стрічка

Сили оборони перехопили ініціативу на Бахмутському напрямку

02 Липня 2023, 17:30
Сили оборони перехопили ініціативу на Бахмутському напрямку 806
Сили оборони перехопили ініціативу на Бахмутському напрямку

Сили оборони просуваються на південних і північних флангах навколо Бахмута, а в самому місті діють українські снайперські групи та «деякі інші підрозділи».

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону інформує Українська правда.

«Міських інтенсивних боїв там (у Бахмуті – ред.) нема, там діють наші снайперські групи, деякі інші підрозділи, про які можна буде дещо згодом сказати. Масивний натиск триває на південних і північних флангах навколо міста. Там у нас є просування. Коли ми його верифікуємо, закріпимося – деталі розповімо», – каже речник.

За словами Череватого, Сили оборони перехопили ініціативу на Бахмутському напрямку.

«Якщо 10 місяців ворог атакував нас, то зараз ми тиснемо ворога, але тиснемо зовсім протилежною тактикою – навпаки, використовуємо всі досягнення вітчизняної і світової військової науки, безпілотні апарати, розвідку, високоточні системи, щоб знищувати ворога, пробивати проходи в мінних полях. І крок за кроком, без авральних дій, які можуть призвести до великих втрат, просуваємося. І в принципі, виконуємо поставлені завдання по натиску на ворога», – сказав він.

Речник також розповів, що минулого тижня на Бахмутському напрямку українські військові практично щодоби брали окупантів у полон.

«Попередній тиждень був багатий на взяття в полон, фактично щодоби брали полонених. Ця доба непоказова – тільки один полонений, але було і 8-10 полонених за добу. Це різного типу підрозділи, як регулярної армії противника, так і приватної компанії ветерани, де були люди з кримінальним минулим», – сказав Череватий.

За його словами, полонені переважно є людьми не високоосвіченими і невисокого соціального статусу.

«Високомотивованих або високопідготовлених фахівців ми серед них не бачили», – додав речник.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024