стрічка

Чому варто купити iPhone 14: варіанти та головні переваги новинки

09 Вересня 2022, 12:00
Чому варто купити iPhone 14: варіанти та головні переваги новинки реклама 5835
Чому варто купити iPhone 14: варіанти та головні переваги новинки

Вересень – найкращий місяць року. І не лише через початок навчання в школах, а й через презентацію Apple, яка щороку проводиться саме у вересні. 

Так, 7-го числа компанія представила чергову партію новинок, серед яких були і довгоочікувані Айфони.

Справжні поціновувачі бренду вже штурмують магазини та замовляють смартфони в інтернеті.

Які варіанти представлені

В цьому році на прилавки магазинів та в каталоги інтернет-магазинів знову надійшло чотири моделі. Серед них:

  • базовий iPhone 14 з діагоналлю 6.1 дюйма;
  • збільшена варіація базової моделі — iPhone 14 Max з діагоналлю 6.7 дюйма;
  • iPhone 14 Pro з діагоналлю 6.1 дюйма;
  • iPhone 14 Pro Max з діагоналлю 6.7 дюйма.

Як бачимо, в лінійці відсутня версія Міні, що пояснюється низьким попитом на неї минулого та позаминулого року. Натомість розробники дали можливість користувачам купити 14 iPhone з базовими характеристиками і максимально великим екраном. На думку фахівців саме цього варіанту покупцям і не вистачало, адже переплачувати за топові характеристики готові не всі. А от великий розмір екрана – це питання зручності та максимальної інформативності.

Найбільші зміни у порівнянні з iPhone 13

Минулорічна модель досі залишається актуальною, і протягом наступних кількох років це точно не зміниться. Але її наступниця стала ще більш сучасною та продуктивною. Про всі інновації ми зараз розповідати не будем, адже писати доведеться довго, а зупинимося лише на найцікавіших:

  • Новий процесор. Версії Pro та Pro Max оснащені найновішою системою на кристалі Apple A16 Bionic, яка дає ще більше потужності та продуктивності роботи. В молодших версіях встановлено минулорічний чіп A15 Bionic. Але недоліком це вважати неправильно. Його можливостей цілком достатньо для найпотужніших ігор та додатків, а вартість його нижча.
  • Збільшення оперативної пам’яті. Мінімальна кількість оперативки становить 6 Гб проти минулорічних 4 Гб. А це ще більше можливостей в плані багатозадачності. Нагадаємо, що в Айфонах набагато краща оптимізація програмного забезпечення, тому в ньому 6 Гб відчуваються зовсім не так, як в смартфонах на Android.
  • Моноброва. Такий нелюбимий багатьма виріз зверху екрана нарешті зник у старших версіях. На його місці тепер знаходиться невеликий овальний виріз Dynamic Island, в якому розташувалася згадана система розблокування по обличчю Face ID і селфі камера. Його фішкою є те, що він змінює розміри та форму, є функціональним та відображає різний вміст в залежності від ситуації.
  • Покращення камери. Тепер вона буде знімати ще якісніші фотознімки та відеоролики. Найбільшою зміною користувачі вважають збільшення роздільної здатності з 12 до 48 мегапікселів (в Pro-версіях). Але це далеко не все. Загалом, на нові Айфони тепер можна знімати навіть фільми.

Також хотілося б згадати і про дизайн. Якихось серйозних змін в ньому немає. Але вони навряд чи й потрібні, адже гострі грані і рівні панелі є однією з головних переваг Айфонів трьох останніх поколінь, за які користувачі полюбили бренд ще більше.

 

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024