стрічка

На фронті загинув ексдепутат Волинської облради Сергій Слабенко

07 Серпня 2023, 17:38
На фронті загинув ексдепутат Волинської облради Сергій Слабенко 1612
На фронті загинув ексдепутат Волинської облради Сергій Слабенко

На війні загинув колишній депутат Волинської обласної ради, Народний депутат України 4-го скликання Сергій Слабенко. Серце підполковника зупинилося 4 серпня, під час боїв на Запорізькому напрямку, у місті Оріхів. 

Лучанин був призваний на військову службу по мобілізації до складу військової частини на посаду начальника відділення поточних бойових дій командного пункту штабу. Про це повідомили у Верховній Раді України.

На Сергія вдома чекала дружина із сином і донькою. 

Сергій Слабенко народився у Луцьку в 1965 році. Закінчив Курганське вище військово-політичне авіаційне училище, Міжнародний інститут ринкових вдносин та підприємництва та МАУП, здобувши кваліфікації вчителя історії та суспільствознавства, економіста, юриста.

У 1983 році почав працювати у Луцькому тарно-бондарному комбінаті,пізніше був призваний на військову службу до лав Збройних сил СРСР.

Через п'ять років заступив на службу в Чернігівському ВВАУЛ на посаді заступника командира роти зв'язку та радіотехнічного забезпечення. Звільнений в запас у зв'язку з скороченням штатів.

Після цього Сергій Слабенко працював інженером, менеджером-фінансистом, та згодом директором у приватних компаніях Луцька.

У 2002-2006 роках — народний депутат України, голова підкомітету з питань діяльності судів, судочинства та судово-правової реформи Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, Верховна Рада України 4-го скликання.

З травня 2006 року — депутат Волинської обласної ради 5-го скликання.

Крім того, з 2006 по 2009 Сергій Слабенко був заступником голови Атестаційної палати Волинської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

У жовтні 2010 року його обрали депутатом Волинської обласної ради за списком партії «Наша Україна».

У 2015 році Слабенко став депутатом Волинської облради від «Батьківщини». До 2020 року брав участь у постійній комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024