стрічка

Верховна Рада визнала політичний режим у Росії рашизмом

02 Травня 2023, 16:56
Верховна Рада визнала політичний режим у Росії рашизмом 1038
Верховна Рада визнала політичний режим у Росії рашизмом

У вівторок, 2 травня, Верховна Рада ухвалила Заяву «Про визначення існуючого в рф політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницький».

Український Парламент звернувся до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, ПА НАТО, урядів і парламентів іноземних держав із закликом підтримати засудження ідеології, політики та практики рашизму. Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Україна закликає міжнародне співтовариство застосувати реальні заходи, які дадуть можливість притягнути військово-політичне керівництво рф до відповідальності за вчинення стосовно України та її народу злочину агресії, воєнних злочинів, злочинів проти людяності та злочину геноциду.
 
Згідно з Заявою, ознаками рашизму є: мілітаризм, культ особи очільника та сакралізація інститутів держави, самозвеличування рф шляхом насильницького пригнічення та/або заперечення існування інших народів, нав’язування іншим народам російської мови та культури, пропагування ідей «руського міра», систематичне порушення норм і принципів міжнародного права, суверенних прав інших держав, їхньої територіальної цілісності та міжнародно визнаних кордонів.
Коментар