стрічка

У ТікТок поширюють фейк, що очільник Рівненської ОВА купив золотий «Мерседес»

23 Серпня 2023, 21:39
У ТікТок поширюють фейк, що очільник Рівненської ОВА купив золотий «Мерседес» 2831
У ТікТок поширюють фейк, що очільник Рівненської ОВА купив золотий «Мерседес»

У соцмережі ТікТок завірусилося відео про те, що очільник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль нібито придбав собі автомобіль «Мерседес Гелендваген G 500».

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і виявили, що це ФЕЙК!

ФЕЙК

Голова Рівненської обласної адміністрації Віталій Коваль не такий яскравий любитель бейсболу, як воєнком Луцюк, але теж любить блиснути. Так у липні він купив ексклюзивний золотий Мереседес Гелендваген G500. Ціна авто – шість мільйонів доларів США. Ці гроші йдуть не на фронт, де наші бійці щодня вимиваються кров’ю, а на розкіш наших чинуш. Ця країна не вмирає, вона вже мертва.

СПРОСТУВАННЯ

Фейкове відео спростував директор департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій Рівненської ОВА Олександр Поліщук під час брифінгу.

«Це є ніщо інше, як інформаційно-психологічна спеціальна операція росіян, так зване ІПСО, метою якого є дискредитація чинних представників влади. Такі ж ролики гуляють про інших представників влади. Наприклад, очільник Волинської ОДА нібито придбав собі Ролз Ройс. Раніше вороги запускали ІПСО про купівлю окремими керівниками областей та міністрами нерухомості у Франції та деінде», – прокоментував Олександр Поліщук.

Олександр Поліщук
Олександр Поліщук

Росіяни роблять усе примітивно: дезінформація запускається в український інформаційний простір з єдиного акаунту в соцмережі. Всі ці акаунти є фейковими. Озвучку відео українською мовою росіяни створюють за допомогою нейромереж.

Якщо уважно прослухати відео, то можна почути, що у деяких слів роботизований голос робить неправильні наголоси.

ВИСНОВОК

Повідомлення про те, що очільник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль придбав собі автомобіль «Мереседес Гелендваген G 500» – ФЕЙК! Якщо ви бачите такі відео, залишайте на нього скарги з причиною «ненависть та переслідування – переслідування й цькування. Це дасть можливість заблокувати акаунт. Також варто вмикати критичне мислення та перевіряти інформацію на офіційних джерелах.

Читайте також: У ТікТок завірусилося відео, нібито міський голова Луцька придбав віллу у Греції

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024