стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 8 травня

08 Травня 2022, 23:59
Війна ОНОВЛЮЄТЬСЯ 11506
Війна

Україна 74 добу виборює свою свободу.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:58

На тимчасово окупованій території Запорізької області загарбники знімають з будівель українську символіку.

Також окупаційні війська московії вже офіційно повідомили, що 9 травня у Мелітополі вони проводять акцію «Безсмертний полк». У військово-цивільній адміністрації вже попередили всіх жителів Мелітополя про те, що цього дня забороняється пересування автотранспорту в центрі міста. Захід пройде за участю росгвардійців та військових контрактної служби.

23:39

У Сумській області російська армія розбомбила єврейський цвинтар. 

Снаряд прилетів на кладовище у Глухівській громаді Шосткинського району.

 

23:37

Президент України Володимир Зеленський звернувся до свого народу у 74 день війни:

23:34

У Білогорівці на Луганщині загинули два волонтери із Закарпаття. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

 

«Вони рятували людей щодня, вивозили їх в безпеку, доставляли гумвантажі. Але загинули разом з мешканцями села», йдеться у повідомленні.

23:12

Десять автобусів із Маріуполя сьогодні дісталися підконтрольної Україні території. З міста та заводу «Азовсталь» вдалось евакуювати ще 173 людини, – повідомляють ЗМІ.

22:46

Окупанти обстрілюють трасу Лисичанськ – Бахмут. Евакуація неможлива, – повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

22:42

ЗМІ повідомляють про вибухи у Миколаєві.

22:30

ООС звітує про втрати ворога за на донецькому та луганському напрямках за добу:

  • 20 танків;
  • 1 артилерійську систему;
  • 28 одиниць бойової броньованої техніки;
  • 1 спеціальний броньований автомобіль;
  • 5 одиниць автомобільної техніки;
  • 1 паливозаправник;
  • 3 БПЛА типу «Орлан-10»;

Бої тривають.

22:13

Зеленський звернувся до країн Великої сімки. Подякував за надану Україні підтримку та розповів, що потрібно нам зараз, щоб все ж таки перемогти у захисті свободи: зброя, санкції, фінансова підтримка зараз і відновлення після війни.

21:57

Окупанти обстріляли з території рф українське прикордоння на Сумщині та Чернігівщині, – пише УП.

21:55

Зеленський разом з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо нагородив українських саперів, які опанували канадські технології розмінування.

Разом з ними нагороду отримував пес Патрон.

21:53

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинув хлопчик. Він приніс додому частину касетного снаряда, яку підібрав на вулиці, – повідомляє голова ОВА Микола Лукашук.

21:50

У Маріуполі заступник голови уряду росії Марат Хуснуллін інспектує Азовмаш та Морський порт.

«Як повідомили наші джерела мета інспекції – інвентарізація того, що можна вивезти до росії», – радник міського голови Петро Андрющенко.

21:39

Оперативно-тактичне угруповання «Схід» звітує про орієнтовні втрати ворога упродовж доби:

  • особового складу – до 190;
  • танків – 15;
  • БМП – 12;
  • БТР – 12;
  • ББМ – 1;
  • МТЛБ – 1;
  • мінометні розрахунки – 1;
  • АТТ – 6;
  • паливозаправники – 1;
  • БПЛА – 2.

Бої тривають.

21:37

Розблокування Маріуполя військовим шляхом наразі неможливе через брак важкого озброєння, – заява Зеленського.

20:42

Реактивні системи залпового вогню США вже в Україні, – інформує Euromaidan Press.

Дальність польоту ракет систем M142 HIMARS та M270 MLRS досягає до 300 кілометрів.

20:16

Голова Одеської ОВА Максим Марченко розповів про сьогоднішні обстріли: вдалося збити чотири ракети, але було попадання в житловий будинок, поранено молоду дівчину.

У Болградському районі зруйнована підстанція, у шести населених пунктах немає світла.

Пошкоджено цивільні об'єкти та інфраструктуру.

20:11

До України прибули американські гаубиці M777 та австралійські бронемашини Bushmaster, – пише Україна 24.

20:09

російські літаки з Чорного моря випустили у бік Одеси три ракети, – повідомляє оперативне командування «Південь».

Одну з ракет збила ППО, дві інші влучили в житловий район.

Поранених немає.

Наслідки обстрілу узбережжя у Київському районі Одеси:

19:07

Оперативна інформація станом на 18.00 08.05.2022 щодо російського вторгнення від Генерального Штабу Збройних Сил України :

▪️ Основні зусилля ворог зосереджував на знищенні аеродромної інфраструктури з метою унеможливлення дій нашої авіації, у тому числі БпЛА «Байрактар». 

▪️ Ворог наростив інтенсивність застосування оперативно-тактичної авіації над акваторією північно-західної частини Чорного моря.

▪️ До 27 травня цього року на території Мінського району проводяться навчальні збори підрозділів територіальної оборони із залученням військовозобов’язаних що перебувають в запасі.

▪️ Не виключається здійснення вогневого ураження підрозділів наших військ та об’єктів інфраструктури у прикордонних районах.

▪️ На Слобожанському напрямку противник зосереджує резерви на території Бєлгородської області для ведення бойових дій поблизу державного кордону України. Підтверджено розгортання у зазначених районах окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової армії Західного військового округу.

▪️ На Харківському напрямку окупанти основні зусилля зосередили на недопущенні просування наших військ. Посилили угруповання за рахунок переміщення з району відновлення боєздатності підрозділів зі складу Західного військового округу. 

▪️ На Ізюмському напрямку ворог здійснював перегрупування своїх підрозділів, поповнював запаси з метою нарощування наступальних спроможностей та проводив повітряну розвідку із застосуванням БпЛА “Орлан-10”.

▪️ На Донецькому і Таврійському напрямках протягом останньої доби ворог активізував ведення бойових дій. Намагається здійснити вихід до адміністративних кордонів Луганської та Донецької областей. Проводив перегрупування, поповнення втрат, нарощував системи протиповітряної оборони та матеріально-технічного забезпечення, імовірно з метою активізації бойових дій в районах населених пунктів Сєверодонецьк та Лисичанськ.

▪️ На Лиманському напрямку силами окремих підрозділів зі складу 90-ї танкової дивізії намагався взяти під повний контроль населений пункт Олександрівка, а також за підтримки артилерії закріпитись в північній околиці населеного пункту Шандриголово. Успіху не мав.

▪️ На Сєвєродонецькому напрямку ворог намагається оволодіти населеним пунктом Рубіжне, успіху не має.

▪️ На Попаснянському напрямку намагається зайняти позиції в населеному пункті Попасна та взяти під контроль ділянку автошляху Попасна – Бахмут. Веде наступ у напрямку населеного пункту Новоселівка, успіху не має, тривають бої.

▪️ На Курахівському напрямку намагається покращити тактичне положення у напрямку населеного пункту Новомихайлівка, успіху не має.

▪️ На Маріупольському напрямку інтенсивність бойових дій знижена.

▪️ На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активізував ведення повітряної розвідки в районах населених пунктів Оріхів, Гуляйполе, Комишуваха, Ясна Поляна.

▪️ На Південнобузькому напрямку противник силами до 15 батальйонних тактичних груп намагається утримати зайняті позиції. Активних бойових дій не проводить. Здійснював обстріли з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню позицій підрозділів наших військ. Проводив поповнення втрат. Застосував армійську авіацію в районі населеного пункту Кар’єрне.

▪️ Відмічається посилення проведення фільтраційних заходів підрозділами «росгвірдії» в районах населених пунктів Геройське, Гола Пристань, Херсон.

▪️ Зберігається ймовірність проведення штурмових дій на окремих напрямках з метою покращення тактичного положення, сковування наших військ та недопущення перекидання резервів.

19:05

Окупанти вчергове обстріляли Лисичанський НПЗ. Після влучання снаряду зайнялися установка з отримання сірки та станція змішування речовин. Площа пожежі 360 кв.м., є загроза вибуху сусідньої групи резервуарів, повідомляє очільник ОВА Сергій Гайдай. Рятувальники намагалися приборкати вогонь, проте росіяни почали «накривати» їх артилерією. Наразі гасіння неможливе через обстріли, що не припиняються.

18:08

На Запорізькому напрямку окупанти «підсмажили» своїх «товаришів» по службі. Гордість російського Міноборони вогнеметну систему «Солнцепьок» загарбники застосували проти своїх позицій і самостійно «випалились» з української землі. 

«Такі дії позитивно сприймаються та всіляко підтримуються українськими військовими. Ми розуміємо, що на травневі є традиція готувати шашлики, але в нас є одне зауваження – палить себе на території Росії. Бо в Україні вам зовсім не раді!», – наголошує 97-ий Піхотний батальйон.

17:26

У тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської області загарбники провели футбольний турнір до «Дня пабєдобєсія». Матчі відбулися на «Енергії» – домашній арені однойменної команди Другої ліги України. Над стадіоном підняли російські та радянські прапори.

17:17

У селі Борова що на Харківщині окупанти проводять «перепис» побутової техніки в окремих помешканнях, повідомила селищна рада.

Про це інформують в Борівськійселищній раді. Зазначається, що загарбники перевіряють помешкання місцевих жителів, господарські будівлі, горища та підвали, заселяються в пусті будинки та заклади соціальної інфраструктури.

Особливу увагу приділяють мисливцям, шукають і забирають мисливську зброю. Зафіксовані випадки, коли окупанти проводили «перепис» побутової техніки в окремих помешканнях: записували, скільки в будинках знаходиться холодильників, телевізорів, пральних машин, мікрохвильових печей тощо. Навіщо – наразі невідомо.

Сільрада розповіла, що попри відсутність бойових дій, окупанти несуть втрати важкої техніки. Так, у селі Богуславка росіяни вирішили перевірити, чи зможуть на танках перетнути обмілілий Оскіл. В результаті не змогли доїхати навіть до річища - два ворожих танки так загрузли в мулі, що їх не змогли витягти.

Ворожими військами зайняті практично всі населені пункти громади. Якісь частини ворога проходять через громаду транзитом, інші окопуються і будують укріплення.

15:58

«Азов» про шанси вижити на «Азовсталі»: 

Перший варіант — можна відкласти зброю і чекати на кінець: це буде швидка смерть від бомб або повільна — від голоду. 

Другий варіант — можна спробувати втекти, як боягуз. Думати лише про власне життя, а не про обов'язок та присягу. 

Третій варіант — можна здатися. 

Четвертий варіант — єдиний спосіб, який гарантує вам життя і вам не буде соромно — це стояти і боротися. 

«Ми весь цей час знали, що полк «Азов» не має високих шансів на виживання, якщо нас візьмуть у полон. І здатися для нас це неприйнятно, тому що ми не можемо подарувати такий великий подарунок ворогу», — наголосив офіцер управління розвідки полку «Азов» Ілля Самойленко.

Військові на «Азовсталі» мають зв’язок із командуванням, їхній наказ — тримати оборону. Бійці будуть «стояти стільки, скільки треба» — заявив офіцер управління розвідки полку «Азов» Ілля Самойленко на пресконференції.

15:33

На територію «Азовсталі» за ніч здійснили понад 25 «вильотів», тривають обстріли заводу, повідомив заступник керівника полку «Азов» Святослав Паламар. Він також розповів, що попри оголошений російською стороною режим тиші два дні тому загинули двоє українських військових — їхню машину обстріляли, коли та їхала на евакуацію. 

«За останні три дні було евакуйовано цивільних — не можемо сказати чи всіх. Жодна міжнародна організація, влада та політики не приїхали сюди», — заявив Паламар

14:53

Дніпропетровщина: 12-річний хлопчик підібрав боєприпас і загинув від вибуху. Внаслідок детонування боєприпасу від касетного снаряду на Дніпропетровщині загинула дитина. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

14:49

Росія перекидає до України військових з Сирії. На думку військового експерта Олега Жданова, це є геополітичною поразкою Росії, оскільки вихід РФ змінить баланс сил в Сирії, але перекидання сил РФ в Україну нічого суттєво не змінить. 

«Там частина морська, вона взагалі не вплине на хід подій в Україні. Та частина, яка більша, там близько 4 тисяч, вона загалом укомплектована зі строковиків, там дуже мало контрактників. А от ситуація в Сирії кардинально зміниться — там гравці Туреччина, Ізраїль, Іран», — сказав Жданов.

14:47

Опівдні на Одещині знищили російську крилату ракету та безпілотних «Форпост», — ОК «Південь». Пуск ракети здійснив багатоцільовий російський винищувач СУ-35 з напрямку Чорного моря.

14:30

Захисники Маріуполя дають пресконференцію.

14:15

Одеса. Внаслідок вчорашнього ракетного удару постраждали 252 квартири. Повідомили в Одеській міській раді.

14:07

​Російські військові стягують зенітно-ракетні комплекси на північ окупованого Криму неподалік Херсонської області — це видно на супутникових знімках, повідомляють журналісти «Схем». 

13:31

Ворог наніс авіаудар по Луганщині.  Внаслідок цього знеструмлені Лисичанськ та Сєвєродонецьк. Зруйновані об'єкти критичної інфраструктури. Щодо руйнувань цивільних будинків поки нічого не відомо. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

13:00

Вибухи у Миколаєві. Повідомляє Суспільне.

12:53

В Одесі пролунав вибух. Містяни бачили ракету.

❗️
12.3K12:52
 
 
❗️
12.3K12:52
 
 
 

12:36

ЗСУ успішно проводять контрнаступальні дії на Запорізькому напрямку, — ОВА.

12:20

За добу росіяни обстріляли 19 населених пунктів на Донеччині.

Руйнувань зазнали щонайменше 85 цивільних об’єктів - житлові будинки, виробничі підприємства, дві школи та ліцей, об’єкти життєзабезпечення. 

Відомо, що є загиблі та поранені. Рашисти обстрілювали мирних людей з усього, що тільки можна: авіації, ракетних установок, реактивних систем залпового вогню «Смерч», танків, важкої артилерії.

11:45

Від початку вторгнення ДСНС знешкодили понад 98 тисяч снарядів.

Рятувальники обстежили територію площею 18,7 тисяч га і змогли знешкодити 98,5 тисяч вибухонебезпечних предметів, в тому числі й майже дві тисячі авіаційних бомб.

11:34

Депутатці сільради на Харківщині повідомили про підозру у пособництві державі-агресору

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури депутатці Вільхівської сільської ради Харківського району повідомлено про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 2 ст. 111-2 КК України). Про це інформують в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, діюча депутатка та секретарка сільради у тимчасово окупованому російськими військовими с. Кутузівка активно співпрацювала з агресором. Використовуючи свою посаду, вона надала доступ військовим РФ до житлових приміщень будівлі управління державного підприємства, забезпечувала окупантів житлом, яке належить місцевим мешканцям.

Також підозрювана доводила до населення вказівки від представників країни-агресора, зокрема щодо обов’язкового носіння білих пов’язок.

7 травня 2022 року депутата затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Харківській області.

11:17

Втрати орків:

10:53

1028 вибухонебезпечних предметів знешкоджено за минулу добу, - ДСНС.

10:39

Повітряне командування «Південь» інформує: 

Вночі, 8 травня, підрозділами повітряного командування «Південь» були виявлені та знищені дві крилаті ракети типу "Х", випущені ворожим винищувачем з напрямку Чорного моря по Одещині.

10:36

Українські війська відійшли від Попасної на більш укріплені позиції, які готувались завчасно.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«На жаль, наші війська дійсно відійшли трішечки від Попасної, тому що місто обстрілювали більше двох місяців. Там і бомби, і ракети, і міни, і артилерія. Там зруйновано все вщент. Тому наші відійшли на більш міцні позиції, які готувались завчасно», – повідомив Гайдай.

Він зазначив, що наразі тривають тяжкі бої на напрямку Сєвєродонецьк-Воєводівка, а також на території Гірської громади, до якої входять Тошківка, Катеринівка та Золоте-4.

10:31

У окупантів - шалені втрати, кожна атака закінчується для них десятками ліквідованих військових рф, - голова Луганської ОВА Сергій Гайдай під час телемарафону UA Разом.

Лікарні Луганська забиті тілами «двохсотих» і тяжко поранених окупантів.

09:55
Уночі українські війська знищили на острові Зміїний ворожий вертоліт з десантом на борту.

09:37

Ключове, що варто знати жителям Львівщини за добу. Повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький.

  • Двічі сирени сповіщали про повітряну тривогу (з 9 ранку 7 травня по 9 ранку 8 травня): 1 оповіщення, за інформацією ПвК Захід, повідомляло про загрозу ракетного удару стратегічної авіації рф з акваторії Каспійського моря
  • 2 оповіщення, за інформацією ПвК Захід та ДСНС, – загроза ракетного удару з акваторії Чорного моря.
  • Дякую нашим бійцям протиповітряної оборони за те, що небо над Львівщиною залишилося спокійним.
  • Кількість людей, які перетнули кордон на виїзд на всіх переходах Львівської області – за добу: 20258, з 24 лютого: 1985234.
  • Станом на 9 годину ранку 8 травня на усіх пунктах пропуску на кордоні з Польщею черг немає.
  • Кількість ВПО, яких розселили у Львівській області – за добу: 262 осіб. У період з 24 лютого: 341 464 людини.
  • В комунальних та державних закладах області можуть прийняти на поселення ще майже 11 600 людей.
  • Поліція області опрацювала 1584 звернення щодо підозрілих людей та об‘єктів.

09:26

Виїзд з Запоріжжя тимчасово обмежили, - Запорізька ОВА. 

«У зв’язку з напруженою безпековою ситуацією, евакуаційні коридори в напрямок м. Запоріжжя будуть відкриті виключно на в’їзд до обласного центру».

08:43

російські війська обстріляли село Шипілове у Луганській області — зруйновано двоповерховий будинок. За попередньою інформацією, під завалами — 11 людей.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. 

Ще 4 будинки пошкоджені в Рубіжному, 9 — у Сєвєродонецьку та 2 — у Лисичанську

08:33

Військові в Придністров’ї перебувають в повній бойовій готовності

08:22

Від авіаудару по школі в Білогорівці попередньо загинули 60 осіб

О 16:37 7 травня в Білогорівці внаслідок російського авіаудару виникли пожежі в будівлі школи на площі близько 300 м кв. та в будинку культури. Про це інформує голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Пожежу ліквідовували майже чотири години, потім проведено розбирання завалів та, на жаль, знайдені тіла двох загиблих. Евакуйовані з-під завалів 30 осіб, семеро з яких поранені. Скоріш за все, усі 60 осіб, що залишалися під уламками будівель, загинули. Це справжні звірства «руського миру»: цинічний обстріл школи із бомбосховищем, вбивство дітей в Привіллі. Росіянам неважливо, кого вбивати. Не може військового – вб’є беззахисну дитину.

Нагадаємо, що вчора вдень окупаційні війська рф з «градів» та «ураганів» обстріляли Привілля. Загинули 11-ти та 14-річний хлопці, їх 69-річна бабуся, 12-ти й 8-річна сестри загиблих отримали тяжкі поранення й були госпіталізовані до лікарні. Як з’ясувалось, бабуся з онуками вийшли зі сховища на декілька хвилин і саме в цей час ворог вдарив по місту.

6:42

Оперативна інформація від Генерального штабу ЗСУ.

Ворог продовжує повномасштабну збройну агресію проти України. 

Противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та окупованим Кримом. 

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямку обстановка без суттєвих змін.

Зберігається загроза нанесення з території білорусії ракетних та авіаційних ударів по об’єктах нашої Держави.

Визначені підрозділи збройних сил російської федерації  продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-російського кордону у брянській і курській областях. 

На Слобожанському напрямку противник зосередив основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ у бік державного кордону України на північ та північний схід від міста Харків. Ворог здійснював артилерійські обстріли у районах населених пунктів Прудянка, Слатине та Циркуни. Для посилення оборони в районі населеного пункту Козача Лопань  ворог проводив заходи з інженерного обладнання позицій.

На Ізюмському напрямку противник зосереджував основні зусилля на підготовці до продовження наступу на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. З метою посилення угруповання з території російської федерації ворог передислокував дві батальйонні тактичні групи зі складу 35-ї загальновійськової армії у визначені райони. Здійснював артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони.

Для уточнення положення наших військ противник продовжував ведення повітряної розвідки у районах населених пунктів Ізюм та Кам’янка.

На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ продовжує наступальні дії на Лиманському, Попаснянському, Сєверодонецькому та Авдіївському напрямках. 

На Курахівському напрямку за підтримки артилерії ворог намагається відновити наступальні дії у напрямку населеного пункту Новомихайлівка.

На Лиманському напрямку в результаті штурмових дій противник захопив північну околицю Шандриголове.

На Маріупольському напрямку продовжує блокувати наші підрозділи у районі заводу «Азовсталь». За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії.

Противник продовжує підвезення озброєння, військової техніки, боєприпасів паливно-мастильних речовин для забезпечення потреб угрупування військ на зазначеному напрямку. 

На Південнобузькому та Таврійському напрямках угрупування військ окупантів за підтримки авіації завдає ударів по військовим та цивільним об’єктам, проводить перегрупування і посилення підрозділів, нарощує систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення.

На Криворізькому напрямку з метою виявлення позицій підрозділів Збройних Сил України противник застосовував БпЛА «Орлан-10».

На Бессарабському напрямку обстановка залишається напруженою. Збройні формування Придністровському регіоні Республіки Молдова та підрозділи оперативної групи російських військ перебувають у бойовій готовності «Повна». 

Кораблі чорноморського флоту російської федерації в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку. 

За попередню добу зенітно ракетними підрозділами Повітряних Сил було уражено один вертоліт Мі-28Н, сім БпЛА типу «Орлан», два БпЛА типу «Форпост»  та дві крилаті ракети. Додатково два БпЛА типу «Орлан» було знищено зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ.

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено дев’ятнадцять  танків, двадцять одиниць бойової броньованої техніки, чотири спеціальних броньованих автомобілі, шість автомобілів та одну одиницю спеціальної інженерної техніки противника. 

2:14

В Одесі знову чутно вибух, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Майже в усіх областях триває повітряна тривога.

01:50

З-під завалів школи в Білогорівці (Луганська область), на яку росіяни скинули авіабомбу, витягли тіла двох загиблих — ДСНС.

01:31

Командування Повітряних Сил звітує за добу - мінус 14 ворожих цілей

Противник випустив по Україні близько 10 крилатих ракет.

Загалом за добу 7 травня уражено: 1 вертоліт; 11 БпЛА ОТР; 2 крилаті ракети.

Авіація Повітряних Сил продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по позиціях окупантів на різних напрямках.

А справжні авіаційні баталії із залученням десятків літаків, розгортаються поблизу українського острова Зміїний.

00:50

Міністр оборони Резніков розповів про те, як ми починали війну з точки зору забезпечення бійців (велика хвала нашим волонтерам) та, що зараз нарікань на забезпечення армії майже немає.

Спочатку ситуація із забезпеченням українських воїнів була далеко не найкращою: "Бронежилетів та шоломів було практично нуль, а забезпечувати потрібно було не лише понад 200 тисяч ЗСУ, а й прикордонників, нацгвардію, СБУ, усі підрозділи, а це десятки тисяч. Плюс 100 тисяч територіальної оборони, яка з'явилася буквально за тижні, резервісти. Сьогодні є потреба в мільйоні бронежилетів, шоломів та комплектів одягу"

На щастя, з першого дня війни вдалося укласти довгострокові контракти на постачання, також просто неймовірну допомогу організували наші волонтери, які самотужки закривали перші хвилі потреб.

Також Резніков додав, що гроші, які виділяються на шоломи, бронежилети, одяг та харчування українських воїнів, намагаються максимально вкласти саме в українського виробника, щоб гроші залишилися в українській економіці.

Резніков також заявив, що зараз намагаються вкладати ресурси в українські компанії, щоб не тільки забезпечувати українську армію усім необхідним, а й рухати економіку

00:10

Повідомляють про звуки вибухів у Миколаєві та Одесі.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024