стрічка

Української електроенергії вистачає для потреб споживачів

15 Липня 2023, 15:20
Української електроенергії вистачає для потреб споживачів 634
Української електроенергії вистачає для потреб споживачів

Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає. Ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної – триває. 

Про це інформує Міненерго у своєму телеграм-каналі.

Також там повідомили, що 14 липня сталася аварійна ситуація на лінії 220 кВ оператора системи електропередачі у Львівській області, яка вимкнулась дією захисту. Лінію вдалося заживити в ручному режимі.

«Уночі ворог завдав чергового удару по території України. Влучань в об'єкти енергетичної інфраструктури не зафіксовано», – йдеться у повідомленні.

Уприфронтових та прикордонних з РФ областях через обстріли знеструмлювалися 26 населених пунктів на Донеччині та 11 – на Чернігівщині. Внаслідок попередніх обстрілів залишається без світла частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Херсонській. Харківській областях. 

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Крім того, триває ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив росіянами Каховської ГЕС. У Херсоні заживили 180 споживачів, які були відключені після підтоплення. Залишаються без світла 12,7 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024