стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 7 серпня

07 Серпня 2022, 20:53
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 7 серпня 5527
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 7 серпня

Сто шістдесят п'яту добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України.

Новина оновлюється зазначеним часом:

20:53

Суспільне повідомляє, що інформація про вибухи у Кропивницькому та Кіровоградській області не надходила

Про це їм у коментарі повідомила прессекретар голи ОВА. Вона також сказала, що у Черкаській та Полтавській областях було чути вибухи, однак місцеві нічого не повідомляли

20:40

У Полтавській та Кіровоградській областях були чутні звуки вибухів ще до початку тривоги. Деталі з’ясовуються. 

Мер Вінниці підтвердив вибухи на Вінниччині. У самій Вінниці вибухів не було

18:45

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на 18:00:

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без особливих змін. Ворог провів повітряну розвідку та обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Гай і Грем’яч Чернігівської області та Нові Вирки і Миколаївка Сумської області.
На Харківському напрямку ворог, окрім артилерійського вогневого ураження по лінії зіткнення, завдав авіаційних ударів біля Пришиба, Верхнього Салтова і Ртищівки. Також провів розвідку безпілотними літальними апаратами.
На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли біля Довгенького, Великої Комишувахи, Сулигівки, Рідного, Богородичного та Краснопілля. Неподалік Вірнопілля окупанти намагалися вести штурмові дії. Українські воїни придушили цю недолугу спробу та відкинули ворога назад.
Поблизу Богородичного та Долини ворожа розвідка боєм завершилася для окупантів втратами та відступом.
На Краматорському напрямку ворог здійснював обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Краматорськ, Сіверськ, Верхньокам’янське, Григорівка, Райгородок, Званівка. Завдав авіаудару неподалік Спірного.
Штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення поблизу Верхньокам’янського, успіху не мав, відійшов.
На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Костянтинівка, Яковлівка, Покровське, Вершина, Кодема та Бахмутське. Противник задіяв авіацію біля Бахмута, Соледара і Зайцевого.
Силами розвідувальної групи ворог намагався визначити систему оборони наших військ неподалік Білогорівки. Група виявлена та знешкоджена.
Противник вів наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Яковлівка та Вершина, успіху не мав, відійшов. Поблизу Кодеми тривають бойові дії.
На Авдіївському напрямку загарбники здійснював обстріли із артилерії та танків в районах населених пунктів Авдіївка, Піски, Шевченко, Нетайлове, Невельське, Красногорівка та Нью-Йорк. Авіаудари зафіксовано біля Авдіївки, Мар’їнки, Кам’янки та Володимирівки.
Російські окупанти намагалися прорвати оборону наших військ у напрямках населених пунктів Красногорівка, Авдіївка, Піски і Мар’їнка. Бойові дії тривають.
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках продовжуються обстріли вздовж лінії зіткнення. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Микільське, Веселе, Новоданилівка, Малі Щербаки, Новосілка та Велика Новосілка.

 

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Підтримує високу інтенсивність ведення розвідки БпЛА. Здійснював обстріли із ствольної, реактивної артилерії та танків вздовж всієї лінії зіткнення. Завдав авіаударів в районах населених пунктів Андріївка, Білогірка, Новомиколаївка, Олександрівка, Мирне, Велике Артакове і Таврійське. Вів наступальні бої біля Благодатного, успіху не мав, відійшов.

16:06

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з главою Євроради Шарлем Мішелем закликав запровадити санкції проти атомної галузі та ядерного палива РФ.

 

«Поговорив з президентом Євроради Шарлем Мішелем, розповів про ситуацію на полі бою, зокрема на Запорізькій АЕС. Російський ядерний терор вимагає рішучішої відповіді від міжнародної спільноти – санкцій на російську атомну галузь і ядерне паливо», - розповів Володимир Зеленський у своєму Twitter.

 

15:56

Окупанти продовжують обстрілювати населені пункти Миколаївщини – розпочато розслідування. Про це інформує Офіс генерального прокурора України.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

6 серпня 2022 року обстрілів зазнали м. Миколаїв, смт Березнегувате та села Котляреве і Новомиколаївка Миколаївського району. Пошкоджені багатоквартирний та 11 приватних житлових будинків та об’єкти цивільної інфраструктури.  

Внаслідок артобстрілів смт Березнегувате одна цивільна особа загинула та п'ятеро поранено. 

7 серпня вночі обстрілів зазнало село Таборівка Вознесенського району. Відомо про руйнації житлових будинків. Вранці російські війська завдали ударів по околицях обласного центру. Наразі відомо про пошкоджені житлові будинки та промислові підприємства. 

Остаточна інформація щодо пошкоджень та потерпілих встановлюється.

 

15:55

Окупанти обстріляли місто Марганець на Дніпропетровщині – розпочато розслідування. Про це інформує Офіс генерального прокурора України.

За процесуального керівництва Нікопольської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, в ніч на 7 серпня 2022 року російські військові, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили артилерійський обстріл з реактивних систем залпового вогню по житлових кварталах міста Марганець Нікопольського району. Один чоловік отримав травми, його госпіталізовано до лікарні.

 Пошкоджено майже 50 будівель приватного сектору, господарські споруди, автомобілі містян, зупинку громадського транспорту, церкву, газопровід та лінії електропередач.

Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.

 

15:53

З нагоди Дня Повітряних сил ЗСУ Президент України Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України, і членам родин загиблих Героїв, а також інші державні нагороди. Церемонія відбулася на подвір’ї Маріїнського палацу в місті Києві.

 

 

12:42

Російська армія обстріляла приватний сектор практично в центрі Слов'янська на Донеччині. Постраждалих немає, – повідомив мер міста Вадим Лях.

12:29

 Прифронтові міста, зокрема, Харків, Дніпро, Миколаїв та Запоріжжя, потерпають від ударів реактивної артилерії російських окупантів, проти якої система проти-повітряної оборони безсила. Зенітно-ракетні комплекси також не можуть збивати такі цілі, оскільки «пакет» «Граду» (40 реактивних снарядів) вилітає за лічені хвилини. Зенітна ракета призначена для перехоплення повітряних цілей, — пояснив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

12:10

На Луганщині окупанти активно готуються до псевдореферендуму, цинічно використовуючи потреби людей, яких довели до відчаю.

«На фейковий референдум людей заманюють продуктами, водою, будматеріалами, а також обіцянками хорошого життя з екрана пересувного телевізора, який цілий день промиває мізки населенню в окупованих містах», – повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

11:43

Терористичний акт в Оленівці був спецоперацією рф проти постачання Україні зброї.  Будь-якими методами росія намагається завадити постачанню в Україну західного високоточного озброєння. Про це представник ГУР МО України, член координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

«Від початку цієї страшної трагедії та страшного фарсу, який ми бачили з боку росіян, – це й було фальшування. Від перших повідомлень про застосування і навмисний обстріл високоточною зброєю HIMARS – це була спецоперація проти постачання Україні західного високоточного озброєння. Це була спецоперація з метою дестабілізації українського суспільства та деморалізації українських військовополонених. З самого початку це було фальшування, але світ швидко викриває такі речі», – наголосив представник воєнної розвідки України.

11:11

Авіацією, ракетами, артилерією, «Ураганами» та «Градами»: росіяни вдарили по Донеччині — є загиблі та поранені. Окупанти застосували проти мирного населення всі види зброї від танків до авіаційних ракет НУРС. Постраждали 16 населених пунктів.

Зруйновано та пошкоджено 22 цивільні об'єкти, зокрема, 13 житлових будинків, школу, пішохідний міст, цех металоконструкцій, склад з насінням, коксохімічний завод.

11:09

Влада наразі не може евакуювати людей з Луганської області, виїхати можна лише самостійно, повідомив очільник ОВА Сергій Гайдай.

11:01

З лютого було усунуто щонайменше 6 російських генералів. Про це свідчать дані британської розвідки.

Імовірно втратили посади командувачі Східного та Західного військових округів – у травні усунули генерал-полковника Олександра Чайко (начальник Східного округу), також на параді до дня ВМС РФ 31 липня не помітили начальника Західного округу Журавльова, ймовірно його замінив генерал-лейтенант Владімір Кочетков; Усунули командувача війни проти України Олександра Дворнікова, Південну групу сил очолив генерал Сєргєй Суровкін – всі ці зміни спричинені загибеллю щонайменше 10 російських генералів на полі бою.

10:53

Боротьба за хліб: цього року врожай дістається тяжкою й ризикованою працею. Щоб хлібороби змогли провести жнива, на полях часто працюють піротехніки ДСНС.

 

10:07

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 07.08 орієнтовно склали:

10:05

З портів Великої Одеси відправлено уже другий караван з продовольством. На борту 4 балкерів MUSTAFA NECATI, STAR HELENA, GLORY та RIVA WIND майже 170 тисяч тонн агропродукції. Судна прямують до портів Італії, Китаю та Туреччини.

09:58

У Рубіжному окупанти почали ховати містян, яких вони вбили у березні-квітні: днями поховали рештки 63 загиблих місцевих жителів, яких вони вбили чотири місяці тому.

08:36

російські окупанти змогли захопити тільки південно-східну околицю селища Піски Донецької області. Ворог провів серію безуспішних наземних атак, намагаючись прорвати лінію оборони України в районі Авдіївка-Донецьк. Про це повідомляє Інститут з вивчення війни (ISW).

08:12

У ніч на 7 серпня росіяни обстріляли Нікопольський та Криворізький райони Дніпропетровщини, зокрема в Марганці двоє людей постраждали. Про це повідомив голова ОДА Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

07:46

Британська розвідка передбачає початок нової фази війни із фронтом у 350 кілометрів на півдні України. За іх даними, зафіксовано  колони техніки, що рухаються з Донбасу на південний захід та перекидання додаткових БТГ з Криму. Ситуація показує, що окупанти скупчуються на півдні, очікуючи або контрнаступу України, або готуючись до подальшої ескалації.

07:29

На Волинському та Поліському напрямках, за наявною інформацією, на території республіки білорусь збройні сили російської федерації розгортають додаткові сили і засоби протиповітряної оборони.

На Сіверському напрямку противник обстріляв з артилерії райони населених пунктів Гай і Грем’яч Чернігівської області та Нові Вирки Сумської області.

На Харківському напрямку противник здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. З вертольотів завдав авіаударів біля Верхнього Салтова та Пришиба.

На Слов’янському напрямку ворог здійснив вогневе ураження із артилерії різних типів в районах населених пунктів Велика Комишуваха, Бражківка, Вірнопілля, Сулигівка, Карнаухівка, Рідне, Дібрівне, Грушуваха, Богородичне, Норцівка та Залиман.
Для ускладнення ведення повітряної розвідки противник задіяв комплекси радіоелектронної боротьби.

Вів наступальні бої в районі Богородичного та Долини, успіху не мав.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Краматорськ, Карпівка, Сіверськ, Верхньокам’янське, Переїзне, Григорівка, Донецьке, Райгородок, Званівка та Івано-Дар’ївка. Літаками штурмової авіації окупанти завдали авіаудару біля Спірного.

Ворог намагався провести наступ в районі Верхньокам’янського, успіху не мав, відійшов.

На Бахмутському напрямку противник провів обстріли неподалік Бахмута, Костянтинівки, Соледара, Зайцевого, Яковлівки, Шумів, Кодеми, Білогорівки, Іванівки, Веселої Долини та Бахмутського. Завдав авіаційних ударів поблизу Зайцевого та Бахмута.

Ворог вів штурмові дії на напрямках Володимирівка – Яковлівка, Покровське – Бахмут, Відродження – Вершина, Новолуганське – Зайцеве. Українські воїни утримали позиції та відкинули окупантів назад.

Противник продовжує ведення наступальних дій на напрямках Новолуганське – Кодема, Травневе – Кодема, Семигір’я – Зайцеве, бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку окупанти здійснювали обстріли із ствольної, реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Авдіївка, Павлівка, Піски, Шевченко, Нетайлове, Невельське, Олександропіль та Нью-Йорк. Завдавали авіаційних ударів біля Микільського, Кам’янки, Авдіївки, Володимирівки та Мар’їнки.

Противник вів наступальні бої в напрямках Новобахмутівка – Красногорівка, Спартак – Авдіївка, Веселе – Піски, успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Полтавка, Степове, Трудове, Новомихайлівка, Білогір’я, Новоандріївка, Новопіль, Володимирівка, Новосілка, Мала Токмачка, Времівка, Оріхів, Залізничне, Степногірськ, Темирівка, Чарівне. Ворожа авіація діяла неподалік Веселого, Новоданилівки, Малих Щербаків та Новосілки.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли із танків та всього спектру артилерії по лінії зіткнення та в глибині оборони, намагається утримати зайняті позиції.

Завдавав авіаударів поблизу Андріївки, Білогірки та Великого Артакового. Вів інтенсивну повітряну розвідку БпЛА.

В готовності до застосування високоточної зброї перебувають чотири носії крилатих ракет морського базування. Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів з боєприпасами. Внаслідок втрат особовий склад ворога на деяких напрямках відмовляється йти в бій та вдається до саботажу.
 

07:20

Упродовж доби 6 серпня на південному фронті українські воїни знищили чотири зенітно-ракетні системи С-300 та зенітно-ракетний гарматний комплекс Панцир-С1.

07:17

Окупанти замінували інфраструктуру в Херсоні, — представник пресслужби ГУР МО Андрій Юсов. 

«Сьогодні маємо інформацію про те, що в Херсоні окупанти здійснили мінування життєво важливих комунікацій, серед яких газопостачання, електропостачання і водопостачання».

07:06

Над ранок у неділю, 7 серпня, під час повітряної тривоги, яку було оголошено четвертий раз від початку доби, російські окупанти обстріляли ракетами місто Харків.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024