стрічка

Які показники слід врахувати під час покупки кондиціонера

17 Червня 2022, 13:32
Які показники слід врахувати під час покупки кондиціонера Реклама 586
Які показники слід врахувати під час покупки кондиціонера

Якщо перебування в домі стало некомфортним, значить настав час замислитись про створення комфортного мікроклімату. Допомогти в цьому може звичайний кондиціонер.

Сучасні виробники пропонують безліч варіантів, серед яких потрібно вибрати модель, яка підійде саме вашому дому. На які параметри слід звернути увагу під час покупки кондиціонера, — читайте далі.

Види кондиціонерів

Перш ніж зробити замовлення, наприклад, на сайті інтернет-магазину Алло у Львові, потрібно визначитись, який з них найкраще впишеться в простір квартири/будинку.

Спліт-система

Універсальний і найпопулярніший тип кліматичної техніки. Хороше рішення для міської квартири і будинку в приватному секторі. Перевагою таких моделей є те, що вони здатні не тільки охолоджувати приміщення, але й нагрівати його в холодний період року.

Касетний

Монтується на стелю й рівномірно розподіляє тепло або прохолоду. Підходить для просторих приміщень з високою стелею, гармонійно вписується в будь-які інтер’єри.

Мобільний

Завдяки колесам легко переміщується з кімнати в кімнату. Такі моделі зазвичай використовуються у випадках, коли монтаж інших видів кондиціонерів неможливий або недоцільний. Переважно їх купують для дач, зйомних квартир.

 

Звичайний чи інверторний 

Класичні та інверторні моделі відрізняються між собою температурним режимом роботи. У звичайних приладів діапазон зовнішніх температур для роботи на обігрів становить близько -7 °С, тоді як інверторні витримують мороз за вікном до -25 °С і можуть використовуватись як основне локальне джерело обігріву приміщення.

Що стосується вартості виробів, ціни на кондиціонери у Львові інверторного типу вищі, ніж на звичайні моделі. Але цей мінус компенсується меншими рахунками за комунальні послуги, адже різниця між приладами в споживанні енергії складає від 30 до 40%.

Рівень шуму

Цей параметр важливий, навіть якщо кондиціонер буде знаходитись не в кімнаті для відпочинку. Мобільні моделі видають найбільше шумів через те, що їхній компресор розташований всередині приміщення. Найтихіше працюють інверторні кондиціонери, які можна переключати з денного на нічний режим.

Співвідношення потужності пристрою та розміру приміщення

Згідно з нормативами, 1 кВт потужності кондиціонера повинен відповідати 10 м² площі приміщення. Через недотримання цих норм продуктивності моделі може не вистачити на покриття всієї площі кімнати.

Додаткові можливості кондиціонерів

Побутові системи кондиціонування здатні не тільки охолоджувати або обігрівати приміщення. Сучасні моделі здатні також:

·        Очищати повітря. Такі прилади оснащені очисними фільтрами, призначеними для затримання пилу, бактерій, мікрочасток, що здатні проникнути в житло і негативно відбитися на здоров’ї мешканців.

·        Підсушувати повітря. Ця функція необхідна в приміщеннях, де в повітрі спостерігається надлишкова волога.

·        Іонізувати повітря. Дозволяє видалити в кімнаті неприємні запахи, в тому числі тютюновий дим.

·        Насичувати повітря киснем, вітамінами і мікроелементами, корисними для людини.

Знаючи основні види та особливості кліматичної техніки, критерії вибору для певних умов, буде просто забезпечити комфорт для кожного члену сім’ї.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024