стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 6 липня

06 Липня 2022, 21:33
Реакція світу на війну росії проти України 6 липня 1608
Реакція світу на війну росії проти України 6 липня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

21:33

Безпілотник Bayraktar, на який збирали кошти у Литві, вже відправили до України.

20:26

Очільник угорської громади Києва Тібор Томпа засудив слова міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, який пояснив відмову допомагати Україні зброєю турботою про закарпатських угорців.

20:01

Олаф Шольц заявив, що його країна готова дати гарантії безпеки для України, але не такі, як прописано у Статті 5 договору НАТО.

Шольц вважає, що швидше за все гарантії мають бути «адаптовані до конкретної ситуації».

18:05

Українські військові розпочали навчання у Великій Британії.

Перша група українських військових прибула до Сполученого Королівства і незабаром приступить до тренувань. Про це повідомив Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес.

«Військовослужбовці ЗСУ проходитимуть навчання на полігонах під керівництвом досвідчених британських військових інструкторів», – йдеться у повідомленні на сайті британського парламенту.

17:44

Білий дім випустив колекційну монету, присвячену захисникам острова Зміїний.

На колекційній монеті зображений острів Зміїний, українські захисники та крейсер «москва», який потонув через влучання українських ракет. Монета коштує 100 доларів США. 20% від продажів витратять на допомогу українським біженцям.

17:39

Китай та Індія купили у росії енергоресурсів на 24 мільярди доларів за три місяці. Про це пише Bloomberg.

15:27

Німеччина готова надати Україні гарантії безпеки. Втім ці гарантії не можуть бути аналогом 5 статті НАТО. Вони мають бути «адаптовані до конкретної ситуації», – заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу в Бундестазі.

12:53

Прем’єр-міністр Ірландії Міхал Мартін почав візит в Україну з відвідин Бородянки, яка перебувала під російською окупацією.

Про це пише Європейська правда.

У Бородянці глава ірландського уряду зустрівся з мером міста та оглянув житлові будинки, згорілі під час російського бомбардування. Також повідомляється, що Мартін проїхав повз аеропорт «Гостомель», де його колона зупинилася, щоб оглянути зруйнований міст.

 

Делегація також проїхала повз розбомблені склади, торгові центри та автозаправні станції.

Телеканал RTE повідомляє, що Мартін також відвідав Ірпінь і Бучу, де йому показали братську могилу і фотографії тіл, знайдених після відступу росіян з міста в перші тижні війни.

«Ця війна повинна припинитися», – сказав він.

Пізніше Мартін зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. Він планує обговорити, як Ірландія та ЄС можуть підтримати поточні та майбутні потреби країни.

11:32

 Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Угорщина відмовилася брати участь у поставках західної зброї Україні — щоб «не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті», пише Бабель.

«Очевидно, що ці поставки будуть ціллю росіян для обстрілів. Ми не хочемо, щоб вони стріляли по регіонах, де живуть угорці. Ми маємо брати до уваги безпеку Угорщини та угорців», — заявив Сіярто.

11:19

Прем'єр-міністр Ірландії Міхал Мартін прибув до Києва і заявив, що підтримуватиме Україну перед обличчям «аморальної та неспровокованої терористичної війни» росії.

Про це пише The Irish Times, повідомляє Європейська правда.

Мартін у середу зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. Він планує обговорити, як Ірландія та ЄС можуть підтримати поточні та майбутні потреби країни.

Ірландській уряд також заявив, що Мартін на власні очі побачить руйнування, спричинені бомбардуванням і цілеспрямованими атаками на цивільних під час вторгнення та окупації російськими військами.

«Прем'єр знову підтвердить повну підтримку Ірландією продовження санкцій проти режиму Путіна, шляху України до повноцінного членства в ЄС, а також нашу відданість співпраці з колегами з ЄС для забезпечення відновлення України», – йдеться у заяві.

Точні подробиці візиту не розголошувалися з міркувань безпеки, але відомо, що Мартін прибув до Києва наземним транспортом із Польщі.

10:12

Санкції західних країн обмежують можливості росії виробляти високоточні ракети «Іскандер» та Х-101.

Про це повідомив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель, пише Бабель.

«Майже всі іноземні виробники автомобілів теж вирішили піти з рф, а деякі автомобілі російських виробників продаватимуть без подушок безпеки», – додав Боррель.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024