стрічка

На Рівненщині з початку року покарали 77 корупціонерів

23 Вересня 2022, 11:15
Фото ілюстративне 778
Фото ілюстративне

Упродовж 2022 року на Рівненщині суди розглянули 96 справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Про це інформує Рівненська обласна прокуратура.

На 66 осіб виписали штрафи, серед них – депутати сільських, селищних, міських, районних рад (51), посадові особи держлісоохорони (8), посадовці органів місцевого самоврядування (3), посадові особи комунальних підприємств (2), та по одному працівнику органів та установ кримінально-виконавчої служби і Національної поліції.

Загалом упродовж року за наслідками розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, суди наклали штрафів на суму 62 тисячі гривень.

Для прикладу: суд прийняв рішення про притягнення до адміністративної відповідальності сільського голови однієї з територіальних громад Сарненського району, який в порушення вимог статті 28 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів, а також, перебуваючи в умовах такого конфлікту інтересів, взяв на роботу до сільської ради свою дружину. На посадовця наклали стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3 400 гривень.

Окрім цього, 11 посадових осіб в області притягнули до дисциплінарної відповідальності. З них одну особу звільнили з посади, що вона обіймала.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024