стрічка

На Рівненщині поширюють маніпуляцію, що кожен українець може оформити допомогу в Bitcoin

24 Травня 2022, 15:03
На Рівненщині поширюють маніпуляцію, що кожен українець може оформити допомогу в Bitcoin 3019
На Рівненщині поширюють маніпуляцію, що кожен українець може оформити допомогу в Bitcoin

Кожен українець начебто може отримати на картку 75 доларів на місяць, а також картку з кешбеком 8% у біткоїнах від компанії  Binance. Таке повідомлення розмістили в телеграм-каналі «Рівне Головне».

Журналісти фактчекерського проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію та дійшли висновку, що це маніпуляція.

 

МАНІПУЛЯЦІЯ

Зазначимо, що саме повідомлення про те, що українці можуть отримати таку картку – не надто інформативне. Кількома реченнями автори повідомлять про те, що така послуга стала доступною для наших земляків, а також дають посилання на інструкцію, яка, власне, й «допоможе» отримати допомогу в криптовалюті.

У пабліку наголошують, що допомогу начебто отримає кожен українець, який подасть відповідну заявку до 31 травня.

ПЕРЕВІРКА

Справді, на офіційному сайті  Binance зазначено, що 26 квітня 2022 року компанія запустила криптокарту Refugee Crypto Card для українців. Binance – провідний світовий постачальник криптовалют та інфраструктури блокчейну.

Криптовалютна картка, яку запустили в цій компанії, буде доступною як для нових, так і для поточних користувачів Binance з України.

Українці, які пройшли перевірку місцевими некомерційними організаціями та подали заявку на отримання криптовалютних карт Binance Refugee, отримають 75 BUSD, що еквівалентно 75 доларів США на місяць протягом трьох місяців. Криптовалюта BUSD буде автоматично конвертована в місцеву валюту під час оплати карткою. Зазначимо, що повідомлення про те, що картка має 8% кешбеку – правда.

Однак, твердження, що отримати цей «пластик» зможе отримати КОЖЕН українець – неправда! Адже, як йдеться в офіційному повідомленні компанії, картки будуть доступними лише для тих українців, які були змушені поїхати до країн Європейської економічної зони через війну з росією.

ВИСНОВОК

Компанія  Binance дійсно запровадила біткоїнові картки з кешбеком для українців, куди протягом трьох місяців надходитимуть виплати від компанії. Однак оформити їх зможуть не всі громадяни нашої країни, а лише ті, хто виїхав до країн Європи через вторгнення російських окупантів. Тому у соцмережах поширили маніпулятивну інформацію, яка не відповідає дійсності.

Читайте також: Розіграш Bitcoin і гроші «кожному українцю»: чим заманюють в рівненський Telegram

 

 ***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024