стрічка

Гідроциліндри: як правильно обрати та уникнути поломки

13 Липня 2022, 16:03
Гідроциліндри РЕКЛАМА 546
Гідроциліндри

Гідравлічні циліндри повсюдно оточують нас у повсякденному житті, хоч ми й не помічаємо цього. Вони є в екскаваторах, навантажувачах, тракторах, вантажівках, підйомних платформах, промисловому обладнанні – фактично де завгодно.

Що таке гідроциліндр? Це один із чотирьох основних компонентів гідравлічної системи, тоді як гідравлічна система — це технологія, у якій рідина, найчастіше гідравлічне масло, використовується для переміщення енергії від двигуна до приводу. Цей агрегат можна порівняти принципом роботи м’язів в людському тілі: разом із гідравлічною системою машини він створює рух.

Гідравлічний циліндр перетворює енергію рідини в механічну енергію, виконує лінійно-поступальний рух гідравлічного приводу. Має просту конструкцію, яка забезпечує надійну роботу.

Існують гідроциліндри декількох видів:

  • односторонньої дії;
  • двосторонньої дії;
  • телескопічні;
  • мембранні;
  • диференціальні;
  • диференціальні з однобічним штоком;
  • диференціальні із двостороннім штоком;

За способом кріплення розрізняють моделі з жорстким і шарнірним кріпленням.

Якщо обладнання виконуватиме підйом великих вантажів, то до нього висуваються особливі вимоги. В таких випадках варто звертати увагу на такі моменти:

  • гранична вантажопідйомність пристрою;
  • універсальність моделі;
  • вага власне циліндра;
  • діапазон температур робочої рідини;
  • міцність ступенів;
  • інші параметри: тип, загальний хід, обсяг, закрита і відкрита довжина, діаметр поршня.

Для роботи в різних гідросистемах використовують циліндри з різними параметрами та можливостями, тому до підбору оптимальної моделі необхідно підходити дуже ретельно, краще довіривши цю справу фахівцям. Вони допоможуть обрати або виготовити гідроциліндр згідно з технічними завданнями клієнта, надавши професійну консультацію та забезпечивши розумну ціну.

Як уникнути несправностей гідроциліндрів

Гідроциліндри, як і інші механізми, мають властивість зношуватись, тож деколи потребують ремонту.  Для довготривалого користування необхідна правильна експлуатація. Розглянемо найбільш поширені причини того, що виводить з ладу ці дуже важливі для роботи підйомної техніки механізми.

На першому місці – непрофесійне обслуговування. Наприклад, використання забрудненого чи неякісного мастила, що призводить до передчасного зношування ущільнень і дзеркал гільзи гідроциліндру.

Не менш поширеною причиною виникнення несправностей є використання невідповідного до погоди масла: скажімо, якщо взимку використосувати літнє мастило. Це призводить до витискування ущільнення гідроциліндру. 

Ще одна з причин – зневажливе ставлення до планових оглядів, а також порушення встановленої вантажопідйомності. Природно, однією з причин поломки гідроциліндру є різного типу механічні пошкодження.

Ремонт гідравлічного циліндру це складний процес, який включає кілька етапів. Довіряти його краще професіоналам своєї справи. Майстри проведуть ретельний технічний огляд несправної деталі, встановлять, чи доцільно її реставрувати, а потім підберуть найбільш оптимальний  сценарій для виходу із ситуації.

 

Бувають випадки, коли реставраційні роботи – невигідні. Тоді фахівці допомагають підібрати новий гідравлічний циліндр чи відновлену деталь. Якщо ж гідравлічний циліндр підлягає відновленню, майстри його реставрують і віддають замовнику.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024