стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 7 січня

07 Січня 2023, 19:55
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 7 січня 3512
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 7 січня

Хроніка 318 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 7 січня.

Загроза ворожих повітряних та ракетних ударів по критичній інфраструктурі по Україні залишається високою: зведення Генштабу на 18:00

Ворог зосереджує свої зусилля на наступальних операціях на осях Бахмута, Авдіївці, Лимана та намагається покращити тактичну ситуацію на осі Куп'янська. 

На Новопавлівській, Запорізькій та Херсонській сокирах окупанти продовжують вести активну оборону на раніше окупованих рубежах.

Волинь та Полісся: без суттєвих змін.

Вісь Слобожанщини: окупанти обстріляли околиці населених пунктів Стрілеча, Стариця, Вовчанськ, Охирцеве (Харківська область).

Сокири Куп'янськ та Лиман: ворожі вогневі дії повідомлено поблизу 13х населених пунктів. Зокрема, це Іванівка, Дворічна, Гряниківка, Котлярівка, Берестове, Вишневе (Харківська область), Площанка, Невське, Червонопопівка та Діброва (Луганська область).

Вісь Бахмут: противник обстріляв понад 15х населених пунктів. Серед них Верхньокам'янське, Берестове, Білогорівка, Веселе, Красна гора, Бахмут, Кліщівка, Біла гора, Майорськ, Нью-Йорк (Донецька область).

Вісь Авдіївка: Бердичі, Авдіївка, Краснохорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Новомихайлівка (Донецька область) потрапили під ворожий вогонь.

Вісь Новопавлівка: Велика Новосілка, Вугледар, Пречистівка, Микільське (Донецька область).

Запорізька вісь: під обстріл потрапили місця 16х населених пунктів. Серед них - Времівка (Донецька область), Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Дорожнянка, Залізничне, Луганське, Щербаки, Степове (Запорізька область).

Вісь Херсон: цивільна інфраструктура в околицях 17х населених пунктів постраждала від мінометного та артилерійського обстрі Зокрема, це Республіканець, Новоберислав, Бургунка, Херсон, Іванівка, Понятівка, Інгулець, Інженерне, Микільське та Придніпровське.

У тимчасово окупованому Мелітополі та Призовському (Запорізька область) окупанти припинили трансляцію всіх українських телеканалів, в ефірі тільки російське ТБ.

Росіяни обстріляли Бахмут на Донеччині: 13 поранених та двоє загиблих

Джерело: Офіс Генерального Прокурора

Тринадцятеро поранених та двоє загиблих внаслідок обстрілу військовими РФ Бахмута – розпочато провадження. 

За даними слідства, 6 січня 2023 року окупаційні війська РФ здійснили чергові артилерійські обстріли м. Бахмут та Бахмутського району. 

Внаслідок потужних мінометних атак по житлових кварталах загинули 66-річний чоловік та 61-річна жінка. Ще тринадцятеро людей отримали мінно-вибухові травми та осколкові поранення.

Зазнали пошкоджень та руйнувань приватні домоволодіння, багатоквартирні будинки та інші об’єкти. 

Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.

На Дніпропетровщині сили ППО збили російський дрон

Джерело: міський голова Білоусов

У Кам'янському на Дніпропетровщині сили ППО збили російський дрон. Люди не постраждали, є незначні пошкодження. Повітряну тривогу в області з початку доби не оголошували.

Вночі росіяни продовжували стріляти у центрі та на півночі Донецької області

Джерело: голова Донецької ОВА Павло Кириленко

На Донецькому напрямку найбільше постраждало Курахове — 1 людина поранена, пошкоджено 2 житлові багатоповерхівки та будівлю лікарні. Також на території громади під вогнем опинилося Острівське. Зафіксовано періодичні обстріли Мар'їнки — без жертв.

На Горлівському напрямку росіяни вбили 2 цивільних у Бахмутській громаді: у Бахмуті та Красній Горі. У місті поранено 5 людей, пошкоджено 5 приватних будинків. Ще 1 людина дістала поранення у Предтечиному Костянтинівської громади.

Російські окупанти 39 разів обстріляли територію Херсонщини, одна людина загинула

Джерело: голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич

Мирні населені пункти області атакували з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. 

Херсон армія рф вкривала вогнем 9 разів – під ударом ворожої армії були житлові квартали міста. Снаряди влучили в приватні та багатоквартирні будинки на територію та у будівлі, підрозділу пожежно-рятувальної частини.

Минулої доби через російські обстріли загинула 1 людина - рятувальник, 7 мешканців Херсонщини дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Російські окупанти обстріляли кілька населених пунктів Харківщини

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

Минулої доби російські окупанти обстрілювали Куп'янськ, Вовчанськ та Дворічну.

Також під ворожим вогнем були села Красне, Стрілеча, Зарічне, Кислівка, Котлярівка та інші прикордонні населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів.

Внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих.

На Миколаївщині окупанти обстрілювали акваторію Очаківської громади

Джерело: голова Миколаївської ОВА Віталій Кім

Вчора, 6 січня, о 10:20 ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У м. Миколаїв, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

За добу росіяни вбили двох мирних жителів Донеччини

Джерело: голова Донецької ОВА Павло Кириленко

За 6 січня росіяни вбили 2 мирних жителів Донеччині: у Бахмуті та Красній Горі.

Ще 7 людей в області дістали поранення.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Російське вторгнення: ситуація станом на ранок 7 січня

Джерело: Генштаб ЗСУ

Розпочалася триста вісімнадцята доба російського широкомасштабного вторгнення.

Протягом минулої доби противник завдав 1 ракетного удару та здійснив 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Небезпека авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України.

Основні зусилля противник зосереджує на спробах повного захоплення Донецької області в межах адміністративного кордону. Веде наступальні дії на Бахмутському напрямку.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка, Діброва і Білогорівка Луганської області та Озарянівка, Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Сіль, Первомайське, Мар’їнка і Побєда на Донеччині.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог обстріляв райони населених пунктів Стрілеча, Бочкове, Комісарове, Красне, Зелене, Амбарне, Бугруватка, Гатище та Одрадне Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках обстріляно райони понад 20 населених пунктів. Серед них - Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Площанка і Діброва на Луганщині.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів. Зокрема це - Яковлівка, Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар, Бахмут та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під вогневий вплив потрапили Авдіївка, Веселе, Невельське, Красногорівка, Кам’янка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог обстріляв Времівку, Велику Новосілку, Вугледар та Парасковіївку на Донеччині.

На Запорізькому напрямку від вогню окупантів постраждали райони 23 населених пунктів. Серед них - Зелене Поле і Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Щербаки і Степове на Запоріжжі та Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку противник не припиняє здійснювати обстріли населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, уражено цивільну інфраструктуру  Чорнобаївки, Антонівки, Берислава, Золотої Балки та Херсона, є постраждалі серед мирних жителів.

Російські загарбники продовжують психологічний та фізичний тиск на цивільне населення тимчасово окупованих та зайнятих територій. Зокрема, в місті Енергодар Запорізької області, російські окупаційні війська примусили близько 3000 працівників Запорізької АЕС отримати так звані російські паспорти. Погрожуючи  підприємцям штрафами та вилученням майна в місті вивели з обігу українську гривню. Значно зросла кількість захоплених окупантами житлових приміщень, що були покинуті вимушеними переселенцями.

Через невиконання плану з набору добровольців у війська територіальної оборони в Бєлгородській області до рекрутингової кампанії залучили місцеву поліцію. Службовці обходять квартири та будинки, проводять перепис чоловічого населення призовного віку та бесіди щодо популяризації служби.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 1 удару по району зосередження окупантів, а наші підрозділи ракетних військ і артилерії здійснили вогневе ураження 4 районів зосередження живої сили та військової техніки противника, а також 2 його складів пально-мастильних матеріалів.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024