стрічка

Росія зосередила понад 180 тисяч окупантів на двох східних напрямках

03 Липня 2023, 21:38
Росія зосередила понад 180 тисяч окупантів на двох східних напрямках 982
Росія зосередила понад 180 тисяч окупантів на двох східних напрямках

Росія сконцентрувала 180 тисяч окупантів на Лимано-Купʼянському і Бахмутському напрямках.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону – пише «Бабель».

Більш ніж 120 тисяч російських військових перебувають на Лимано-Купʼянському напрямку, інші на Бахмутському.

Серед них є повітряно-десантні війська, механізовані підрозділи, підрозділи так званого бойового армійського резерву, територіальні війська і штурмові роти «Шторм Z» (туди набирають людей з кримінальним минулим).

Як зазначив Череватий, кілька місяців росіяни атакують на Лимансько-Купʼянському напрямку й активно обстрілюють його з артилерії. Однак анонсованого росією великого наступу на всій лінії фронту немає.

Як повідомляє заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр, на Бахмутському напрямку ситуація знову загострилась.

«Триває двобій за перехоплення ініціативи. Сьогодні і ворог намагався наступати на цьому напрямку, але безуспішно. І наші сили оборони - мали певний успіх.

Втім, ситуація змінюється дуже стрімко. Контроль над одними і тими ж позиціями може двічі за добу втрачатись та відновлюватись. Ворог активно реагує на всі наші дії та створює на загрозливих напрямках по три лінії оборони. На південному фланзі в районі Кліщіївки, наші війська з боями, але просуваються. Натомість на північному фланзі тривають бої.

В самому Бахмуті також неспокійно. Ворог у місті постійно веде вогонь, намагається  зірвати нашу логістику та завдати нам максимальних втрат.  Водночас наші оборонці не дають ворогу пересуватись по місту та вражають вогнем позиції ворога», – повідомила Маляр.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024