стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 8 травня

08 Травня 2022, 22:22
Війна ОНОВЛЮЄТЬСЯ 3533
Війна

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

 Інформація оновлюється зазначеним часом.

22:21

У Конгресі США обіцяють виділити Україні $33 мільярди, – заява спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі в інтерв’ю Face the Nation.

22:19

Канада надасть Україні додаткову військову допомогу. Про це заявив прем'єр-міністр Джастін Трюдо.

Ця допомога буде включати надання супутникової фотозйомки, стрілецької зброї, боєприпасів, камер для дронів, а також фінансову допомогу для операцій з розмінування.

19:42

Відбувся саміт глав країн G7, участь у якому онлайн взяв і президент України Володимир Зеленський. У спільній заяві за результатами зустрічі «Великої сімки» йдеться про повну підтримку України в її боротьбі проти агресії Росії.

Усі сім країн зобов'язуються надавати Києву військову допомогу, допомагатимуть боротися з російською дезінформацією у світі, а також допомагати відбудовувати Україну. До нового санкційного пакета США увійшли:

  • запровадження санкцій щодо трьох найбільш популярних російських телеканалів: «Першого каналу», «Росія-1» та «НТВ»; 
  • заборона на послуги, які допомагають фінансувати війну Путіна та ухилятися від санкцій (бухгалтерський облік, створення компаній, а також консультаційні послуги з управління будь-якій особі в РФ); 
  • припинення імпорту російської нафти та зменшення залежності від російської енергетики; 
  • запровадження подальшого експортного контролю та санкцій, щоб зменшити військові зусилля Росії; 
  • запровадження санкцій проти російських еліт та членів їхніх сімей, а також візових обмежень щодо російських та білоруських чиновників, які підривають суверенітет, територіальну цілісність чи політичну незалежність України.

18:29

На Одещину приїхала делегація з Бундестагу. Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко провів робочу зустріч з віце-президентом німецького Бундестагу Катрін Гьорінг-Екардт. Про це інформують в Одеській обласній держадміністрації.

Повідомляється, що ключова тема візиту Гьорінг-Екардт  — ознайомлення з актуальною безпековою ситуацією в Одесі та області.

18:06

Посольство США заявило про повернення до Києва тимчасової повіреної Крістіни Квін та інших американських дипломатів. Як повідомляє Європейська правда, про це говориться у пресрелізі посольства США, розісланого українським медіа.

17:15

Зараз у Німеччині у Місті Кельн відбувається численний мітинг в підтримку України. За словами очевидців на ньому присутні понад 1,5 тисячі людей.

16:43

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо приїхав в Ірпінь, щоб на власні очі побачити все те жахіття, яке вчинили з нашим містом російські окупанти — повідомив мер міста Олександр Маркушин.

16:15

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон у своєму вітанні до Дня перемоги у Європі 8 травня згадав триваючу війну росії проти України та пообіцяв підтримку. Коротке відеозвернення Джонсон оприлюднив у своєму Twitter.

«У День перемоги у Європі, коли ми згадуємо тих, хто віддав життя за нашу свободу і майбутнє, ми думаємо також про тих, хто загинув або постраждав внаслідок протиправного вторгнення Росії в Україну. Наша повага і вдячність тим, хто воював у попередніх конфліктах, посилює нашу рішучу налаштованість підтримувати український народ у його боротьбі. Ми не забудемо внеску різних поколінь задля миру і свободи у Європі», – заявив прем’єр Британії.

Нагадаємо, Британія анонсувала новий пакет обсягом 1,6 мільярда доларів на допомогу для України, включно з системами контрбатарейної боротьби та іншим озброєнням.

В уряді повідомили також, що Джонсон цього місяця зустрінеться з провідними компаніями військово-промислового комплексу та обговорить збільшення виробництва, з огляду на зростання попиту через війну в Україні. 

Також уряд Великої Британії пообіцяв відправити в Україну 287 мобільних генераторів, крім 569, які вже передані.

12:58

За інформацією одного з португальських видань, Португалія готується передати Україні американські бронетранспортери M113.

Про це пише Nascer do SOL, посилаючись на джерело у Міноборони Португалії, повідомляє «Європейська правда».

Йдеться про 15 бронетранспортерів американського виробництва, які були на озброєнні португальської армії майже 30 років. Вашингтон нібито закликав до цього трансферу озброєння останніми тижнями. Журналісти згадують, що це відповідає проханню президента України Володимира Зеленського у дистанційному зверненні до парламенту. 

12:46

Мер Варшави Рафал Тшасковський виступив проти святкування 9 травня посольством московії у своєму місті.

«Я не даю згоди на проведення агресором святкування у Варшаві», — заявив Тшасковський у twitter. 

Відповідну заяву він направив до міністра закордонних справ Польщі.

11:13

Голова німецького Бундестагу Бербель Бас прибула до Києва, - керівник Секретаріату Бундестагу Енріко Брісса. 

«Сьогодні, 8 травня, вона вшанує пам’ять усіх жертв Другої світової війни та націонал-соціалістичної тиранії та проведе політичні переговори»

10:03

Президент США Джо Байден та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели телефонну розмову, у якій центральною темою була війна Росії проти України.

08:47

Британський уряд прийняв рішення надати Україні $1,6 млрд військової підтримки, що вдвічі перевищує його попередні обіцянки.

Сам Джонсон заявив, що росія загрожує безпеці всієї Європи, тому допомога Україні у боротьбі з окупантами має стати пріоритетним завданням для усіх.

«У цю темну годину для всіх нас є моральним і стратегічним імперативом непохитно підтримувати Україну. Ми не можемо дозволити марнославству Путіна затягнути цю безглузду війну», – заявила керівниця британського МЗС Елізабет Трасс.

6:23

Велика Британія надасть Україні додаткову військову допомогу в обсязі 1,3 мільярда фунтів стерлінгів (1,6 мільярда доларів), що майже вдвічі перевищує попередні зобов’язання королівства щодо допомоги у війні проти росії, пише Суспільне з посиланням на Reuters.

«Жорстокий напад Путіна не тільки спричиняє незліченні руйнування в Україні — він також загрожує миру та безпеці у всій Європі», – заявив прем’єр-міністр країни Борис Джонсон.

00:28

Китай намагається робити висновки через російсько-українську війну, — ЦРУ

Очевидно, що китайське керівництво намагається ретельно виявити уроки, які вони мають винести з України щодо своїх власних амбіцій на Тайвані, — заявив директор ЦРУ Вільям Бернс.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024