стрічка

На Волинь завітали фахівці з США: говорили про інвестиційні можливості регіону

27 Червня 2023, 09:01
На Волинь завітали фахівці з США: говорили про інвестиційні можливості регіону 902
На Волинь завітали фахівці з США: говорили про інвестиційні можливості регіону

Очільник ОВА Юрій Погуляйко обговорив із представниками США інвестиційні можливості Волині.

Про це стало відомо за результатами робочої зустрічі начальника Волинської ОВА із представниками Сполучених Штатів Америки, які прибули в Україну для налагодження співпраці із українським бізнесом.

Зокрема, як зазначив під час зустрічі колишній військовий, який був командиром національної гвардії у Каліфорнії Девід Болдуїн, пріоритетами кампанії в Україні є допомогти виграти війну, розвивати сільське господарство та допомагати українському бізнесу відновлювати економіку.

«Ціль поїздки до вас – це пошук таких можливостей. Ми не хочемо чекати поки конфлікт вирішиться, хочемо починати прямо зараз. Тож пропонуємо поговорити про інвестиційні можливості Волині: що потрібно та цікаво бізнесменам, фермерам чи звичайним людям», - наголосив Девід Болдуїн.

Своєю чергою ректор-засновник Американського університету в Києві, професор Школи менеджменту ім.Везерхеда університету Кейс Вестерн Резерв США Роман Шеремета розповів, що налагодження контактів з українським бізнесом ведуть давно. Для цього вже провели один спільний економічний форум. Нині працюють над тим, аби завести сюди великі інвестиції із США. Відтак, восени планують другий економічний форум, на який хочуть запросити представників із областей, які готові до такої співпраці. Там вже обговорюватимуть конкретні партнерства.

Тож закордонні гості цікавилися стратегічними для областями економічними напрямками та підприємствами, які готові до такої колаборації.

Як розповів Юрій Погуляйко, на Волині близько 60-70 відсотків – це сільськогосподарське виробництво, тож каліфорнійці таким напрямком зацікавились. Також ну думки очільника області, було б добре розвивати на Волині створення логістичних хабів та центрів, так як другий рік продукція, яку вирощують в Україні не може виїжджати морем чи іншими раніше доступними шляхами. Наразі усе йде через захід України.

«Однак, аби не бути голослівним, ми опрацюємо пропозиції із волинськими підприємцями та поінформуємо представників США предметно за результатами цієї роботи», - зазначив на завершення начальник Волинської ОВА.

Коментар