стрічка

Ватажок терористів «ДНР» озвучив пропаганду про «визволення» Луцька

28 Липня 2022, 16:36
Пушилін розмріявся про «звільнення» українських міст 4296
Пушилін розмріявся про «звільнення» українських міст

Ватажок терористичного квазідержавного утворення «ДНР» денис пушилін заявив, що збирається звільняти Луцьк, назвавши його містом, яке «заснували російські люди».

Про це він написав у своєму телеграм-каналі – повідомляють фактчекери проєкту «Брехунець». 

Таку пропагандистську заяву він зробив під час перебування у білоруському місті Брест. Де разом з іншими членами російської делегації поклав квіти до меморіалу «Брестська фортеця».

«Сьогодні настав час знову звільняти російські міста, засновані російськими людьми: Київ, Чернігів, Полтава, Одеса, Дніпропетровськ, Харків, Запоріжжя, Луцьк», – нафантазував пушилін.

ПРОПАГАНДА

Таке висловлювання пушиліна – ніщо інше, як цілковита маячня та чергова роспропаганда заради дестабілізації ситуації в Україні та нагнітання панічних настроїв. Ні про яке «звільнення», яким так марять росіяни, не може бути й мови, адже це сама рф розв'язала наймасштабнішу війну в центрі Європи та окупувала (тимчасово) частину українських  територій.

Теза про те, що окупанти будуть «визволяти міста, засновані російськими людьми», розбивається об найпростіший факт, навіть якщо не занурюватись глибоко в історичні події та персоналії. 

Серед згаданих міст є і Луцьк – одне із найдревніших міст України. Перша згадка про Луцьк датована 1085 роком в Іпатіївському літописі, коли місто опинилося в центрі міжусобної боротьби нащадків Ярослава Мудрого. Проте археологічні дослідження дають підстави вважати виникнення міста близько 1000 року.

І це при тому, що перша згадка про Москву, як про дрібне поселення на березі однойменної болотистої річки з прізвиськом Гнила, датується 1147 роком. Тож теза про заснування Луцька росіянами – брехня та пропаганда.

Заяву ватажка «ДНР» прокоментував і секретар РНБО України Олексій Данілов у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах.

«Прикро, що Білорусь взагалі пустила цього гастролера. На мою думку, Білорусь є окупованою РФ… З якого переляку такий, як Пушилін, вирішив, що місто Київ має стосунок до росіян? Дуже погано, мабуть, дитина вчилася в школі. Святий Володимир, який хрестив Русь у річці Борисфен, не має жодного стосунку до того, що має на сьогодні назву «Росія». Це зовсім інші території, зовсім інші люди», ­– заявив Данілов.

 Читайте також: Коли вперше згадується Луцьк, або що у місті робив перший король Русі

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментарі
01 Серпня 2022, 18:26
А відколи це москалі стали рускими людьми????? Коли в 1200 роках на Галичині Данило Галицький заснував Королівство Русь і отримав від папи римського звання короля Русі, московія, як улус золотої орди лежала під Чингіз Ханом і за його наказом руйнував Київські землі і нищила русинів , населення тої країни до якої сьгодні з піною у роти себе приписують. В природі див не буває, фіноугр московії, як би не звивався і брехав словянином ніколи не буде,
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024