стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 6 жовтня

06 Жовтня 2022, 22:40
Війна в Україні 3835
Війна в Україні

Хроніка 225-ої доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Росіяни завдали сім ракетних ударів по Запоріжжю

Джерело: голова ОВА Олександр Старух

Окупанти близько 05:00 атакували ракетами обласний центр. Цілями ворога стали об’єкти інфраструктури.

Ворог поцілив в житлові будинки. Вони зазнали значних руйнувань, виникли пожежі. Є постраждалі. Рятувальники дістають людей з-під завалів.

Станом на 08:13 відомо про двох загиблих жінок. Під завалами будинків перебувають іще щонайменше п'ять осіб. 

«Багато людей врятовано. Серед них трирічна дівчинка, яку ушпиталили. На місці подій триває рятувальна операція», – йдеться у повідомленні.

Станом на 08:50 відомо про 16 врятованих людей. Трьох досі шукають.

Станом на 11:20 інформацію про смерть однієї з жінок спростували.

«Дякуючи лікарям, її життя вдалося врятувати», – написав Старух.

Сім осіб отримали поранення різного ступеня важкості, їх ушпиталили.

Рятувальна операція триває. 

Працівники ДСНС врятувати з-під завалів уже 21 людину.

Станом на 14:00 відомо про одну загиблу людину, 12 поранених та 21 врятованих.

Але під завалами ще можуть залишатися люди.

Станом на 14:30 рятувальники продовжують розбирати завали житлового будинку у Запоріжжі. З-під зруйнованих конструкцій дістали тіла ще двох мешканців, повідомили у рятувальній службі. Кількість загиблих зросла до трьох людей.

Станом на 17:30 рятувальники оперативно працюють на місці влучання російських ракет та визволили з під завалів зруйнованих житлових будинків постраждалих містян. 

У медичні заклади Запоріжжя доставлено 12 пацієнтів: шпиталізовано 9 пацієнтів, 3 запоріжців після медичного огляду від госпіталізації відмовилися. Стан людей задовільний. Один пацієнт знаходиться у важкому стані. Серед травмованих є двоє дітей - хлопчики 4 років.

Внаслідок трагедії є троє загиблих: особу однієї жінки встановлено, особи ще однієї жінки встановлюються. Дані змінюються, фахівці продовжують працювати на місці події.

Станом на 22:30 повідомили, що унаслідок ранкового обстрілу Запоріжжя загинули семеро людей. Ще щонайменше п'ятьох вважають зниклими безвісти. Рятувальники продовжують розбирати завали житлового будинку.

Головне зі звернення Президента 

Джерело: Офіс Президента

Сьогодні в нас день активної дипломатії. Інформуємо партнерів про чергові прояви російського терору. Про ракетні удари по Запоріжжю та інших містах України.

Про застосування іранських безпілотників проти наших людей та інфраструктури.

Іран чомусь стверджує, що їх у нас немає. Люди їх бачать у небі. Ми їх збиваємо. А нам кажуть, що їх нібито немає. Що ж, знайдемо способи, щоб їх справді не було.

Інформуємо і про наш рух на передовій. Тільки за час від 1 жовтня й тільки на Херсонщині від російського псевдореферендуму було звільнено та стабілізовано понад півтисячі квадратних кілометрів території та десятки населених пунктів.

Є успіхи й на східному напрямку. Обов’язково настане день, коли ми прозвітуємо про успіхи і в Запорізькій області – у тих районах, які поки що контролюють окупанти. Настане день, коли ми скажемо і про звільнення Криму.

Поспілкувався сьогодні з представниками політичних, бізнесових та експертних кіл Австралії. Відчув повну підтримку та зацікавленість у нашій перемозі. До речі, Австралія входить у топ-10 країн, які надають нам оборонну допомогу. Це дуже вагомий внесок у захист нашої держави, міжнародного правопорядку та людяності як такої.

Звернувся до провідних європейських лідерів на саміті Європейської політичної спільноти, що відбувся сьогодні у Празі. Закликав їх зробити все для того, щоб цей наш новий формат співпраці у Європі, який об’єднує різні держави: від Ісландії до Азербайджану, від Іспанії до Туреччини, – міг стати не просто об’єднанням політиків, а об’єднанням миротворців. Європа потребує спільноти тих, хто вміє захищати мир і ставити на місце будь-яких терористів.

Цими днями Європейський Союз рухається до запровадження восьмого пакету санкцій проти Росії. Зокрема в цьому пакеті передбачається обмеження морського транспортування російської нафти та створюється інструментарій для обмеження нафтових доходів держави-терориста. Це добре. Але це тільки початок. Маємо зробити так, щоб держава-терорист не отримувала жодного прибутку від продажу нафти й газу. Щоб жоден нафтодолар і жодне газоєвро більше не могли піти на продовження російської війни проти України та всього цивілізованого світу. Впевнений, з часом це буде забезпечено.

Я дякую всім європейцям, усім у вільному світі, хто працює заради цього результату. Хто просуває необхідні політичні рішення і хто створює необхідні економічні альтернативи російським енергоресурсам.

Завтра продовжу роботу на цьому напрямку. Звертатимусь до учасників засідання Європейської ради.

Сьогодні в Києві зустрівся із Самантою Пауер, керівницею Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Обговорили наявні та перспективні програми нашої співпраці, реалізацію нашого плану швидкої відбудови України. Головний наголос у цих програмах – це безпека. І ми скоро представимо суспільству цей новий безпековий підхід до нашої цивільної інфраструктури. Подякував пані Пауер за виділення коштів для підготовки нашої інфраструктури до зимового періоду, зокрема для теплопостачання.

Провів сьогодні ж зустріч із керівником МАГАТЕ Гроссі, який прибув до Києва. Зрозуміло, що наші переговори стосувалися передусім ситуації на захопленій російськими терористами Запорізькій атомній станції. Але насправді ця тематика значно ширша. Вона стосується не тільки України й не тільки в контексті радіаційної безпеки. Звичайно, будь-які рішення поточного керівника Росії щодо Запорізької станції і будь-які намагання Росії перевести станцію нібито у свою власність є нікчемними і, відверто кажучи, глупими. Це ж атомна станція. Це ж вам не який-небудь палац, не ЮКОС чи щось інше, що вже вдавалося вкрасти російському керівництву. Тільки українські фахівці можуть гарантувати, що на Запорізькій станції не буде жодних радіаційних інцидентів. І було важливо почути від пана Гроссі, що міжнародна спільнота буде контактувати щодо ЗАЕС тільки з Україною, бо це – українська власність. Була, є й буде. Зараз на станції близько 500 окупантів. А це не що інше, як 500 ризиків катастрофи. Світ це розуміє. 

Я дякую за підтримку всім, хто бореться за повернення повного українського контролю над станцією та за її повну демілітаризацію. Інший аспект цієї теми – власне електрика. І якщо Запорізька станція не працює, ми в Україні отримуємо певні складнощі. Отримуємо ситуацію, коли в нас немає профіциту електрики, яку ми можемо, зокрема, експортувати до країн ЄС. Це мінус і для народів ЄС, які втрачають надійне джерело енергопостачання. Це мінус і для нас, українців. Ми говоримо про це чесно. Ми говоримо чесно, що нам усім у Європі треба разом боротися за свої інтереси – у повній єдності.

 

Сумщину за добу обстріляли дев'ять разів

Джерело: Сумська ОВА

За день було дев'ять обстрілів прикордонних населених пунктів. Понад 150 приходів.

Зокрема, опівдні росіяни обстріляли з САУ житловий масив села Кияниця. 40 прильотів. 

Території Юнаківської громади  також були під мінометним вогнем ще кілька разів впродовж дня.

  • Середино-Будська громада – 7 приходів із САУ.
  • Есманська громада: 9 російських мін. Попередньо - без наслідків.
  • Краснопільська громада: близько 15 години територію накрили вогнем із «Градів». 40 прильотів. Міномет - 15 прильотів.

Ввечері, по іншій частині території громади, ще 5 прильотів.

  • Миропільська громада. Ворог відкрив вогонь з артилерії після 17 години. Усього 19 прильотів, пошкоджені приватні будинки мирних мешканців. Деталі згодом.
  • Білопільська громада - 10 приходів з мінометів. Інформація щодо наслідків уточнюється.
  • Великописарівська громада: були мінометні прильоти близько 20 години.

Українські військові збили п'ять безпілотників росіян

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

З 15:00 по 20:00 на півдні України підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил знищили п’ять безпілотників окупантів:

  • один ударний іранський безпілотний авіаційний комплекс «Mohajer- 6»;
  • один БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан -10»;
  • три іранських БпЛА-камікадзе «Shahed-136».

Російське вторгнення: ситуація станом на вечір 6 жовтня

Джерело: Генштаб ЗСУ

Триває двісті двадцять п’ята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках, не припиняє ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Ворог здійснює перегруповування своїх підрозділів на окремих напрямках. 

Противник обстрілює наші позиції вздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборони на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Завдає ударів по цивільній інфраструктурі та мирних житлових кварталах, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. 

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України. Цієї доби окупанти завдали 6 ракетних та 7 авіаційних ударів, здійснили понад 23 обстріли з РСЗВ. 

Від ворожих ударів постраждали об’єкти та цивільне населення більш ніж 25 населених пунктів. Серед інших це - Запоріжжя, Шепетівка, Сіверськ, Білогорівка, Ольгівське та Гоптівка.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

на Сіверському напрямку – зі ствольної артилерії, в районах населених пунктів Сеньківка, Ясна Поляна і Блешня Чернігівської області та Середина Буда, Кияниця і Фотовиж Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Уди, Стрілеча, Нескучне, Гатище та Вільхуватка;
  • на Краматорському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Спірне, Білогорівка, Сіверськ та Верхньокам’янське;
  • на Бахмутському напрямку – з артилерії різних типів, в районах населених пунктів Соледар, Бахмут, Яковлівка, Курдюмівка, Нью-Йорк та Зайцеве;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, у районах населених пунктів Авдіївка, Кам’янка, Красногорівка, Первомайське, Парасковіївка, Піски та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках наступальних дій противник не проводив. Від ворожих обстрілів постраждала інфраструктура понад двадцяти населених пунктів.  Зокрема, Новоукраїнки, Времівки, Полтавки та Новополя. 

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони більш як тридцяти населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Серед них - Правдине, Мирне, Киселівка, Кобзарці та Велике Артакове.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Соледар, Бахмутське, Яковлівка, Одрадівка, Зайцеве, Бахмут, Красногорівка, Побєда, Водяне та Любомирівка.

За наявною інформацією, часткова мобілізація, оголошена військово-політичним керівництвом російської федерації, фактично “поглинає” невеличкі населені пункти віддалених регіонів росії. Призов відбувається методом облав, практично все чоловіче населення призовного віку силоміць доставляють у військкомати. Разом з тим, у Москві, й на половину не виконано план відмобілізування, який складає по районах менше 0,2 відсотка населення.

Як і раніше, російські окупанти використовують тактику випаленої землі в Україні. Так, під час чергового хаотичного відступу ворог здійснив підрив дамби, що спричинило підтоплення населеного пункту Райгородок. У Кадіївці відбувається масове знищення архівів та копій документів, особливо тих, що містять історію окупації. У Сватовому вже заміновані основні інфраструктурні об’єкти, будівлі та території.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 11 ударів. Підтверджено ураження одного опорного пункту, 5 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 5 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 5 БпЛА ворога, серед яких два Shahed-136 та один Mohajer-6.

Ракетні війська і артилерія за поточну добу уразили 19 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів та 6 засобів артилерії.

Українські війська збили 24 іранські дрони-камікадзе

Джерело: Генштаб

Від 30 вересня ЗСУ збили 24 дрони-камікадзе Shahed 136. Усього за цей період росіяни запустили по Україні 46 безпілотників. Тільки цієї ночі ЗСУ знищили 9 із 12 дронів-камікадзе. Загалом росіяни застосували проти України 86 іранських дронів цього типу, 60% з них збили.

ЗСУ звільнили на Херсонщині понад 400 квадратних кілометрів

Джерело: Суспільне

Збройні сили Україні звільнили від російських військових понад 400 квадратних кілометрів Херсонської області і просуваються далі.

За словами керівниці об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк є факти появи на Херсонщині так званих «свіжо мобілізованих» військових, які не дуже підготовлені. А передові підрозділи та основний особовий склад, на які вони роблять ставку, це повітряно-десантні війська. Їх підтягнули чимало, оскільки розуміли що бої будуть важкі і триматися треба буде довго.

«Російська армія затиснута між підрозділом ЗСУ і правим берегом Дніпра. Вони усвідомлюють, якщо абсолютно критично будуть порушені можливості перебратися на інший берег, то це однозначний котел і неможливість вийти звідти. Тому ми й пропонуємо спокійний вихід з цієї ситуації: складання зброї, перехід в обмінний фонд під егідою Міжнародного гуманітарного права і ретельно поширюємо серед цього так званого контингенту, навіть новоприбулого, інформацію про те, як правильно перейти в чат-бот "Хочу жити" і покроково виконати інструкції, для того, щоб здатися в полон», - говорить Наталія Гуменюк.

Також керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня розповіла, що не що давно на Херсонщині російські військові здались в полон.

Росія активно поширює іноземцям дезінформацію через Telegram

Джерело: Бабель

Росія придумала новий спосіб, як поширювати дезінформацію через Telegram. Месенджер стирає цифровий слід, тому першоджерело відео відстежити неможливо. Про це йдеться у дослідженні компанії Nisos, яка вивчає кіберзагрози.

Акаунти, повʼязані з російськими державними ЗМІ, поширили десятки відео 18 різними мовами, не залишивши жодних ознак, які б дозволили встановити джерело. Відео просувають кремлівські теорії змови, в яких, зокрема, Україну звинувачують у вбивствах цивільного населення.

Англомовні версії російських пропагандистських відеороликів зараз поширюють у Twitter і на менш відомих платформах, популярних серед американських консерваторів, зокрема Gab і Truth Social (соцмережа Дональда Трампа).

В українському полоні перебуває білорус-найманець РФ

Джерело: СБУ

Підозру за найманство отримав громадянин Республіки Білорусь, який приїхав убивати українців у складі російської приватної компанії «Редут». Наразі він поранений і перебуває в українському полоні, куди потрапив під час контрнаступу ЗСУ на Донецькому напрямку. 

Як встановили слідчі СБУ, 22-річний білорус сам вийшов на російську приватну військову компанію у липні 2022 року. Йому запропонували приїхати в рф і уже 19 липня найманець підписав контракт на проходження військової служби із ПВК «Редут» на посаді кулеметника.

21 липня найманець прибув до Ізюма Харківської області, де отримав зброю та почав воювати. 

У серпні його передислокували до Сватового Луганської області, а потім до села Коровій Яр Лиманського району Донецької області. Там він продовжив виконувати план РФ щодо захоплення території України. 

19 вересня він потрапив у полон. 

Депутати-колаборанти допомагали окупантам грабувати Харківщину

Джерело: СБУ

Двоє депутатів Липецької сільської ради під час окупації підтримали загарбників і погодились з ними співпрацювати.

За таку «лояльність» представники країни-агресора призначили своїх поплічників до лав місцевої окупаційної адміністрації. Там один з них займався організацією збору та незаконним вивезенням українського зерна з території регіону до рф.

Крім того, у ході оперативної роботи викрито підривну діяльність колишнього начальника сектору дізнання одного з відділів поліції Чугуївського району. На початку повномасштабного вторгнення він добровільно перейшов на бік агресора, який призначив його керівником слідчого підрозділу у так званому «отдєлє поліціі» тимчасово окупованого Вовчанська.

Перебуваючи на «посаді», зловмисник брав активну участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів та вчиненні проти них репресій.

Також на державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, викрито колишнього керівника підрозділу і двох інспекторів Куп’янського та Ізюмського відділів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

Після захоплення міст чиновниці погодились увійти до складу окупаційної адміністрації, де виконували фіскальні функції для наповнення «бюджету» окупантів. Зокрема, вони займались незаконним адмініструванням «податків і зборів» з місцевих жителів, у тому числі підприємців.

На Херсонщині виявили помічника окупантів

Джерело: Офіс Генпрокурора

Мешканцю Бериславського району, який в тимчасово окупованому селі добровільно погодився на співпрацю з представниками РФ, повідомили про підозру.

За даними слідства, у березні 2022 року він був проголошений так званим «головою села». На псевдопосаді чоловік активно допомагав представникам країни-агресора, організовував агітаційні заходи та зустрічі з місцевими жителями, налагодив поширення серед населення пропагандистської газети окупантів. Сприяв російським окупаційним військам у пошуку проукраїнських громадських активістів, а також представників бізнесу з метою їх пограбування.

Ворог випустив дві ракети по Хмельниччині

Джерело: голова ОВА Сергій Гамалій

Близько 06:00 в Шепетівському районі зафіксовані вибухи двох ракет, випущених країною-агресором. Одна впала поряд з інфраструктурним об'єктом. Руйнувань інфраструктури та пожеж немає. Інша – на пустирі.

За попередньою інформацією, внаслідок падіння ракети зафіксовані незначні пошкодження деяких навколишніх будинків. 

Внаслідок удару дерево впало на залізничну колію. Рух потягу вже відновили.

Загиблих та постраждалих немає. На місці працюють відповідні служби.

Бойові втрати ворога станом на 6 жовтня

Джерело: Генштаб ЗСУ

 

На півдні вночі знищили дев'ять ворожих іранських дронів-камікадзе

Джерело: голова Миколаївської ОВА Віталій Кім

З 5 на 6 жовтня ворог вчергове атакував безпілотниками «Shahed-136» південь країни.

Дев’ять дронів-камікадзе знищили сили та засоби протиповітряної оборони повітряного командування «Південь», з них сім – на Миколаївщині.

Уночі окупанти обстріляли Харків

Джерело: голова ОВА Олег Синєгубов

Близько 2:30 та 4:40 окупанти обстріляли Харків. Попередньо – росіяни застосували дрони-камікадзе. 

Снаряди влучили на територію підприємства в Основ’янському районі. Внаслідок обстрілу розпочалась пожежа, пошкоджене службове одноповерхове приміщення та дах чотириповерхової нежитлової будівлі. Виникли пожежі. Постраждалих немає. 

Окрім того, окупанти обстрілювали Куп’янський та Вовчанський райони Харківщини, а також населені пункти Богодухівського та Харківського районів: Уди, Ветеринарне, Стрілечу, Красне та ін. 

За інформацією Обласного центру екстреної допомоги, потягом доби по області госпіталізували трьох чоловіків, які зазнали поранень внаслідок обстрілів у Куп’янському районі.  

 

ЗСУ під час контрнаступу затрофеїли понад тисячу одиниць військової техніки ворога

Джерело: The Wall Street Journal

Українські війська під час контрнаступу на сході захопили щонайменше:

  • 460 російських танків,
  • 92 самохідні гаубиці,
  • 448 бойових машин піхоти,
  • 195 бойових броньованих машин
  • 44 реактивні системи залпового вогню.

На Херсонщині з-під окупації звільнені ще три населені пункти

Джерело: ОК «Південь»

Збройні сили в Бериславському районі звільнили три населені пункти: Нововоскресенське, Новогригорівку та Петропавлівку.

Російське вторгнення: ситуація на фронті станом на ранок 6 жовтня

Джерело: Генштаб ЗСУ

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках, не припиняє спроб ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Ворог здійснює перегруповування підрозділів в окремих районах. 

Тривають обстріли наших позицій вздовж лінії зіткнення, противник здійснює дистанційне мінування території на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Завдає ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирних жителів, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. 

Протягом минулої доби окупанти завдали п'ять ракетних та вісім авіаційних ударів, здійснили понад 65 обстрілів з РСЗВ. Від ворожих ударів постраждали об’єкти та цивільне населення понад 30 населених пунктів. Серед них - Біла Церква, Куп’янськ, Білогорівка, Сіверськ, Карлівка, Кривий Ріг, Запоріжжя, Гуляйполе, Прогрес, Нікополь та Мирне.

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Рожковичі та Фотовиж Сумської області;

на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Уди, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Огірцеве, Глибоке, Нескучне та Мілове;

на Краматорському напрямку – неподалік Верхньокам’янського, Іванівки, Серебрянки та Спірного;

на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Одрадівка, Майорськ, Нью-Йорк та Юр’ївка;

на Авдіївському напрямку – в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Водяне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка, Парасковіївка, Новомихайлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог завдав вогневого впливу в районах населених пунктів Новопіль, Времівка, Велика Новосілка, Шахтарське, Золота Нива, Полтавка, Гуляйполе, Червоне, Павлівка, Гуляйпільське, Дорожнянка та Новоукраїнка. 

На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують перегрупування та відведення своїх підрозділів. Обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.  Зокрема, Велике Артакове, Білогірка, Благодатівка, Андріївка, Первомайське, Любомирівка, Солдатське, Правдине, Мирне та Олександрівка.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Виїмка, Соледар, Одрадівка, Бахмутське, Бахмут, Красногорівка, Майорськ та Новомихайлівка.

В результаті поступового звільнення Силами оборони тимчасово захоплених територій, одночасно з відходом підрозділів російських окупаційних військ, відзначається виїзд поплічників окупаційної влади. Так, за наявною інформацією, з населеного пункту Сватове до Новопскова Луганської області зафіксовано переміщення трьох автобусів прихильників окупантів. 

Схожа ситуація на тимчасово зайнятій території Херсонської області, де представники приватних охоронних кампаній з ТОТ АР Крим планують евакуюватися назад на півострів.

В населеному пункті Рубіжне Луганської області, з метою пошуку українських диверсантів та партизанів, окупанти ввели комендантську годину та посилили фільтраційні заходи. 

Продовжує надходити інформація про мінування російськими загарбниками об’єктів інфраструктури міста Енергодар.

Авіація Сил оборони завдала понад п’ятнадцять ударів. Підтверджено ураження дванадцяти районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох  зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, збито дев’ять ворожих БпЛА.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили два пункти управління, чотирнадцять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, а також вісім інших важливих об’єктів ворога.

Коментар