стрічка

Суд відмовив УПЦ МП у забезпеченні позову до заповідника «Києво-Печерська лавра»

30 Березня 2023, 19:17
Суд відмовив УПЦ МП у забезпеченні позову до заповідника «Києво-Печерська лавра» 3803
Суд відмовив УПЦ МП у забезпеченні позову до заповідника «Києво-Печерська лавра»

Господарський суд Києва відмовив у забезпеченні позову Української православної церкви до заповідника «Києво-Печерська лавра» щодо розірвання в односторонньому порядку договору про оренду Лаври.

Про рішення повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Telegram. Відповідну ухвалу оприлюднили в четвер, 30 березня – пише Суспільне.

«Суд відмовив у забезпеченні позову по справі №910/4552/23 від УПЦ до Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови договору, застосування наслідків недійсності розірвання Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю», — зазначив міністр.

Адвокат Києво-Печерської лаври протоієрей Микита Чекман повідомив Суспільному, що рішення суду в УПЦ МП будуть оскаржувати.

До слова, 29 березня представники УПЦ МП подали позов до суду щодо визнання недійсною односторонню відмову від продовження договору, і заявили, що не збираються виселятися з Лаври до закінчення судового процесу.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024