стрічка

Яке освітлення збільшить продуктивність?

09 Лютого 2023, 16:06
Фото ілюстративне Реклама 425
Фото ілюстративне

Облаштування робочого місця містить у собі безліч аспектів. Необхідно використовувати якісний стіл і стілець, на якому буде комфортно провести кілька годин поспіль, використовувати якісну техніку. При цьому мало хто враховує, що на продуктивність здатне впливати освітлення. Правило актуальне незалежно від роду діяльності. Тому при облаштуванні робочої зони варто вибрати освітлення.

Перевага білого світіння 

Тож не дивно, що продуктивність багатьох максимально активна саме в денний час. Але якщо сонячного світла недостатньо, з цим чудово впорається LED лампа, яка забезпечує білий і синій спектр світіння. Згідно зі звітами вчених і проведених досліджень, у такому разі:

  • збільшення концентрації;
  • зростання зосередженості;
  • виникнення почуття бадьорості. 

Подібний ефект необхідний для багатьох, але він не тривалий. Згідно зі спостереженнями вчених, синій і білий колір зберігає свою ефективність протягом 6-8 годин. Саме стільки зазвичай триває робоча зміна. 

На що варто звернути увагу? 

Щоб отримати максимум ефективності від білого кольору, рекомендується:

  • використовувати лампочки від відомих виробників;
  • обирати продукцію, що видає 5000-6000 Кельвінів, подібний холодний спектр вважається найбільш безпечним для робочої діяльності. 

Особливу увагу варто приділити і місцю кріплення самої лампи. Вона повинна висвітлювати весь робочий стіл, без затемнень. Якщо немає необхідності використовувати верхнє освітлення, варто скористатися настільними лампами з регульованою ніжкою. Вони дають змогу точково підсвічувати необхідний простір. 

Не варто забувати і про термін експлуатації. Якщо ви помічаєте, що на цоколі з'явилися пошкодження, корпус став істотно нагріватися, а саме світіння мерехтить, необхідно міняти лампу на нову.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024