стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 18 червня

18 Червня 2022, 22:58
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 18 червня 5342
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 18 червня

Сто п'ятнадцяту добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

22:54

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомив, що наступ окупантів на Луганщині очікується найближчими днями.

22:13

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив нову інформацію щодо пожежі на нфтобазі, яка трапилась через ракетний обстріл росіян: попередньо, постраждали 11 людей. Один з постраждалих – у важкому стані. Рятувальники продовжують приборкувати пожежу, яку спричинили ракетні удари

21:58

Оперативно-тактичне угрупованння «Схід» звітує про завдані ворогу збитки:

  • особового складу – 87;
  • танків – 1;
  • мінометів – 5:
  • АТТ – 52:
  • спеціальна техніка – 1:
  • БПЛА – 1;
  • склад з б/п – 2.

Бої тривають.

21:08

За останні 72 години в окупованому Донецьку знищили щонайменше сім військових складів рф, – пише InformNapalm.

20:38

Російські окупанти запустили три ракети по нафтобазі у Новомосковському районі Дніпропетровській області. Про це повідомляє голова ОДА Валентин Резніченко.

 

«Постраждали троє людей. У них опіки. Всі у лікарні», – йдеться в повідомленні.

20:11

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення:

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишилась без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку ворог продовжує демонстрацію присутності своїх військ в прикордонних районах Брянської та Курської областей.

На Слобожанському напрямку противник утримує оборону зайнятих раніше рубежів, застосовує наявні засоби вогневого ураження та намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони в напрямку державного кордону України. 

На Харківському напрямку ворог здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Дементіївка, Печеніги, Коробочкіне, Байрак, Верхній Салтів, Харків, Капітолівка та Циркуни.

На Слов’янському напрямку противник застосував міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Грушуваха, Долина, Моросівка, Пришиб та Чепіль. Намагається створити сприятливі умови для продовження наступальних дій на напрямку Ізюм – Слов’янськ.

В районі Краснопілля українські воїни завдали ворогу значних втрат, коли той намагався провести розвідку боєм.

На Лиманському напрямку окупанти застосували артилерію неподалік Маяків.

На Сєверодонецькому напрямку ворог продовжує вогневий вплив із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Метьолкіне, Біла Гора та Устинівка. Намагався вести штурмові дії з метою  встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк, успіху не мав.

В результаті вогневого ураження та штурмових дій противник має частковий успіх в населеному пункті Метьолкіне, намагається закріпитися. Штурм в напрямку Сиротиного наші воїни відбили.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаудару в районі Берестового.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник продовжує систематичні обстріли з метою недопущення перегрупування підрозділів наших військ на інші напрямки. Застосував ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Желанне, Орлівка, Опитне, Водяне, Новоданилівка, Щербаки, Малинівка та Темирівка.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках ворог обстрілював з артилерії райони Олександрівки, Новогригорівки, Широкого, Квітневого та Первомайського. 

В акваторії Чорного та Азовського морів відзначається перебазування корабельно-катерного складу чорноморського флоту.

Противник продовжує зазнавати значних втрат в ході ведення бойових дій на території України.

19:43

ЗМІ пишуть про вибухи на Дніпропетровщині.

 

19:39

Майже по всій Україні лунає повітряна тривога. Є загроза ракетного удару.

19:19

Окупанти обстріляли газопереробне підприємство на Харківщині. Про це повідомляє голова ОВА Олег Синєгубов.

«За попередніми даними, росіяни влучили кількома ракетами. Постраждали також приватні будинки. Виникла масштабна пожежа, рятувальники локалізовують пожежу», – йдеться у повідомленні.

18:38

В Україні пошкоджено або зруйновано майже 24 тисячі кілометрів доріг, 305 мостів та 6,3 тисячі кілометрів залізничних колій. Такі дані повідомляє міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

18:35

Швидке захоплення Херсонщини відбулося через зраду завербованого співробітника СБУ Ігоря Садохіна. Так вважає голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

«Саме він видав ворогові сітку мінних полів та координував дії російської авіації, коли супроводжував колону херсонського СБУ в евакуацію», – йдеться у повідомленні.

18:17

Ще п‘ятьох цивільних українців вдалось звільнити з полону, де їх незаконно утримували окупанти.

Відомо, що четверо цивільних потрапили у полон під час боїв на Київщині.

Також ЗМІ повідомляють, що вдалося повернути тіло загиблого захисника України.

17:55

Офіс президента запустив платформу з інформацією про російських воєнних злочинців під назвою «Книга катів українського народу».

Наразі в базі 607 російських військових. Злочинців можна знайти за місцем народження, військовою частиною, віком, а також за територією, де вони здійснювали воєнні злочини.

 
 

На платформі лише верифіковані дані, які постійно уточнюються та додаються, зазначив заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов. Цю інформацію використають для розслідування воєнних злочинів росії.

Також на сайті є форма зворотного зв’язку, куди можуть написати ті, хто впізнав злочинця.

17:17

Російські окупанти обстріляли Харків. За попередньою інформацією, під удар потрапила промислова зона міста.
Про це повідомляють у ДСНС Харківської області.
«18 червня, після чергового обстрілу житлових кварталів, що в Індустріальному районі міста Харкова, саперами ДСНС були вилучені залишки ворожих вибухонебезпечних предметів. За попередніми даними жертв та постраждалих немає», – йдеться у повідомленні.

Як пише Суспільне, вибух пролунав близько 13:00. Водночас в місті оголосили повітряну тривогу.

16:56

Через ракетний удар по Кривому Рогу горить об’єкт соціальної сфери. Про це на брифінгу повідомила речниця управління ДСНС в Дніпропетровській області Дарина Цуркань.

За її словами, зруйновані два приватні житлові будинки. Сталася масштабна пожежа на об’єкті соціальної сфери. Її продовжують гасити рятувальники. Постраждали дві людини.

14:22

Рятувальники виявили у лісовому масиві Радомишльської громади Житомирської області корпус реактивної ракети та пошкоджені дерева. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.
За інформацією поліцейських, близько 11 години до відділення поліції №3 (м. Радомишль) Житомирського районного управління надійшло повідомлення від рятувальників про виявлення в одному з лісових кварталів, неподалік с. Таборища, спрацьованого майже шестиметрового корпусу реактивної ракети.
Попередньо, у лісовий масив потрапила ракета з реактивної системи залпового вогню під час ворожих обстрілів Житомирщини, що відбувались раніше. Корпус боєприпасу вилучили рятувальники. 

13:33

Попередньо, дві людини постраждали через ворожий ракетний удар по Кривому Рогу, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

На місці працюють рятувальники. 

13:18

У Кривому Розі прильоти сталися в Інгулецькому районі, є руйнування та постраждалі, повідомляє міський голова Олександр Вілкул.

Більш детальну інформацію оголосять додатково. 

13:10

У Харкові чути вибухи, повідомляють ЗМІ.

Зараз у місті й області оголошена повітряна тривога.

12:53

Російський штурмовий літак Су-25 збитий у Донецькій області, повідомив спікер Одеської обласної Військової адміністрації Сергій Братчук із посиланням на інформацію від 72 окремої механізованої бригади, що розміщена на Сході України.

«72 ОМБр повідомляє, що в Донецькій області, де розташований їхній підрозділ, їм вдалося збити з ПЗРК «Ігла» російський Су-25. Продовжуємо невпинно знищувати різну колорадську нечисть. І не тільки на нашій землі, а й у небі також», – написав Братчук у телеграм-каналі.

12:23

Повідомили про підозру одному з керівників russia today, затримала коригувальника ракетних обстрілів Одещини та встановила бойовика, який організовував ворожі блокпости на Харківщині, інформує пресслужба СБУ.
З початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки відкрила понад 13 тис. кримінальних проваджень, пов’язаних з агресією проти України.
Слідчі СБУ повідомили про підозру директору з мовлення російського телеканалу «russia today» Антону Кузнєцову-Красовському, який закликав до ліквідації нашої державності та знищення українців.
В Одеській області контррозвідники СБУ затримали російського агента, який коригував ракетні удари по мосту через Дністровський лиман.

09:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 18.06 орієнтовно склали:

  • особового складу  – близько 33350 (+200) осіб ліквідовані
  • танків  ‒ 1465 (+9) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 3573 (+10) од, 
  • артилерійських систем – 739 (+5) од, 
  • РСЗВ – 233 (+0) од, 
  • засоби ППО – 98 (+1) од,
  • літаків – 216 (+1) од / гелікоптерів / helicopters – 180 (+0) од, 
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 594 (+1),
  • крилаті ракети – 129 (+0),
  • кораблі /катери – 14 (+1) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2513 (+17) од,
  • спеціальна техніка – 55 (+0).

Найбільших втрат противник зазнав на Слов'янському, Бахмутському та Криворізькому напрямку.

09:30

Упродовж 17 червня рятувальники Харківщини 22 рази виїздили на ліквідацію пожеж, у тому числі шість разів на займання, спричинені обстрілами. Про це інформує пресслужба ДСНС України.

Зокрема, увечері 17 червня унаслідок обстрілів сталася пожежа в житловому 16-поверховому будинку в Київському районі міста. Горіли балкони на 11-му, 12-му та 13-му поверхах будинку на площі 10 м.кв. Силами ДСНС вогонь вдалось ліквідувати за дві години. За попередніми даними жертв та постраждалих немає.

09:15

Унаслідок ракетного удару по Полтавщині постраждав не робочий Кременчуцький нафтопереробний завод і ТЕЦ. Про це у телеграмі повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін. «Ворог атакує ці обʼєкти не вперше. На місці працюють рятувальники», – додав Лунін.

08:20

Уночі 18 червня над Одещиною Збройні сили України збили дві російські крилаті ракети, які окупанти випустили з території тимчасово окупованого Криму.Про це у телеграмі повідомив речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук.

07:20

Розпочалася сто п’ятнадцята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Про оперативну ситуацію в Україні станом на 06:00 год 18 червня інформує Генштаб ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

На Харківському напрямку ворог намагається не допустити виходу Сил оборони на державний кордон України та в тил російського угруповання військ, що діє на Слов’янському напрямку. Для  відновлення маршрутів постачання через залізничні шляхопроводи, планує прокладання додаткових залізничних гілок. Російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Козача Лопань, Петрівка, Коробочкіне та Пришиб.

На Слов’янському напрямку основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на веденні наступу у напрямку міста Слов’янськ, бої тривають. Агресор здійснював систематичні артилерійські обстріли в районах населених пунктів Дібрівне,  Долина, Краснопілля, Грушуваха, Адамівка. В районі населеного пункту Краснопілля намагався відновити штурмові дії, бої тривають.

На Донецькому напрямку ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках. 

На Лиманському напрямку активних дій не вів. Обстріляв із артилерії райони Сидорового та Маяків.

На Сєвєродонецькому напрямку противник продовжує вогневий вплив із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі неподалік Лисичанська, Метьолкіного, Устинівки та Воронового.

Тривають бойові дії за місто Сєвєродонецьк. Для покращення тактичного положення підрозділи противника намагалися вести штурмові дії за межами міста, успіху не мали.

На Бахмутському напрямку, окрім наших позицій, ворог обстрілював з артилерії різних калібрів цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Золоте, Спірне, Берестове, Соледар, Клинове, Троїцьке.

Неподалік Гірського, Берестового та Кодеми українські війська вчергове завдали ворогу втрат. Після невдалих штурмових дій окупанти відійшли. 

У результаті вогневого ураження Силами оборони України підрозділи 11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу зазнали значних втрат та виведені з району ведення бойових дій для відновлення боєздатності.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів. Здійснив обстріли цивільної інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Опитне, Володимирівка, Новосілка та Щербаки.

На Південнобузькому напрямку, для стримування наших військ, ворог обстрілював із артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню  райони населених пунктів Широке, Благодатне, Шевченкове, Прибузьке та Тополине. Одночасно, противник намагається вдосконалювати інженерне обладнання передових позицій та мінувати небезпечні ділянки вздовж річки Інгулець.

Ворог продовжує зазнавати втрат в живій силі і техніці. За наявною інформацією, упродовж минулої доби підрозділи Сил оборони знищили як мінімум 30 одиниць різної техніки та озброєння ворога.

Продовжуються підриви складів боєприпасів ворога. Фіксується збільшення випадків дезертирства російських окупантів.

05:00

російські війська завдали ракетних ударів по місту Кременчук Полтавської області. Від шести до восьми ракет потрапили у зруйнований НПЗ та інші інфраструктурні об'єкти. Про це повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін у телеграмі.

01:40

Унаслідок вогневого ураження, яке завдали ЗСУ, російський буксир «Спасатєль Васілій Бех» вигорів і затонув разом із зенітно-ракетним комплексом «ТОР» на борту. Про це повідомляє ОК «Південь».

За попередньою інформацією втрати ворога на південному напрямку такі:

  • 57 рашистів
  • 18 одиниць техніки, серед яких танк Т-72, важка вогнеметна система ТОС-1 «Буратіно», гаубиця «Мста-Б», самохідна гармата «Гіацинт»,
  • 3 багатоцільових броньованих тягачі
  • 9 одиниць автомобільної і броньованої техніки

Також знищений черговий польовий склад боєприпасів.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024