стрічка

На Волині працюють над підготовкою до навчального року

29 Червня 2022, 17:51
На Волині працюють над підготовкою до навчального року 2206
На Волині працюють над підготовкою до навчального року
Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко оглянув навчальні заклади Луцька, які мають можливість з 1 вересня розпочати навчальний процес в офлайн-режимі.
 
Про це повідомляє Волинська обласна державна адміністрація.
 
Нагадаємо, що Постановою Кабміну від 24 червня 2022 року № 711 навчальний процес в Україні в умовах воєнного стану цього року розпочнеться 1 вересня. Тому в області працюють над тим, аби розпочати навчання офлайн, де це дозволяє безпекова ситуація.
 
«До прикладу навчальні заклади, що знаходяться у 50-ти кілометровій зоні від українсько-білоруського кордону – не працюватимуть в очному режимі. Також однією з обов’язкових умов навчання офлайн є наявність укриття в приміщенні, або ж поблизу нього. Окрім того, такі споруди мають відповідати нормам інклюзії», – зазначив очільник області.
У середу, 29 червня Юрій Погуляйко оглянув декілька навчальних закладів Луцька, які мають можливість розпочати новий навчальний рік в традиційному форматі. Він перевірив укриття та їх облаштування відповідно до вимог, аби у випадку повітряної тривоги можна було там перебувати.
«Всередині та зовні будівель є покажчики руху та таблички, які вказують на місце укриття. Сховища забезпечені каналізацією, вентиляцією, аптечками, запасами води та необхідними меблями», – підсумував Юрій Погуляйко.
Слід зазначити, щоб розпочати навчання офлайн у кожному навчальному закладі:
 
  •  має бути якісна система оповіщення, особливо для дітей з порушенням зору та слуху(це сирени, інформаційні табло та інші способи оповіщення);
  • повинні бути позначені шляхи евакуації (це покажчики руху до укриття);
  • мають бути укриття або у безпосередній близькості до нього та розраховані на всіх учасників навчального процесу. Якщо неможливо забезпечити укриття для усіх – навчання може проводитися в декілька змін;
  •  мають бути створені запаси води, медикаментів, необхідного обладнання та інших матеріалів;
  • на початку навчального року для персоналу та учнів будуть проведені тренування щодо порядку дій у разі сповіщення сигналу повітряної тривоги.
Після проведення всіх робіт з підготовки до навчального року спеціально створені комісії з представниками ДСНС будуть проводити перевірки та оформляти паспорти безпеки на кожен заклад освіти.
 

Навчання у вищих та професійно-технічних закладах освіти МОН України рекомендує розпочати теж з 1 вересня. Навчальний процес повинен бути максимально наближений до традиційного формату навчання, але з урахуванням обмежень воєнного часу та безумовного забезпечення безпеки учасників освітнього процесу.
 
«Хочу усіх запевнити, що безпека дітей – наше найголовніше завдання. Тому спільно із центральною владою та місцевими органами місцевого самоврядування робимо усе, щоб це завдання виконати», – зазначив Юрій Погуляйко.
Станом на 29 червня, з дотриманням безпекових умов в області відновлено роботу у 15-ти закладах дошкільної освіти, де перебуває 1070 дітей.
 
 
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024