стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 14 червня

14 Червня 2022, 23:33
Реакція світу на війну росії проти України 14 червня 2010
Реакція світу на війну росії проти України 14 червня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:33

Канада стала першою країною, яка перевела близько 800 мільйонів доларів спеціальної допомоги в МВФ на український рахунок, повідомив президент Зеленський.

22:00

Литовці домовилися з компанією, яка виробляє «Байрактари», про отримання додаткових боєприпасів до безпілотника, який передадуть Україні. Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас.

20:41

Сполучені Штати спільно з європейськими союзниками працюють над вивезенням зерна з України залізничним шляхом, зокрема шляхом будівництва зерносховищ на українському кордоні.

12:52

ЄС сьогодні відключає від SWIFT три російські банки:

  • Сбєрбанк;
  • Россельхозбанк; 
  • Московський кредитний банк.

11:49

Прем’єр-міністр Північної Македонії Димитар Ковачевський не поїде до Києва з албанським та чорногорським колегами, пояснюючи це напруженим графіком.

Як пише «Європейська правда», про це повідомляє македонське 21TV.

«Запрошення… стосується дуже завантаженого періоду у графіку прем’єр-міністра, і через неможливість змінити його ми, на жаль, не могли дати позитивну відповідь. Наша підтримка України й хороброго українського народу є однозначною. Ми вдячні за запрошення до візиту та сподіваємося скоро реалізувати його», – прокоментувала пресслужба.  

Раніше прем’єр Чорногорії прийняв запрошення українського президента та запропонував ідею спільного візиту до Києва прем’єр-міністрів країн Західних Балкан, в першу чергу, членів НАТО, «щоб надіслати сильніший меседж підтримки із Західних Балкан на підтримку суверенітету і цілісності України».

08:46

Естонія подарує Україні 35 автобусів, перші п'ять із них уже передали для Бучанського району Київської області.

Про це повідомила посол України в Естонії Мар'яна Беца.

«Сьогодні Естонія передала перші п'ять автобусів для Бучанського району Київської області. Заплановано ще 30. Гуманітарна допомога надана МЗС Естонії спільно з Міністерством економіки й комунікації Естонії», – написала Беца у твіттері.

07:36

Президент США Джо Байден продовжив санкційний режим щодо нинішньої влади Білорусі. 

Про це повідомила пресслужба Білого дому.

«Дії та політика деяких членів уряду Білорусі та інших осіб, а також шкідлива діяльність та давні зловживання білоруського режиму продовжують становити незвичну та надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів», – йдеться у тексті указу, підписаному Байденом.

«Тому я вирішив, що необхідно продовжувати надзвичайний стан у країні, оголошений в указі президента 13405 щодо Білорусі», – додав президент США.

Санкції США проти Білорусі були запроваджені президентом Джорджем Бушем-молодшим у 2006 році. З того часу вони кілька разів розширювалися і торкнулися ключових галузей білоруської економіки.

06:50

Берлін має намір розширити свою військову допомогу Україні й поставити Збройним силам додаткові одиниці зброї. Серед них – сучасні системи протиповітряної оборони.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц за результатами зустрічі з прем'єр-міністром Словаччини, пише Spiegel.

«Ми суттєво розширимо нашу підтримку української армії. Ми поставимо Україні, зокрема, сучасний комплекс протиракетної оборони й радар для виявлення артилерії», – запевнив Шольц.

06:42

Європейська комісія порекомендує надати Україні офіційного статусу країни-кандидата в члени ЄС.

Про це повідомляє Politico.

Офіційні особи, знайомі з дебатами між комісарами, заявили, що вони гостро усвідомлюють жертви, яких зазнали українці, і ясно розуміють необхідність направити президентові Росії Володимиру Путіну чіткий сигнал про те, що він втратив усі шанси повернути Україну у свою сферу впливу.

«Комісія не забуває, що Україна – єдина країна в Європі, де люди загинули, де в людей стріляли, тому що вони були на вулицях з прапорами ЄС… Тепер ми не можемо сказати їм: «Вибачте, хлопці, ви розмахували не тим прапором», – йдеться.

Коментарі
15 Червня 2022, 02:55
На ДонбасI 32 украIнських вIйськових хотIли здатися Iх розстрIЛяли своI ж.Клоун-наркоман-вIйськовий злочинець
Коментар