стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 23 липня

23 Липня 2022, 20:31
Війна в Україні 4897
Війна в Україні

Сто п'ятдесяту добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України.

20:28

У Миколаєві за попередньою інформацією, окупанти влучили в житловий будинок, повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва.

Осколкове поранення отримав 16-річний підліток. Також під завалами опинилися люди. На місце виїхали медики та рятувальники.

19:16

В результаті обстрілу російськими військовими порту в Одесі є поранені, повідомив в телеграмі голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Керівник зазначив, що на території порту пошкодили інфраструктуру.

«Після цього удару весь світ має побачити, що таке росія. Це країна-терорист, з якою неможливо домовитись ні про що, а всі угоди з ними не варті навіть паперу, на якому вони написані», – зазначив Марченко.

18:56

У небі над одним з районів міста Миколаїв здійнявся дим.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Чекаємо офіційну інформацію.

18:23

Повідомляють про звуки вибухів на Миколаївщині.

В області зараз повітряна тривога

18:16

Оперативна інформація станом на 18:00 23 липня  щодо російського вторгнення, – Генштаб ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка без суттєвих змін. Ворог обстріляв село Старикове Сумської області. Триває повітряна розвідка прикордонної ділянки в Чернігівській та Сумській областях безпілотними літальними апаратами.
На Слобожанському напрямку підрозділи противника усіма наявними засобами продовжують стримувати підрозділи Сил оборони від просування вглиб тимчасово зайнятої території.
На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Базаліївка, Гусарівка, Руська Лозова, Уди, Малинівка та низки інших. Завдав авіаудару неподалік Верхнього Салтова.
На Слов’янському напрямку противник обстрілював із артилерії райони Дібровного, Великої Комишувахи, Нової Дмитрівки та інших. Біля Богородичного, силами розвідувальної групи, намагався виявити слабкі місця в обороні наших військ. Противника знешкоджено.
На Донецькому напрямку окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Краматорському та Бахмутському напрямках, тривають спроби встановлення контролю над територією Вуглегірської ТЕС.
На Краматорському напрямку ворог здійснював обстріли зокрема в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Різниківка, Закітне, Григорівка, Виїмка та Званівка. Завдав авіаудару біля Спірного.
Штурмовими діями з різних напрямків намагався покращити тактичне положення у районі Верхньокам’янського. Українські воїни зустріли ворога кинджальним вогнем та завдали значних втрат. Окупанти в паніці відійшли.
На Бахмутському напрямку противник намагається створити сприятливі умови для продовження наступу на Бахмут. Обстрілював наші війська із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Травневого, Семигір’я, Роздолівки, Яковлівки, Соледара, Білогорівки та низки інших населених пунктів. Завдав авіаційних ударів по Покровському та Новолуганському.
Окупанти знову, вже з різних напрямків, спробували штурмувати територію Вуглегірської ТЕС. Знову безуспішно і з втратами.
Розвідувальні групи противника намагалися виявити слабкі місця в обороні наших військ на напрямках Соледара та Покровського. Виявлені та знешкоджені.
На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог систематично обстрілював цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Новобахмутівка, Піски, Опитне, Водяне, Шевченко, Мала Токмачка, Новосілка, Зелене Поле, Білогір’я та багатьох інших. Завдав авіаударів поблизу Красногорівки та Кам’янки.
На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Підтримує високу інтенсивність розвідки із безпілотними літальними апаратами. Тривають обопільні обстріли із ствольної, реактивної артилерії та танків вздовж всієї лінії зіткнення.
Сили оборони України завдають ворогу втрат на всіх напрямках де тривають бойові дії та готові до будь-яких змін оперативної обстановки.

 

У підрозділах російських окупаційних військ все частіше фіксуються випадки дезертирства та відкритої непокори командуванню.

16:46

Україна продовжить підготовку до запуску експорту зерна Чорним морем попри обстріл Одеського порту, заявив міністр інфраструктури Кубраков.

15:34

Російські ракети не влучили в сховище зерна в Одеському порту.

Як повідомляє Суспільне, про це заявила начальниця пресцентру Cил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, поранених та значних руйнувань унаслідок обстрілу порту немає, ракети поцілили по насосній станції, виникла незначна пожежа.

15:00

На Луганщині у тимчасово окупованому Лисичанську українські захисники підірвали будівлю суду.

Про це повідомив очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

За інформацією, там у цей час відбувалася нарада «штабу 6-го полку 2-го армійського корпусу».

У результаті ліквідовано близько 50 російських загарбників.

«Хлопок» в окупованому Лисичанську. Масовий «інфаркт» у пів сотні орків. «Штаб 6-го полка, второго армейского корпуса» – мінус 50 рашистів. Не треба проводити наради в будівлі суду в таку спеку! Лисичанськ – це Україна!», – зазначив Гайдай.

14:45

Станом на 14:30, кількість поранених внаслідок обстрілу Кропивницького району зросла до 16, повідомив голова військової адміністрації Кіровоградщини Андрій Райкович

14:00

Російські війська шістьма ракетами С-300 обстріляли Миколаїв.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

Поцілили у приватне складське приміщення — там загорілись дерев’яні піддони, які зберігались надворі. Суха трава після обстрілів горіла і на відкритій території. Усі пожежі оперативно ліквідували рятувальники ДСНС.

Інші влучання, за даними обласної військової адміністрації, були по околицях міста. 

Від вибухової хвилі та уламків пошкоджень зазнали два міські заклади освіти – в них вибиті вікна і двері.

Також вікна вилетіли у п’яти багатоповерхівках.

«Наразі усі пошкодження фіксують працівники адміністрації району та департаменту ЖКГ», — написав Сєнкевич.

13:16

В Одеському морському порту було зерно, відправлення якого очікували в найближчі два дні, повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики.

12:50

СБУ затримала хакера, який викрадав бази даних українських банків і продавав їх на платформах, що адмініструються спецслужбами рф.

З початку повномасштабної агресії рф Служба безпеки нейтралізувала більше 1,2 тисяч кіберінцидентів і кібератак на інформаційні системи органів державної влади та критичної інфраструктури України.

Серед них – об’єкти Укрзалізниці, Укренерго, фінансові та телекомунікаційні компанії.

12:39

Міністерство закордонних справ заявило, що ранковий ракетний удар росіян по порту в Одесі ставить під сумнів домовленості щодо експорту українського зерна, угоду про що підписали напередодні.   Про це пише УП.

«Менше 24 годин знадобилося Російській Федерації, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеса поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі.

Російська ракета – це плювок Володимира Путіна в обличчя генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна», – речник МЗС Олег Ніколенко. 

11:44

В одеському порту почалась пожежа внаслідок потрапляння ракети.

11:28

В Одесі чутно вибухи. У місті та області — повітряна тривога.

11:12

Вранці 23 липня у місті Шостка Сумської області пролунав вибух, є поранені. Зокрема, окупанти після 6 ранку били по Юнаківській громаді (близько 20 приходів з артилерії).

О 6:30 ранку почався мінометний обстріл Миропільської громади (10 приходів). Після 7:00 було 2 приходи з гранатомета по Білопільській громаді та мінометний обстріл (4 приходи) по околицях одного із населених пунктів Хотінської громади.

10:16

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 23.07 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 39 240 (+240) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1 708 (+4) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 3 929 (+9) од,
  • артилерійських систем – 864 (+1) од,
  • РСЗВ – 253 (+2) од,
  • засобів ППО – 113 (+0) од,
  • літаків – 221 (+0) од,
  • гелікоптерів – 188 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 714 (+1),
  • крилатих ракет – 167 (+0) од,
  • кораблів/катерів – 15 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2 820 (+17) од,
  • спеціальної техніки – 72 (+0) од.

Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському, Криворізькому та Бахмутському напрямках.  

9:14

Є загиблі та поранені внаслідок обстрілу Кіровоградщини. Військові РФ випустили 13 ракет — поцілили в інфраструктурні об’єкти. Зокрема, у військовий аеродром «Канатове» та в один з об’єктів «Укрзалізниці», – повідомив голова Кіровоградської ОВА Райкович.

8:35

росіяни обстріляли Криворізький район. У кількох селах пошкоджена електромережа та газова мережа, також постраждала сільгосптехніка.

8:34

Уночі російські війська ударили по Нікопольському та Криворізькому районах Дніпропетровщини, минулося без постраждалих.

7:28

Оперативна інформація станом на 06:00 23 липня  щодо російського вторгнення, – Генштаб ЗСУ.

Розпочалася сто п’ятдесята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Противник продовжує завдавати ракетних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. На останньому ворог обстріляв село Миколаївка Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку основні зусилля окупанти зосереджують на недопущенні просування наших військ у бік Державного кордону України на півночі та північному сході Харківської області.

На Харківському напрямку ворог активних дій не вів, здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Золочів, Питомник, Борщова, Лісне, Руські та Черкаські Тишки та Мосьпанове.

Також активних дій з боку противника не відзначається на Слов’янському напрямку. Ворог обстріляв райони Грушувахи, Долини, Краснопілля, Дібровного, Мазанівки, Протопопівки, Чепіля, Великої Комишувахи, Норцівки, Богородичного, Вірнопілля та Карнаухівки.

На Краматорському напрямку противник здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Верхньокамʼянського, Стародубівки, Пискунівки, Сіверська, Білогорівки, Григорівки, Спірного та Виїмки. Штурмові дії у напрямку Верхньокам’янського та Сіверська українські захисники успішно відбили.

На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли із артилерії райони Яковлівки, Соледара, Бахмута, Покровського, Бахмутського та Новолуганського. Біля останнього також завдали авіаційних ударів.

Ворог знову вів штурмові дії в напрямках Покровського та території Вуглегірської ТЕС і знову зазнав втрат та відійшов.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Новобахмутівка, Піски, Вугледар, Опитне, Водяне, Пречистівка, Мала Токмачка, Новояковлівка, Успенівка, Оріхів, Павлівка, Новопіль, Щербаки, Новоандріївка та Малі Щербаки. Також ворог завдав авіаційних ударів біля Красногорівки та Кам’янки.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує ведення оборони зайнятих раніше позицій, зосереджує зусилля на стримуванні контрнаступальних дій Сил оборони України. Здійснював обстріли із ствольної і реактивної артилерії та танків по лінії зіткнення.

Поза пунктами базування перебувають два ворожих носія крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

 

Українська штурмова і армійська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи успішно продовжують завдавати ударів по ворожих опорних пунктах, складах і скупченнях сил окупантів на визначених напрямках.

7:15

Росіяни кілька разів влучили в центр Харкова, щонайменше одна людина постражадала.

7:14

У Миколаєві близько 4:30 пролунало кілька потужних вибухів. Це підтвердив мер міста. Попередньо без жертв.

7:13

Росіяни можуть готуватися до контрнаступу українських військ у районі  Снігурівки – Зеленодольська на півдні України. Як зазначає американський Інститут дослідження війни, про це свідчить те, що російські сили мінують береги Інгульця у районах, що межують зі Снігурівкою та Зеленодольськом.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024