стрічка

Фейк про білоруський десант на Волині та Рівненщині

25 Січня 2023, 16:55
Фейк про білоруський десант на Волині та Рівненщині ФАКТЧЕК 5555
Фейк про білоруський десант на Волині та Рівненщині

У Волинському та Рівненському інфопросторі поширили інформацію про те, що начебто на території цих областей висадився білоруський десант.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і виявили, що це ФЕЙК!

СПРОСТУВАННЯ

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомляє, що не фіксувала висадки десантників з Білорусі на території України.

«Сьогодні з 12:00 (за мінським часом) у небі над Брестом та Брестським районом літає військово-транспортний літак Іл-76. Про ці польоти ще вранці попереджав ТГ-канал Брестського облвиконкому. За інформацією виконкому, з літака Іл-76 відбуватиметься штатне десантування бійців 38-ї десантно-штурмової бригади ЗС РБ. Літак злітатиме з аеропорту «Брест» і здійснюватиме десантування парашутистів на полігон «Брестський»»,- повідомляють у телеграм-каналі «Беларускі Гаюн».

Також на полігоні «Ружанський» відбувається розіграш практичних дій авіаційного компонента регіонального угруповання військ РБ і РФ. Ситуація штатна. Військової агресії РФ/РБ із території РБ проти України не фіксується. Моніторингова група продовжує стежити за розвитком ситуації.

До слова, аби розрядити ситуацію, в одному з волинських телеграм-каналі поширили жарт, що начебто наш десант теж висадився на території Білорусі.

ВИСНОВОК

Повідомлення про висадку білоруського десанту на території Волинської та Рівненської областей – ФЕЙК! Наразі відбуваються спільні військові навчання угрупування військ Росії та Білорусі, під час яких здійснювалося навчальне десантування на полігон «Брестський».

 

***

 

Цей матеріал підготовлений у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключно відповідальністю CID Media Group і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024