стрічка

Бігуни доставлять прапор з Бахмута на саміт НАТО у Вільнюсі: передали в Устилузі литовським спортсменам

02 Липня 2023, 14:28
Бігуни доставлять прапор з Бахмута на саміт НАТО у Вільнюсі: передали в Устилузі литовським спортсменам 871
Бігуни доставлять прапор з Бахмута на саміт НАТО у Вільнюсі: передали в Устилузі литовським спортсменам

В пункті пропуску «Устилуг» учасники марафону «Піднімаю прапор за Україну в НАТО» передали український стяг литовським спортсменам.

Про це інформують у ДПСУ.

На українсько-польському кордоні прикордонники зустріли учасників ультрамарафону, який 25 червня стартував у Києві. Спортсмени долали маршрут з прапором України, який отримали від українських військових з Бахмута. Зокрема, маршрут пролягав через Київщину, Житомирщину, Рівненщину та Волинь.

1 липня біля пункту пропуску «Устилуг» команда українських бігунів передала стяг друзям з Литви. Вони доставлять український прапор до Вільнюса, де планують його підняти до саміту країн НАТО, який має відбутися 11 липня.

«Цією акцією ми хочемо привернути увагу світової спільноти до війни в Україні і наблизити її можливість стати 33-м членом Північноатлантичного альянсу НАТО. У Литві люди повісять українські прапори на будинки, на балкони, на мости, коли відбуватиметься саміт НАТО, щоб всі делегації бачили прапори по всіх дорогах, де вони їхатимуть», – зазначає організатор забігу Дамінікас Кубіліус.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024