стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 29 листопада

29 Листопада 2022, 21:39
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 29 листопада 3548
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 29 листопада

Хроніка 279 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Росіяни обстрілювали прикордонні громади Сумщини

Джерело: голова Сумської ОВА Дмитро Живицький

На прикордонні громади області ворог спрямував 150 мін, снарядів та іншої вибухівки. Зокрема:

Краснопільську громаду росіяни обстрілювали 6 разів протягом дня. Гатили по прикордонним селам із артилерії (загалом 66 «прильотів» зі 152 мм і 120 мм калібрів).

 

А також із мінометів - 12 «прильотів».

Внаслідок одного із обстрілів пошкоджено легковий автомобіль.

По Новослобідській громаді росіяни стріляли зі ствольної артилерії.

Було загалом 29 «прильотів». Пошкодили 3 зерносклади, 2 трактори, 3 автомобілі, адмінбудівлю підприємства та лінії електропередач.

По Ворожбянській громаді з росії було 30 «прильотів» із артилерії (калібру 152 мм).

Внаслідок обстрілу пошкоджено 10 приватних житлових будинків. А також електричні та газові мережі.

Дружбівську громаду росіяни обстріляли зі ствольної артилерії (13 «прильотів»).

Пошкоджений об‘єкт критичної інфраструктури та електромережі.

У м. Дружба, с. Чуйківка та с. Дорошівка Дружбівської громади відсутнє електропостачання.

Через ворожі обстріли прикордоння пошкоджені електролінії у чотирьох громадах Сумщини

Джерело: голова Сумської ОВА Дмитро Живицький

Жителі цих населених пунктів нині залишилися без електропостачання. А саме:

  • у Ямпільській громаді - 2676,
  • у Глухівській - 7,
  • у Краснопільській - 649,
  • у Білопільській - 64 абоненти. 

На місці пошкоджень працюють енергетики.

Вони намагаються якнайшвидше повернути живлення.

Російське вторгнення: ситуація станом на вечір 29 листопада

Джерело: Генштаб ЗСУ

Триває двісті сімдесят дев’ята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Російські окупанти продовжують збройну агресію проти нашої держави, не припиняють завдавати ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій, на окремих напрямках продовжує вести наступальні дії.

Триває переміщення особового складу та військової техніки противника для комплектування підрозділів, що зазнали втрат, а також формування нових частин та підрозділів.

За добу противник завдав ракетного удару по цивільних об’єктах населеного пункту Ківшарівка Харківської області, здійснив 26 авіаційних ударів та 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню позицій наших військ.

Зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури в глибині території України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Республіка білорусь продовжує підтримувати збройну агресію російської федерації проти України, надає свою територію та повітряний простір для завдання ракетних та авіаційних ударів.

На Сіверському напрямку у прикордонних районах Брянської та Курської областей підрозділи противника ведуть демонстраційні і провокаційних дії на російсько-українському кордоні. Ворог здійснив обстріли з мінометів та ствольної артилерії, зокрема в районах населених пунктів Янжулівка, Миколаївка, Галаганівка Чернігівської області та Вільна Слобода Сумської області.

На Слобожанському напрямку, у прикордонних районах Бєлгородської області, противник продовжує утримувати угруповання своїх військ. Здійснив обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії районів населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Зелене, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Амбарне Харківської області. В районах населених пунктів Зелене та Бударки противник  застосував ударні безпілотні літальні апарати.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Здійснив обстріли з танків та всього спектру артилерії районів населених пунктів Орлянське, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Піщане Харківської області та  Новоселівське, Стельмахівка, М’ясожарівка, Макіївка, Невське Луганської області, а також Ямполівка, Торське, Озерне Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Сіверськ, Верхньокам’янське, Спірне, Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське, Соледар, Андріївка, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив обстріли з артилерії різних типів позицій Сил оборони України та районів населених пунктів Вугледар, Нескучне та Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог веде оборонні дії. Здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій Сил оборони України та районів населених пунктів Новопіль Донецької області; Ольгівське, Дорожнянка, Чарівне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Малі Щербаки Запорізької області, а також Времіївка, Червоне Херсонської області. В районі населених пунктів Новопіль та Времівка Донецької області противник  застосував ударний БпЛА.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону. Не припиняє артилерійські обстріли підрозділів українських військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема міста Херсон.

Підтверджено вогневе ураження 27 листопада районів зосередження живої сили російських окупантів в населених пунктах Пологи, Токмак і Басань Запорізької області та Лутугине на Луганщині. Втрати противника склали до 470 осіб пораненими, знищено близько 50 одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів.

Авіація Сил оборони України протягом поточної доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, позиції зенітно-ракетного комплексу російських окупантів.

Зеленський відзначив українських Захисників та Захисниць державними нагородами

Джерело: Міноборони

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі воїнів нагороджено орденами Богдана Хмельницького, «За мужність», Данила Галицького, медалями «За військову службу Україні», «За бездоганну службу», «Захиснику Вітчизни» та «За врятоване життя»

Шістьом російським військовим оголосили підозру

Джерело: МВС

У березні 2022 року, перебуваючи у селі Богданівка, окупанти жорстоко поводилися з цивільним населенням, застосовуючи силу та погрожуючи зброєю, розграбували їх майно та вивезли цінності.

Слідчі Головного слідчого управління та поліцейські Департаменту забезпечення діяльності, пов’язаної з небезпечними матеріалами, Національної поліції України, які здійснюють оперативне супроводження розслідування, зібрали докази причетності до воєнних злочинів на Київщині ще шістьох російських військових.

Це четверо військовослужбовців військової частини 89547 239 гвардійського танкового полку 90 танкової дивізії центрального військового округу та двоє військовослужбовців військової частини 45863 30-ї окремої мотострілецької бригади тактичного з’єднання сухопутних військ рф 2-ї гвардійської армії центрального військового округу.

 

Окупанти вдарили по лікарні у Херсоні

Джерело: Офіс Президента

Окупанти завдали удару по обласній клінічній лікарні. В будівлі вибиті вікна. Постраждалих немає.

Росіяни зі ствольної артилерії обстріляли ще одну громаду на Сумщині

Джерело: голова ОВА Дмитро Живицький

По обіді російські війська зі ствольної артилерії обстріляли Ворожбянську громаду. 30 «прильотів» було на двох вулицях. Снаряди розривалися на подвір’ях, біля осель. Пошкоджені щонайменше шість будинків місцевих мешканців. Ще чотири – мають значні руйнування. У деяких немає стін та дахів.

Люди встигли сховатися в укриття.

 

 

 

Мерія Тернополя компенсуватиме половину вартості генераторів для потреб багатоповерхівок

Джерело: мер міста Надал

Компенсацію зможуть отримати ОСББ чи управляючі підприємства за умови розрахунку не менше 2 кВт на одну квартиру. В будинку або під’їзді має бути не менше десяти квартир.

Харківщина отримає додаткові 20 мільйонів гривень на закупівлю паливної деревини 

Джерело: Мінреінтеграції

Харківщина отримала додаткові кошти на закупівлю та доставку безкоштовних дров мешканцям прифронтових територій.  

Перерозподіл коштів здійснено за рахунок невикористаної субвенції Сумською ОВА. Відповідна пропозиція Сумської обласної військової адміністрації була підтримана на нараді під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Станом на кінець листопада Миколаївська та Херсонська обласні військові адміністрації, а також територіальні громади Харківської, Чернігівської, Дніпропетровської, Сумської та Донецької областей уклали всі договори з лісгоспами про закупівлю паливної деревини та розпочали доставку дров до населення прифронтових територій.

На Вінниччині викрили схему продажу автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога 

Джерело: Офіс Генпрокурора

За даними слідства, двоє братів організували продаж авто, ввезених на територію України як гуманітарна допомога для потреб ЗСУ. Вони розміщували оголошення на платформах для продажу автомобілів. Прибуток отримували під виглядом сплати благодійних внесків на банківський рахунок благодійного фонду, який очолював один з підозрюваних.

Правоохоронці вилучили автомобілі на загальну суму 1,5 мільйона гривень.

За клопотанням прокуратури обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення застави у два мілйьони гривень кожному.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції у Вінницькій області.

 

На Харківщині викрили депутатку, яка впроваджувала російську освіту

Джерело: Офіс Генпрокурора

Жінка, яка з 25 жовтня 2020 року є депутаткою Куп’янської міської ради Харківської області, добровільно погодилась впроваджувати російську систему освіти.

4 липня її було призначено на посаду виконуючої обов’язки директора «Купянского регионального центра профессионального образования»,  створеного представниками окупаційної адміністрації.

«Очільниця» видавала учням російські підручники та направляла вчителям повідомлення, в яких закликала співпрацювати з новою «владою».

У закладі повинна була запроваджуватись російська мова як офіційна, а набір учнів на новий навчальний рік проводитись за стандартами освіти РФ.

25 листопада правоохоронці викрили жінку. Наразі вона перебуває під вартою.

Росіяни обстріляли зі ствольної артилерії прикордоння Сумщини

Джерело: голова ОВА Дмитро Живицький

Новослобідську громаду російські військові обстріляли зі ствольної артилерії. В одному з прикордонних сіл розірвалися дев′ять ворожих снарядів. Постраждало місцеве агропідприємство. Вибухи частково зруйнували дахи та стіни в трьох складах із зерном. 

Також пошкоджені два трактори та три автомобілі. «Прильоти» були і поруч із адмінбудівлею. Там пошкоджені вікна та електродроти. 

Люди, на щастя, не постраждали.

Заступнику мера Херсону повідомили про підозру у пособництві ворогу

Джерело: Офіс генпрокурора

За даними слідства, з березня 2022 року підозрюваний перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупантами. Він допомагав налагодженню роботи комунально-житлових послуг для окупаційної адміністрації, незаконно створених правоохоронних органів, підрозділів Росгвардії, ФСБ та російських військових.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 744 тисячі гривень.

На Південноукраїнській АЕС не працюють два енергоблоки

Джерело: 24 канал

В Умані критична ситуація з електропостачанням.

«У місті Южноукраїнськ на АЕС зупинені енергоблоки. Тому в нашій громаді ситуація критична», – пише мер Умані.

СБУ зібрала докази вини та повідомила про підозру ще 19 бойовикам, яких затримали під час звільнення Харківщини

Джерело: Служба безпеки України

У результаті досудового розслідування 19 бойовикам терористичних організацій «л/днр» повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів.

Зловмисників взяли у полон під час контрнаступу Сил оборони та звільнення Харківщини.

Серед затриманих колишні в’язні, які свого часу відбували реальні терміни покарання за кримінальні злочини, у тому числі вбивства.

Після тюремного ув’язнення вони залишились у тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Проте за декілька днів до повномасштабного вторгнення «відгукнулися» на заклики терористів Пушиліна і Пасічника щодо проведення «всеобщей мобилизации» на території квазіреспублік.

Для цього вони добровільно прийшли до місцевих «військкоматів» і «призвалися» до лав окупаційних угруповань у складі Південного військового округу рф.

Разом з російськими загарбниками вони воювали проти українських військ на Донецькому та Луганському напрямках. 

Серед іншого – зловмисники облаштовували бойові позиції та фортифікаційні споруди агресора. Згодом їх перекинули на Харківщину, де вони мали прикривати втечу основних підрозділів рф під час контрнаступу ЗСУ.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за:

  • частина 1 статті 111 (державна зрада);
  • частина 1 статті 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);
  • частина 2 статті 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Триває робота для підготовки і передачі відповідних матеріалів до суду. 

Інформація щодо ворожих обстрілів Херсонської області за минулу добу 28 листопада

Джерело: голова Херсонської ОДА (ОВА) Ярослав Янушевич

Російські окупанти 21 раз обстріляли територію Херсонщини. Рашисти продовжують гатити по цивільній інфраструктурі області.

  • Херсонський район – під ворожим вогнем знову опинилися житлові квартали Херсона, є влучання приватні та багатоквартирні будинки. Також росіяни обстріляли Дар'ївку, Микільське, Садове, Токарівку, Станіслав, Олександрівку, Інженерне та територію поблизу «УКРНІОЗ». 
  • Бериславський район – російські окупанти обстріляли Берислав, Новокаїри, Новоберислав та Шляхове.

Минулої доби жертв та постраждалих серед цивільного населення Херсонщини не зафіксовано.

В Повітряних силах ЗСУ готові відбити атаку противника

Джерело: речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат

Як розповів спікер, сили оборони робитимуть все для відбиття атак ворога.

Виробники електроенергії забезпечують 70% споживання електроенергії в Україні, – Укренерго

Джерело: Укренерго

Наразі, відключення світла тривають у всіх областях України.

СБУ затримала російського коригувальника, який «наводив» ракети для повторних ударів по Запорізькій інфраструктурі

Джерело: Служба безпеки України

Контррозвідка СБУ затримала ще одного коригувальника ракет під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Запорізької області.

Зловмисник коригував прицільні ракетні удари рф по критичній інфраструктурі регіону.

Насамперед він «наводив» російську зброю на об’єкти енергетики та інші споруди систем життєзабезпечення.

Встановлено, що після російських повітряних ударів він виходив на місцевість для фіксації наслідків «прильотів» та передачі ворогу відповідних даних.

«Уточнена» інформація потрібна була окупантам для проведення подальших обстрілів міста.

Крім цього, він приховано збирав інформацію про місця тимчасового базування і переміщення української військової техніки на території обласного центру. Зібрані відомості передавав агресору через соцмережі, у тому числі через телеграм-канал зрадника і кремлівського пропагандиста Рогова.

Саме там він схвально коментував рашистські «дописи», закликав до підтримки країни-агресора і викладав закриті відомості про українські об’єкти у вигляді «помічених» електронних карт.

У результаті слідчо-оперативних дій співробітники Служби безпеки встановили місцеперебування і затримали зловмисника.

За даними слідства, затриманим є працівник одного з українських оборонних заводів. На початку повномасштабного вторгнення його завербували спецслужби рф для проведення розвідувально-підривної діяльності на півдні України.

У поле зору окупантів потрапив через свою проросійську «активність» у соцмережах, де йому запропонували конфіденційне співробітництво. За це «гарантували» гроші та «посаду» у разі захоплення регіону.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку із доказами прихованого листування з російським «куратором».

Наразі затриманому повідомили про підозру. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Оперативна ситуація по Донецькій області станом на ранок 29 листопада

Джерело: голова Донецької ОДА (ОВА) Павло Кириленко

Вночі та вранці росіяни вели обстріли по всій лінії фронту.

На Волноваському напрямку тривають періодичні артобстріли Вугледара та околиць – без жертв.

На Донецькому напрямку під обстріли потрапили Мар'їнка, Красногорівка і Костянтинівка у Мар'їнській громаді, а також Курахове. Інформація про постраждалих не надходила.

На Горлівському напрямку пошкоджено 2 будинки: у Північному Торецької громади та Миколаївці Костянтинівської громади. Також під обстрілами – околиці Часового Яру, Парасковіївка, Яковлівка і Бахмутське Соледарської громади та станція Майорськ Світлодарської громади.

На Лисичанському напрямку 1 людина поранена у Сіверській громаді.

На Луганщині уразили пункт дислокації росіян: 20 загинули, 30 – поранені 

Джерело: голова Луганської ОДА (ОВА) Сергій Гайдай

Противник продовжує зазнавати втрат. Підтверджено ураження району розташування одного з підрозділів російських окупаційних військ у Сватовому. За попередньою інформацією Генштабу, втрати ворога складають до 20 військовослужбовців загиблими та понад 30 – пораненими. 

Окрім того, на тимчасово зайнятій території Луганської області окупанти здійснюють так звану націоналізацію майна агропромислових підприємств. Зокрема, у населеному пункті Білокуракине вивозять урожай та техніку з місцевих агрофірм

Втрати окупантів

Джерело: Генштаб ЗСУ

росіяни продовжують запускати ракети по Харківщині

Джерело: голова Харківської ОДА (ОВА) Олег Синєгубов

Окупанти продовжують завдавати ударів по Куп‘янщині. Є влучання у приватні домоволодіння, гаражі, автомобілі, виникли кілька пожеж. На щастя, без постраждалих. 

У Липецькій громаді Харківського району внаслідок обстрілу росіян також виникла пожежа господарчої споруди.

В Ізюмському районі 40-річний чоловік отримав вибухову травму, наступивши на узбіччі дороги на вибухонебезпечний предмет. Стан постраждалого середній. 

Жителів області просять не ходити лісосмугами, узбіччями, чагарниками. Це вкрай небезпечно!

За добу піротехніки ліквідували 64 вибухонебезпечні предмети. З початку вересня фахівці знищили понад 44 тисяч мін. Гуманітарне розмінування в області триває. 

На Куп’янському напрямку окупанти завдають постійних артилерійських ударів по позиціях наших військових, але ЗСУ тримають оборону та дають відсіч ворогу.

28 листопада росіяни поранили 1 цивільного на Донеччині

Джерело: голова Донецької ОДА (ОВА) Павло Кириленко

Минулої доби російські окупанти поранили 1 цивільного у Торському, що на Донеччині.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

У Києві діють екстрені відключення світла

Джерело: 24 канал, Yasno

«Графіки відключень тимчасово не працюють, поки ситуацію не буде стабілізовано», – Yasno.

Інформація про ситуацію в Дніпропетровській області станом на 08:00 ранку 29 листопада

Джерело: голова Дніпропетровської ОДА (ОВА) Валентин Резніченко

Ніч була гучною у Дніпрі та на Нікопольщині

За уточненою інформацією, росіяни атакували Дніпро чотирма ракетами. Серйозні руйнування і пожежа, яку вогнеборці уже загасили. 

Минулося без загиблих та поранених.

Нікопольський район російські окупаційні війська обстріляли з «Ураганів» та важкої артилерії. Під ворожий приціл потрапила Червоногригорівська громада. 

Люди не постраждали. 

У інших районах кричали сирени, та обійшлося без атак. І на цю хвилину спокійно.

Оперативна інформація станом на 06:00 29 листопада 2022 року щодо російського вторгнення

Джерело: Генштаб ЗСУ

Розпочалася 279 доба російського широкомасштабного вторгнення. 

Російські окупанти зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України. Триває переміщення особового складу та військової техніки ворога для комплектування підрозділів, що зазнали втрат. Очікується перекидання окремих підрозділів противника з території республіки білорусь після набуття ними бойових спроможностей.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Білогорівка Луганської області та Серебрянка, Верхньокам’янське, Білогорівка, Яковлівка, Первомайське, Опитне, Невельське, Красногорівка Донецької області.

Ворог завдав 9 ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Зберігається загроза ракетних ударів російських окупантів по об’єктах критичної інфраструктури по всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку мінометні та артилерійські обстріли зафіксовано в районах населених пунктів Сеньківка Чернігівської області та Середина Буда, Нововолодимирівка, Рожковичі Сумської області.

На Слобожанському напрямку обстрілів з мінометів та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Бударки, Чугунівка та Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник тримає оборону раніше зайнятих рубежів. Здійснив обстріли з артилерії різних типів по районах населених пунктів Бологівка, Кам’янка, Куп’янськ, Табаївка, Крохмальне та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Здійснив обстріли з артилерії по районах населених пунктів Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області; Ямполівка, Торське Донецької області

На Бахмутському та Авдіївському напрямках російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Вогневого ураження з танків та артилерії зазнали обʼєкти в районах населених пунктів Серебрянка, Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Курахове, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямку окупанти ведуть оборонні дії. Фіксуються обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях Сил оборони України та районах населених пунктів Запорізької області, що неподалік лінії зіткнення. Ракетних ударів ворога зазнала цивільна інфраструктура міста Дніпро.

На Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти ведуть позиційну оборону. Не припиняють артилерійських обстрілів підрозділів українських військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро у тому числі міста Херсон.

На тимчасово зайнятій території Луганської області окупанти здійснюють так звану націоналізацію майна агропромислових підприємств. Зокрема, у населеному пункті Білокуракине вивозять урожай та техніку з місцевих агрофірм.

Противник продовжує зазнавати втрат. Підтверджено ураження району розташування одного з підрозділів російських окупаційних військ в місті Сватове Луганської області. За попередньою інформацією, втрати ворога складають до 20 військовослужбовців загиблими та понад 30 – пораненими. 

На тимчасово зайнятій території Херсонської області зафіксовано посилення противником адміністративно-поліцейського режиму, у звʼязку з чим сплановано заміну окремих підрозділів збройних сил російської федерації на підрозділи росгвардії.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 3 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

За минулу добу Сили оборони України збили ворожі літаки Су-25 та Су-24. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024