стрічка

Як вибрати топовий гірський байк

23 Червня 2022, 15:34
Гірський байк - вірний товариш для любителів активного відпочинку Реклама 528
Гірський байк - вірний товариш для любителів активного відпочинку

Поруч із Кривим Рогом маса цікавих веломаршрутів. Водосховище, Карачуни, Лісорозсадник – покататися є де. Та й у самому місті байк зайвим не буде, а стане чудовою альтернативою задушливим поїздкам у маршрутці. Але щоб як далекі пробіги, так і недалекі подорожі проходили з максимальним комфортом, важливо відповідально підійти до вибору гірського велосипеда.

Основні різновиди гірських байків

Усі гірські велосипеди можна поділити на кілька груп:

  • позашляхові моделі призначені для проходження маршрутів різної складності, один з кращих виборів для заміських поїздок;
  • вседорожні — завдяки посиленій рамі та покращеним амортизаторам транспорт стане гарним рішенням для складних трас із крутими спусками та численними перешкодами;
  • крос-кантрі — відрізняються малою вагою, що дозволяє зробити їзду динамічною, байки беруть для змагань, крутих підйомів та різких поворотів;
  • фрірайд і даунхілл — моделі призначені для швидкісного спуску, особлива конструкція справляється з їздою по вибоїстим поверхням, частими ударами та стрибками;
  • дерт-джамп — байки підійдуть для любителів різних трюків.

Перед покупкою обов'язково подумайте, для чого саме потрібний транспорт. Якщо цікавлять якісні та недорогі велосипеди у Кривому Розі, на сайті АЛЛО представлений широкий вибір байків усіх типів.

Хардтейл або двопідвіс

Хардтейли оснащують лише передньою амортизаційною системою. Вона дозволяє підвищити керованість, а також зняти частину навантаження з рук. Хардтейли відносно недорогі, їх часто беруть в якості першого гірського байка.

У двопідвісах є не лише передній, а й задній амортизатор. Така конструкція покращує управління (особливо на високих швидкостях), робить подорож більш комфортною. Двопідвіси беруть для частої їзди по пересіченій місцевості та складних маршрутів, також вони стануть хорошим рішенням для людей із проблемними суглобами.

Інші критерії вибору

При покупці гірського велосипеда звертайте увагу на:

  1. Діаметр коліс. 24-дюймові моделі призначені для дітей та підлітків (10–13 років). 26-дюймові колеса — найуніверсальніший варіант. 29-дюймові моделі важчі, вони повільно розганяються, але імпульс з одного обороту вищий.
  2. Матеріал рами. Найчастіше виробники використовують легкий та міцний алюміній. Сталеві моделі важчі, але забезпечують відмінну амортизацію. Магнієві рами найчастіше зустрічаються у дитячих байках.
  3. Гальмівну систему. Обідні гальма дешеві, але не підходять для складних маршрутів. Дискова механіка дозволяє максимально швидко зупинитись. Гідравлічні гальма зручні в експлуатації, але коштують дорого.

 

Гірський байк – це вірний товариш для любителів активного відпочинку. Підібравши велосипед під себе, ви зробите поїздки ще більш захоплюючими та незабутніми, а також зможете долати будь-які маршрути.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024