стрічка

Кількість постраждалих через нічну атаку армії рф на Хмельниччину наближається до 30 людей

13 Травня 2023, 17:13
Повітряна тривога ОНОВЛЮЄТЬСЯ 131488
Повітряна тривога

У Хмельницькому вночі 13 травня, під час оголошеної о 03:06 годині повітряної тривоги, пролунала серія вибухів. 

О 05:08 про вибухи в Хмельницькій області повідомили в Хмельницькій ОВА:

«Було чути вибухи в області. Залишайтеся в укриттях! Бережіть себе та своїх близьких»

О 05:19 про вибухи на території області повідомив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

«Друзі, вибухи на території Хмельницької області. Залишайтеся в укриттях. Не виставляйте жодних фото і відео!», — написав Симчишин.

О 06:10 годині у Хмельницькому знову було чути два вибухи, передають кореспонденти Суспільного Хмельницький.

О 6:18 у Хмельницькому пролунав ще один вибух, передають кореспонденти Суспільного Хмельницький.

О 07:04 «Відбій повітряної тривоги на Хмельниччині. Проте, звуки вибухів ще може бути чутно певний час», – написав Олександр Симчишин.

В Хмельницькій ОВА о 07:30 годині повідомили про влучання по критичній інфраструктурі, яка за межами населених пунктів.

«Сьогодні під час повітряної тривоги ворог атакував Хмельниччину. На жаль, маємо приліт по критичній інфраструктурі.  Об'єкт знаходиться за межами населених пунктів. Зберігаємо спокій. Відповідні служби працюють. Окремі потяги сьогодні слідуватимуть зміненим графіком. Подробиці згодом», – йдеться в повідомленні.

О 7:44 Олександр Симчишин повідомив, що внаслідок «прильоту» в одній із громад Хмельницького району трапилась пожежа.

Через вибухові хвилі у місті пошкоджено навчальні заклади, медзаклади, адмінбудівлі, промислові об’єкти та житлові будинки.

О 9:39 у телемарафоні «Єдині новини» голова ОВА Симчишин повідомив, що внаслідок нічної атаки по Хмельниччині 11 людей отримали поранення.

О 10:40 в ефірі 24 Каналу  речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що  усі чотири шахеди, які не збили сили ППО, влучили по Хмельницькій області. Він підкреслив, що у Хмельницькому є влучання у певні об'єкти. Зараз там працює ДСНС, ліквідовує наслідки. Кількість постраждалих уточнюють.

12: 19 Міненерго повідомило, що через нічний масований обстріл, завданий ворогом у ніч на 13 травня, вибуховою хвилею пошкоджено будівлю одного з енергетичних об’єктів на Хмельниччині. Енергопостачання та газопостачання в регіоні залишається стабільним, відключень споживачів немає. 

12:35 Кількість постраждалих внаслідок нічної атаки по Хмельниччині зросла до 21, – ОВА.

17:00  Хмельницький міський голова Олександр Симчишин в ефірі телемарафону повідомив, що кількість постраждалих наразі уже наближається до 30.

«Приліт був в одній із сусідніх громад - Хмельницького району, але Хмельницька громада дуже серйозно відчула наслідки цього прильоту. У нас величезна кількість пошкоджень, якщо брати загальну ситуацію,.. то це найбільші пошкодження, починаючи з початку війни з 2014 року, і від 24 лютого 2022 року. Мова йде про пошкодження і в самому місті, і в селах нашої громади. Маємо станом на зараз 21 звернення у нашу міську лікарню, з цих 21 особи.. двоє людей госпіталізовано. Також є звернння в інші медичні заклади... Кількість постраждалих наразі уже наближається до 30. Але ступінь поранень не великий... Життю людей нічого не загрожує», – сказав Симчишин.