасть кожному українцю по Біг Маку.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і виявилося, що це ФЕЙК!

ФЕЙК

До Дня Незалежності України в Макдональдз безкоштовно роздадуть кожному українцю! Компанія хоче підтримати і привітати всіх українців з Днем Незалежності України. Щоб безкоштовно отримати Біг Мак та картоплю фрі, потрібно:

  • Перейти за посиланням
  • Дізнатися промокод
  • Вказати цей промокод на касі в Макдональдс.

Дівчата можуть додатково отримати МакФлурі.

СПРОСТУВАННЯ

Насправді компанія МакДональдз не роздає безкоштовно Біг Мак кожному українцю за промокодом – це ФЕЙК. Ми не знайшли інформації про таку акцію на жодній з офіційних сторінок компанії.  Те, що інформація не відповідає дійсності, «Брехунцю» підтвердили і в пресслужбі МакДональдз.

«Компанія МакДональдз не має стосунку до згаданих постів. Усі комунікації МакДональдз в Україні веде через офіційні сторінки в соцмережах. Також актуальну інформацію можна дізнатися на сайті: https://www.mcdonalds.com/ua/uk-ua.html. Зокрема, наразі діє благодійна програма, у якій кожен може долучитися до допомоги тим, хто потребує. При купівлі кожного житнього бургера 5 гривень будуть перераховані Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні, і далі спрямовані на гуманітарні програми»,  – кажуть у МакДональдз.

Варто додати, що перейшовши за посиланням, користувач мусить підписатися на інший телеграм-канал «Халява UA». Після цього чат-бот надсилає повідомлення про те, аби читач підписався на ще один канал, залежно від регіону. Здійснивши підписку, ми не знайшли інформації про промокод, як обіцяли у повідомленні. Але підписалися на два телеграм-канали. Очевидно, що таким нечесним методом адміни заманюють нових підписників.

ВИСНОВОК

Повідомлення про те, що начебто до Дня Незалежності України МакДональдз роздасть кожному українцю Біг Мак – ФЕЙК. Телеграм-канали вкотре збільшують кількість підписників та розкручують нові мережі, поширюючи неправду.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024