стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 21 січня

21 Січня 2023, 18:18
Ситуація на фронті ОНОВЛЮЄТЬСЯ 3030
Ситуація на фронті

Хроніка 332 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

***

Оперативна інформація станом на 18 годину 21 січня щодо російського вторгнення

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Триває триста тридцять друга російського широкомасштабного вторгнення.

Загроза завдання ударів з використанням ракет наземного та повітряного базування і “дронів-камікадзе” залишається по всій Україні.

Протягом доби противник здійснив 26 авіаційних ударів та 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ворог не відмовляється від своїх загарбницьких планів, основні зусилля зосереджує на спробах повної окупації Донецької області. Вів безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку. Продовжує спроби наступу на Бахмутському та Запорізькому напрямках, нарощує інтенсивність застосування авіації. На інших напрямках - веде оборону.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань не виявлено. До білорусі переміщуються підрозділи територіальних військ. З метою підтримання армії у готовності до застосування вчергове продовжено термін перевірки бойової готовності збройних сил білорусі. Цього разу до 30 січня. Зберігається загроза провокаційних прикордонних збройних інцидентів.

Республіка білорусь продовжує надавати всебічну підтримку російській агресії. Окрім спільних навчань, на території білорусі триває підготовка російських підрозділів.

Ворог не припиняє артилерійських обстрілів вздовж усієї лінії зіткнення. Від мінометного та артилерійского вогню противника постраждали райони населених пунктів Бачівськ та Волфине Сумської області, а також Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Колодязне та Новомлинськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Синьківка, Кучерівка, Піщане, Крохмальне, Новоселівське, Стельмахівка, Вишневе і Першотравневе Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Новоєгорівку, Макіївку, Площанку, Невське, Червонопопівку, Діброву і Серебрянське лісництво Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали позиції наших військ в районах понад 25 населених пунктів. Серед них Верхньокам’янське, Виїмка, Білогорівка, Благодатне, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Диліївка, Дружба і Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському - обстріляно Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали райони понад 25 населених пунктів. Зокрема, це - Времівка і Новопіль на Донеччині та Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Кам’янське і Плавні на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку окупанти знову обстріляли з усього спектру артилерії Веселе Запорізької області та Козацьке, Новоберислав, Тягинку, Токарівку, Садове, Наддніпрянське та Херсон.

Ворог посилює контроль обліку мирного населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. Зокрема, намагається створити базу даних місць проживання мирних громадян, погрожуючи відключенням від електроенергії, під виглядом виконання “програми економії електроенергії”, так звана “влада” здійснює примусові заходи щодо підписання “акту про підтвердження фактичного місця проживання громадянина”.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження ворога та 2 - по позиціях його ЗРК. Наша артилерія також уразила район зосередження загарбників.

Російській ДРГ не вдалося перетнути кордон на Сумщині

Джерело: голова Сумської ОВА Дмитро Живицький

Близько п'ятої години ранку, 20 січня, група з шести осіб намагалася рухатися з території Російської Федерації до Юнаківської громади. Коли українські військові відкрили вогонь, російські армійці втекли.

Ворог продовжує обстрілювати прикордоння Сумської області

Джерело: ДПСУ

Учора, 20 січня, російські окупаційні війська продовжили обстрілювати прикордоння Сумської області.

Ворог наніс вогневе ураження із застосуванням мінометів. Під ворожим вогнем опинилася Білопільська  та Есманьська громади.

У першій половині дня російські окупанти накрили територію Білопільської громади з мінометів, пролунало два десятки вибухів. Вогонь вівся з російського населеного пункту волфіно.

Увечері ворог наніс вогневе ураження мінометами 82 мм калібру по прикордонню Есманьської громади, випустивши 7 мін з району населеного пункту троєбортне.

На щастя, обійшлося без постраждалих та руйнувань.

За минулу добу військові РФ обстріляли 21 населений пункт на Запоріжжі

Джерело: Запорізька ОВА

Протягом минулої доби, 20 січня, російські військові обстріляли 21 населений пункт Запорізької області.

Обстріляні населені пункти: Ольгівське, Гуляйполе, Полтавка, Білогір'я, Новоандріївка, Затишшя, Степове, Плавні, Кам'янське, Оріхів, Залізничне, Преображенка, Новопокровка, Новоданилівка, Чарівне, Мала Токмачка, Малинівка, Щербаки, Шевченко, Степове, Малі Щербаки

Надійшло 18 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями РФ.

Удар по Вовчанську на Харківщині 21 січня: загинула жінка, поранена дитина

Джерело: голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 

Російські військові зранку 21 січня обстріляли Вовчанськ у Харківській області. Внаслідок удару по будинку загинула 60-річна жінка. Також є поранені, серед яких дитина.

"Найбільше від обстрілів постраждало м. Вовчанськ Чугуївського району. Сьогодні зранку ворожий снаряд влучив у приватний будинок. На жаль, загинула жінка 60 років. Поранення отримали та госпіталізовані жінка 45 років та 7-річна дівчинка", — йдеться у повідомленні.

За інформацією Синєгубова, вчора, 20 січня, російські військові також обстрілювали Вовчанськ та Куп’янський район. Поранення зазнали двоє чоловіків.

Внаслідок обстрілів Херсонщини дві людини отримали поранення, ще дві — підірвались на міні

Джерело: голова ОВА Ярослав Янушевич.

Протягом доби 20 січня двоє жителів Херсонщини отримали поранення внаслідок обстрілів регіону російськими військами. Ще двоє — підірвались на міні 

Серед поранених хлопці 15 та 16 років, йдеться в повідомлені.

За інформацією Херсонської ОВА, російські окупанти 20 січня з артилерії, РСЗВ та мінометів 36 разів обстріляли Херсонщину. Херсон –11 разів. Вогонь вели по житлових

На Донеччині внаслідок обстрілів загинуло троє жителів

Джерело: Павло Кириленко

За 20 січня стало відомо про 3 жителів Донеччини, убитих росіянами: 2 у Бахмуті та 1 у Желанному. Ще 4 людини в області дістали поранення. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Війська РФ скерували близько 10 снарядів на село у Нікопольському районі

Джерело: голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

У ніч на 21 січня війська РФ з важкої артилерії обстріляли Мирівську громаду Нікопольського району.

За його словами, на село Вищетарасівка скерували близько 10 снарядів. Людей не зачепило.

Є руйнування, деталі з`ясовують.

В інших районах області ніч минула без атак, додав посадовець.

Армія РФ обстріляла акваторію Очаківської громади на Миколаївщині

Джерело: Миколаївська обласна військова адміністрація.

Російські збройні сили 20 січня завдали ударів по акваторії Очаківської територіальної громади. Загиблих та поранених внаслідок обстрілів немає.

За інформацією обладміністрації, вибухи у громаді прозвучали орієнтовно о 8:41. Гатили російські війська з артилерійських систем.

На решті території Миколаївщини, в тому числі й обласному центрі, доба 20 січня та ніч проти 21 січня минули спокійно, повідомили в ОВА.

Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на 6:00

Джерело: Генштаб ЗСУ

Розпочалася триста тридцять друга доба російського широкомасштабного вторгнення.

Загроза російських авіаційних та ракетних ударів залишається по всій Україні.

Протягом доби противник завдав 7 ракетних (3 з яких по містах Краматорськ і Гуляйполе) та 15 авіаційних ударів. Також здійснив 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Нікополя.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Площанка і Червонопопівка Луганської області та Білогорівка, Роздолівка, Васюківка, Красна Гора, Ягідне, Бахмут, Предтечине, Водяне і Мар’їнка на Донеччині.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках у прикордонних районах з Україною утримуються певні підрозділи противника, проте наступальних угруповань ворога не виявлено. Силами і засобами збройних сил російської федерації, перекинутими до республіки білорусь, активно ведеться розвідка об’єктів суміжних держав, включно з Україною.

Від артилерійського та мінометного вогню противника постраждали райони населених пунктів Волфине Сумської області, а також Гур’їв Козачок, Ветеринарне, Стрілеча, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Вільча, Бударки, Красне Перше, Кам’янка, Фиголівка та Дворічна на Харківщині.

На Куп’янському напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Тавільжанка, Вільшана, Орлянка, Куп’янськ, Крохмальне, Піщане, Берестове і Вишневе Харківської області, а також Новоселівське та Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв із усіх наявних вогневих засобів райони населених пунктів Новоєгорівка, Макіївка, Невське, Площанка, Голикове, Червонопопівка, Кремінна і Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Біла Гора, Північне, Залізне, Курдюмівка та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Кам’янка, Авдіївка, Веселе, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку противник обстріляв Вугледар, Богоявленку та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому напрямку від танкового, мінометного та артилерійського вогню постраждали Времівка і Новопіль на Донеччині та Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, Оріхів, Малі Щербаки, Кам’янське і Плавні на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку окупанти вчергове обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії Марганець і Нікополь Дніпропетровської області та Антонівку і Херсон. Є постраждалі серед цивільного населення.

Противник щодня зазнає втрат у розв’язаній ним війні. За наявною інформацією, понад 300 поранених окупантів знаходяться на лікуванні тільки у хірургічному відділені міської лікарні Старобільська Луганської області.

Для надання медичної допомоги російські окупанти використовують не лише медичні заклади тимчасово захоплених населених пунктів Херсонської області, які вже переповнені, а й обладнують дитячі садочки під польові шпиталі. Також, у центральній лікарні населеного пункту Нижні Сірогози замінено усіх лікарів, там тепер лікують лише особовий склад російських окупаційних військ.

Подібна ситуація склалась і у Каланчаку, де місцевих лікарів звільнили, а на їх місце привезли медичний персонал із Криму. Приходити до лікарні місцевим жителям заборонено.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 18 ударів по районах зосередження ворога та 4 - по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Також, наші захисники збили 2 розвідувальні БпЛА «Орлан-10» та «Мерлін-ВР».

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління та 2 райони зосередження і склад боєприпасів окупантів.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024