стрічка

Рада повернула військовим доплати у 30 тисяч гривень

10 Квітня 2023, 15:39
Рада повернула військовим виплати у 30 тисяч гривень 403138
Рада повернула військовим виплати у 30 тисяч гривень

Верховна Рада повернула військовим, працівникам ДСНС та поліцейським виплати у розмірі 30 тисяч гривень.

За відповідне рішення проголосували 277 народних депутатів. Про це повідомив у Telegram нардеп від ЄС Олексій Гончаренко.

За словами Гончаренка, доплати діятимуть до кінця воєнного стану.

Нагадаємо, з 1 лютого 2023 року змінили порядок виплат премій військовим. Відповідно до нього виплати залежали від району перебування воїна, складності та специфіки виконуваних завдань.

Невдовзі дві петиції про доплати українським військовим в тилу і на передовій, опубліковані на сайті президента України, набрали понад 25 тисяч підписів. Президент України Володимир Зеленський відповів на одну з петицій і передав звернення прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

Водночас як повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, правка «повертає надбавку захисникам шляхом економії на скороченні зарплат для держслужбовців та менеджменту держпідприємств (до 10 мінімальних зарплат)».

Законопроєкт поки не підписав голова Верховної Ради.

«І тут головне, щоб повернення надбавок спрацювало:

скоріш за все потрібно змінювати Бюджет;

обмеження на зарплати до 10 мінзарплат це дуже мала економія. Навіть на 2% від запланованих видатків не вистачить. Нагадаю, що ми в день на виплати військовим витрачали 2,7 млрд грн.

Тому я б поки не так однозначно стверджував, що повернули», – зазначив Железняк.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024