стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 29 червня

29 Червня 2022, 23:28
Україна відчуває підтримку держав «Великої сімки», - Зеленський 2053
Україна відчуває підтримку держав «Великої сімки», - Зеленський

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:28

Прем’єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Україна в майбутньому отримає від Італії важке озброєння, подібне до гаубиць, які направляють Амстердам і Берлін.

22:51

Україна отримала 1,3 мільярда доларів грантової допомоги від США у межах пакету фінансування бюджету у 7,5 мільярда доларів.

21:40

Україна та Індонезія підписали угоду про безвіз для короткострокового перебування

Про це повідомляє українське МЗС.

Угода дозволяє безвізові поїздки:

  • Строком до 30 днів протягом кожного візиту громадян України до Індонезії;
  • Строком до 30 днів протягом 60 днів для громадян Індонезії, що прибувають до України.

При цьому в МЗС додали, що громадяни України користуються можливістю безвізового в’їзду до Індонезії з 2016 року – згідно з одностороннім рішенням індонезійської сторони.

19:39

Єврокомісія обговорює можливість виключити Калінінградську область із дії санкційного режиму, який передбачає обмеження транзиту через Литву, аби не провокувати ескалацію з Москвою — Reuters.

18:24

Країни НАТО домовилися про новий пакет допомоги для України. За словами генсека Єнса Столтенберга, сюди входить захищений звʼязок, паливо, медичне обладнання, бронежилети, обладнання, щоб протидіяти мінам, хімічним і біологічним загрозам, а також сотні портативних систем захисту від дронів. 

Столтенберг повідомив, що в довгостроковій перспективі Альянс допоможе Україні перейти з радянського озброєння на сучасні види, які мають країни НАТО. «Сильна, незалежна Україна є життєво важливою для стабільності євроатлантичного простору», — заявив генсек НАТО.

17:00

Норвегія не пропустила російський корабель на Шпіцберген через санкції. Тепер рф погрожує «заходами у відповідь». Товари призначалися для росіян, які живуть у поселенні Баренцбург, пише Бабель.

Там живуть люди, які працюють на російську компанію «Арктиквугілля», зокрема і шахтарі. Раніше росія доставляла свої вантажі з Мурманська до норвезького Тромсе, звідти їх забирав вантажний корабель і перевозив на архіпелаг.

15:45

Лідери країн НАТО визнали росію «найбільш значущою та прямою загрозою» безпеці Альянсу – про це йдеться в стратегічній концепції НАТО, яку ухвалили на саміті в Мадриді, повідомляє Суспільне.

14:37

Уряд Великої Британії 29 червня оголосив про нові обмежувальні заходи щодо росії через її вторгнення в Україну. 
 
Про це пише Укрінформ.
 

Серед тих, хто потрапив під нові британські санкції є володимир потанін – друга найбагатша людина росії та власник великого конгломерату «Інтеррос». потанін продовжує накопичувати своє багатство та підтримувати режим путіна в період після вторгнення росії в Україну.

У санкційний список також потрапила двоюрідна племінниця путіна анна цивілева, яка очолює вуглевидобувну компанію Kolmar Group AG.

Уряд Великої Британії запроваджує нові обмежувальні заходи, які не дозволять росіянам отримати доступ до трастових послуг у Британії.

Нові санкції запроваджені й на групу російських фізичний і юридичних осіб за їхню участь у репресіях цивільного населення та підтримці режиму Асада в Сирії.

«Поки путін продовжує свою огидну атаку на Україну, ми будемо використовувати санкції, щоб послабити російську військову машину. Сьогоднішні санкції показують, що ніхто не стане винятком, включаючи найближче оточення путіна», – зазначив речник уряду.

14:17

Уряд Естонії створив процедуру, за якою естонські лікарні будуть приймати на лікування українців, поранених внаслідок бойових дій.

Як пише Європейська правда, про це повідомляє ERR.

Одночасно перебувати на лікуванні зможуть до 50 українців. На програму виділяють 3 млн євро.

У Міністерстві соціальних справ пояснили, що раніше пораненими українцями опікувалося в основному естонське Міноборони. Тепер питання передали до цього відомства. 

Більша частина суми має покривати витрати на лікування – з розрахунку близько 5500 євро на людину щомісяця.

Ще 300 000 євро передбачені на трансфер поранених. 

Приймати поранених українців будуть в основному великі лікарні у Таллінні й Тарту. 

14:15

Міністерство оборони Норвегії посприяє тому, щоб Україна отримала від Британії додаткові реактивні системи залпового вогню, надавши британцям три системи для заміщення.

Як пише Європейська правда, про це заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арілд Грам.

«Ми маємо продовжити підтримку України, щоб українці могли продовжувати боротьбу за свободу і незалежність. Потрібно більше зброї і Україна зараз дуже потребує її… Ми домовилися з Британією, що вони отримають норвезькі системи, щоб могли передати свої Україні. Це приклад гарної співпраці між союзниками», – заявив міністр. 

Він зазначив, що ці системи зараз на збереженні і їхня передача не зашкодить оборонним потребам самої Норвегії. Наразі йдеться про три системи.  

 

Окрім того, Норвегія передасть Україні ще 5000 пострілів до гранатометів, на додачу до такої ж кількості переданих раніше. 

«Важливо, щоб у України були боєприпаси до систем, які вже поставлені», – зазначив Грам.

12:58

США запровадили санкції проти п'яти китайських компаній за підтримку російської армії. Про це повідомляє заступник міністра торгівлі Алан Естевес, – пише Україна 24.

12:18

Президент США Джо Байден оголосив про суттєве посилення американської присутності у Європі у зв’язку з російською загрозою, – пише Українська правда.

11:52

До Києва прибув президент Індонезії Джоко Відодо. У програмі візиту – відвідування міста Ірпінь та зустріч із Володимиром Зеленським, – пише Україна 24.

11:50

Норвегія передасть Україні три установки MLRS M270, – пише Україна 24.

11:07

Рада безпеки ООН вшанувала загиблих українців хвилиною мовчання, – повідомляють ЗМІ.

10:43

Канада надасть Україні кредит на $150 мільйонів. Також інвестує $115 мільйонів у проєкти з підтримки миру й безпеки та в гуманітарну допомогу, – повідомляє Прем’єр-міністр Джастін Трюдо.

08:55

Президент Індонезії Джоко Відодо їде в Україну, – пишуть українські ЗМІ.

06:20

Франція вивчає можливість передачі Україні протикорабельних ракет Exocet. Про це йдеться в заяві міністра збройних сил Себастьєна Лекорню, – повідомляє CNN.

05:45

ЄС розпочав постачання Збройним силам України понад 90 вантажівок підвищеної прохідності в межах Європейського фонду миру.

Вантажівки надані для підтримки медичних, інженерних та матеріально-технічних підрозділів ЗСУ.

«Логістичне обладнання є частиною ширшого Заходу допомоги на суму 31 мільйон євро, ухваленого 2 грудня на підтримку України», – повідомляють ЗМІ.

04:02

Німеччина і Нідерланди передадуть Україні ще шість гаубиць PzH 2000, – повідомляє Deutsche Wellе.

Раніше обидві країни передали Україні 12 таких САУ: Німеччина – сім та Нідерланди – п'ять.

02:20

Путіна не пустять на саміт «Великої двадцятки» в Індонезії.

Його особисту участь виключив президент Індонезії Джоко Відодо. Водночас не виключається, що путін виступить по відеозв'язку, – повідомляє прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі.

01:20

Франція передасть Україні ще шість самохідних артилерійських установок Caesar. Це на додаток до 12 гаубиць, які поставили раніше.

Також у заяві міністра оборони Себастьяна Лекорню в інтерв'ю Le Parisien йдеться про «значну кількість» бронетранспортерів.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024