стрічка

На Донеччині оголосили про примусову евакуацію дітей

05 Серпня 2023, 17:44
На Донеччині оголосили про примусову евакуацію дітей 988
На Донеччині оголосили про примусову евакуацію дітей

У дев’яти населених пунктах Донеччини оголосили примусову евакуацію дітей.

Відповідне звернення Донецької ОВА було розглянуто на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Про це інформують на сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у фейсбук.

Учасники одностайно проголосували за проведення примусової евакуації дітей ще із дев’яти населених пунктів Донецької області, які знаходяться поблизу районів ведення бойових дій.

Йдеться про Ямпiль, Зарiчне, Торське, Opixyвaтку, Никонорiвку, Малинiвку, Тихонiвку, Васютинське та Рай-Олександрiвку. Через складну безпекову ситуацію та ворожі обстріли звідти буде примусово евакуйовано 130 дітей.

Також Коордштаб розглянув питання щодо стану евакуації цивільного населення із Сумської області. Наразі з 5-кілометрової небезпечної зони там вже евакуйовано 1718 людей, в тому числі 228 дітей. У 21 населеному пункті людей не залишилося. Евакуаційні заходи тривають.

Ірина Верещук подякувала керівництву згаданих ОВА та регіонів, які прийматимуть переселенців. Також вона закликала ширше залучати до допомоги евакуйованим і людям, які залишаються на небезпечних територіях, міжнародні благодійні організації.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024