стрічка

Навіщо потрібні електронашийники для собак

31 Січня 2023, 11:57
Пес 749
Пес

Кожен господар прагне, щоб його собака правильно поводився за певних обставин: не гавкав і не кидався на людей, не жував взуття, не підбирав недоїдки на вулиці, не гнався за велосипедистами, не тікав далеко від дому або ж залишався за потреби у дворі та багато іншого. 

Виховувати і дресирувати свого улюбленця – завдання не з простих. Допомогти у цьому може електронашийник для собак або як ще його називають радіонашийник.  Цей аксесуар для чотирилапих давно застосовують за кордоном, а зараз він набуває дедалі більшої популярності в Україні. 

Що таке електронашийник для собак?

Електричний нашийник – аксесуар, який використовують для швидкого дресирування собак. Він допомагає псу зрозуміти правильно він робить чи ні. Такий нашийник підходить як для крихітних порід, наприклад, чіхуахуа, так і для таких великих, як вівчарка. 

Перед тим, як купити електронашийник для собак, слід дізнатися більше про принцип його дії та як саме він допомагає у дресируванні. Нашийник містить блок, який передає собаці певні сигнали: електричні, вібрацію або звук. Цей сигнал завдає певного дискомфорту тварині і виступає у ролі «покарання» за неправильні дії або небажану поведінку. 

Наприклад, ваш улюбленець любить підбирати їжу або якісь сторонні предмети на вулиці. Ви подаєте сигнал за допомогою нашийника, пес відчуває дискомфорт і розуміє, що цього робити не можна. Керувати нашийником потрібно за допомогою пульта, тому контролювати дії улюбленця можна відстані. 

Електронашийник: види та застосування

У продажу представлений широкий асортимент електронашийників для різних порід собак. Аксесуари відрізняються за такими характеристиками і функціями:

  • дальність передавання сигналу;
  • налаштування типу і рівня електростимуляції;
  • для маленьких і великих собак;
  • робота від батарейок або акумулятора;
  • захист від вологи;
  • наявність трекера для відстежування місця знаходження тварини;
  • наявність біпера (звуковий сигнал, що повідомляє, де зараз знаходиться пес);
  • стійки до низької та високої температури;
  • можливість контролю за двома-трьома собаками одночасно;
  • наявність додаткових функцій (вібрація, звук, підсвічування, стримування тощо).

Щоб обрати підходящий аксесуар, потрібно передовсім визначитися, з якою метою ви плануєте його використовувати. Наприклад, для дресирування мисливських собак потрібен нашийник з великим радіусом дії (понад 1 км), водонепроникний і бажано на акумуляторі з великою ємністю, який можна підзаряджати. Для домашнього улюбленця, з яким ви будете гуляти у подвір’ї чи найближчому парку, можна обрати нашийник з меншим радіусом дії і на батарейках.

Як електронашийник допомагає власникам собак?

Електронашийник допомагає відучити улюбленця від поганих звичок, засвоїти нові навички, відпрацювати уміння та реакцію на команди, а також контролювати його дії. 

Перше, що хвилює власників, чи безпечне використання електронашийників? Чи можуть вони нашкодити собаці? Чи гуманно їх застосовувати? Як запевняють виробники електронашийників, струм з нашийника не завдає шкоди собаці, не впливає на його нервову систему або мозок. 

За кордоном застосування такого виду нашийників для дресирування вважається гуманним і підтримується кінологами, вважається безпечним для собак, швидким та ефективним способом дресирування. Але тільки за умови грамотного його використання!

Дуже важливо звернути увагу на застереження. Застосування електронашийника для дресирування буде ефективним і не завдасть шкоди тварині лише за умови дотримання правил.

  • Не можна дозволяти користуватися електронашийником дитині або людині, яка не знайома з принципами його роботи і правилами дресирування. Необережність або незнання може призвести до травмування тварини.
  • Використовувати електронашийники можуть лише досвідчені собаківники. 
  • У деяких випадках рекомендовано утриматися від натискання кнопки та «покарання» собаки. 
  • Використовувати електричний нашийник можна тільки для тих собак, які вже навчені виконувати деякі команди для їх закріплення і відпрацювання. 
  • Електричний нашийник не замінює процесу виховання улюбленця, а лише доповнює його.
  • Електронашийник не можна використовувати одночасно з металевим. 
  • Його заборонено використовувати для собак, які мають проблеми з серцем, страждають від епілепсії. 
  • Якщо собака не реагує на сигнали електронашийника, від його застосування варто відмовитися та підшукати альтернативні способи дресирування.

Перед застосуванням електронашийника, варто прочитати схожі статті що стосуються теми дресирування собак та глибше ознайомитися з цією інформацією, щоб не завдати шкоди своєму улюбленцю. 

Якщо застосовувати електронашийник правильно, підібрати потужність відповідно до розміру і комплекції собаки, товщини підшерстку тощо, ваш улюбленець буде відчувати невеликий дискомфорт, а не біль. Це захистить його від небезпек та небажаних наслідків.

Строгий нашийник для собак (парфорс): навіщо може знадобитися

Існує спеціальний різновид елетронашийників для собак – парфорс – так званий строгий нашийник. Як правило, його використовують для великих та агресивних порід собак.

Він призначений для посиленої дії на тварину при дресируванні, коли на неї не вдається вплинути іншим способом. Його можна використовувати тільки після консультації з професійним кінологом! Це допоможе запобігти проблемам зі здоров’ям, які можуть виникнути у вашого улюбленця внаслідок неправильного використання нашийника.

Одягати на собаку парфорс можна під час прогулянки або дресирування, але після цього його потрібно обов’язково зняти. Застосовувати строгий нашийник можна тільки для дорослих собак. Він у жодному разі не підходить для цуценят! 

Де купити нашийник для собаки

Придбати нашийник для собаки можна у спеціалізованих офлайн або інтернет-магазинах. Обираючи електронашийник надавайте перевагу фірмам, які добре зарекомендували себе на ринку і яким довіряють кінологи України та Європи. Купувати таку річ у неспеціалізованих магазинах або з рук дуже небезпечно! Від якості електронашийника залежить здоров’я вашого чотирилапого друга!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024