стрічка

Росіяни обстріляли школу на Донеччині, загинула людина

30 Червня 2023, 16:58
Росіяни обстріляли школу на Донеччині, загинула людина 663
Росіяни обстріляли школу на Донеччині, загинула людина

Окупаційні війська РФ, ймовірно, з реактивних систем залпового вогню обстріляли Сергіївку Покровського району на Донеччині. Внаслідок обстрілу загинула одна людина, шестеро жителів травмовані, під завалами перебувала людина.

Обстріл відбувся вдень 30 червня, близько 11:20. Про це Суспільному повідомила речниця Донецької обласної прокуратури Анастасія Мєдвєдєва.

Як уточнила речниця, 44-річна головна бухгалтерка, яка була під завалами, загинула.

За її словами, військові РФ влучили на території місцевої школи, у якій на момент обстрілу перебували 12 мирних жителів — представники адміністрації, вчителі й технічний персонал.

«Внаслідок обстрілу загинула 56-річна вчителька початкових класів. Шестеро інших співробітників, з них четверо чоловіків віком від 54 до 69 років та двоє жінок 24 і 34 років зазнали тілесних ушкоджень. Усіх доставили до лікарні з мінно-вибуховими травмами та осколковими пораненнями», — повідомила речниця.

Як зазначила Анастасія Мєдвєдєва, під завалами досі перебуває 44-річна головна бухгалтерка навчального закладу, до якої намагаються дістатись рятувальники — її стан наразі невідомий.

Через обстріл, частину будівлі школи практично зруйновано, розбиті кабінети й інші приміщення, розтрощені меблі та шкільний інвентар.

На місці влучання працюють прокурори, правоохоронці та рятувальники.

Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни за частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024