стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 6 травня

06 Травня 2022, 23:10
Ні війні і путіну! 4082
Ні війні і путіну!

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:10

Пентагон замовив для України безпілотники Switchblade. Сума контракту — 17,8 мільйона доларів.

23:09

Урядовці країн Заходу вже висловлюють сумнів щодо готовності росіян застосувати тактичну ядерну зброю в Україні — Financial Times

Високопосадовці та аналітики в західних урядах вважають, що росія дійшла висновку, що застосування будь-якого виду ядерної зброї стане занадто великою ціною для них через реакцію Заходу на такий хід подій.

23: 01

 Влада федеральної землі Берлін заборонила прапори України та іншу українську символіку на акціях під час пам’ятних заходів 8 та 9 травня, прирівнявши їх до символіки сепаратистів та росії

19:44

Президент США Джо Байден 9 травня підпише закон про ленд-ліз. Про це, посилаючись на прессекретарку Білого дому Джен Псакі, пише Україна 24.

19:25

Зеленський закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца відвідати Київ 9 травня. Про це пише УП.

17:39

Естонія допоможе відбудувати Житомирщину. Про це заявила очільниця МЗС Ева-Марія Лійметс.

16:59

Україна доєднається до зустрічі начальників штабів країн НАТО, що відбудеться 19 травня. Про це йдеться у пресрелізі альянсу.

14:36

Фінляндія скоротила імпорт російської нафти на 70% у березні, замінивши її продуктом з Норвегії.

«Країна демонструє Європі, як необхідно швидко діяти, щоб не залежати від російської енергетичної голки», – коментує голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

13:31

Конґрес українців Канади (КУК) закликав провести 15 травня національний день дій на підтримку України у масштабах усієї Канади.
 

Про це повідомляє Укрінформ.

КУК попросили одягати вишиванки з українською вишивкою та зробити Канаду синьою та жовтою на знак солідарності з народом України.

13:27

Міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії Габріелюс Ландбергіс, Едаргс Рінкевичс і Ева-Марія Лійметс прибули з візитом до Києва.
 
Про це Twitter повідомив Габріелюс Ландбергіс.
 

«Відвідуємо Київ з латвійським і естонською колегами. Цього разу ми також говоримо про відбудову, відновлення та статус кандидата в ЄС для України. Квітучий Київ нагадує про те, що країна готова до світлого майбутнього», – написав він.

12:31

Джордж Буш, 43-й Президент Сполучених Штатів Америки назвав Володимира Зеленського «Вінстоном Черчіллем нашого часу».
 
Про це він написав в Instagram.
 

«Я мав честь поговорити кілька хвилин з Президентом Зеленським – Вінстоном Черчіллем нашого часу. Я подякував Президенту за його лідерство, його приклад і його відданість свободі, а також відзначив мужність українського народу», – йдеться в пості.

10:54

Німеччина погодилася поставити Україні 7 самохідних гармат-гаубиць Panzerhaubitzen 2000. 

Це підтвердила у Словаччині в п’ятницю міністр оборони Крістін Ламбрехт, повідомляє Європейська правда.

Гаубиці повинні бути поставлені з поточного ремонту. Німеччина також навчатиме українських військових використовувати ці системи озброєння.

10:52

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не підтримує запровадження санкцій ЄС проти глави російської православної церкви патріарха Кіріла.

Про це Орбан заявив у радіоінтерв’ю у п’ятницю вранці, пише Європейська правда.

10:23

Близько двох третин респондентів у країнах ЄС схвалюють фінансування закупівлі та постачання військової техніки в Україну. Пише УП.

3:17

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що його країна продовжить нарощувати військову допомогу Україні, поки вона цього потребує. Про це він сказав на благодійному заході зі збору коштів, організованому посольством України у Лондоні, пише Суспільне.

За його словами, Британія однією з перших країн Європи надіслала Києву протитанкові ракети.

«Я хочу, щоб ви знали, і я сказав це Володимиру (Зеленському) раніше сьогодні під час нашої розмови — ми продовжимо нарощувати ці зусилля настільки довго, наскільки Україна хотітиме нашої допомоги і потребуватиме її», – зазначив прем'єр.

3:13

Компанія Google виділила 10 мільйонів доларів на протидію поширенню неправдивої інформації про війну в Україні.

Про це повідомив керівник підрозділу Google в регіоні Європа, Близький Схід та Африка Метью Бріттін на Конференції донорів для допомоги Україні у Варшаві, передає «Укрінформ».

За його даними, загалом компанія вже надала Україні допомоги 55 мільйонів доларів. З них 35 мільйонів доларів були спрямовані на гуманітарні потреби, ще 10 мільйонів доларів отримали польські організації, які працюють з тимчасово переміщеними особами.

«Вчора ми анонсували 1,5 мільйона гранту для Міжнародного комітету порятунку, щоб розширити доступ до важливої інформації постраждалим від війни», — повідомив Бріттін.

За його словами, Google до вже наданої допомоги додасть ще 10 мільйонів доларів на гуманітарні потреби людей в Україні та ще 10 мільйонів доларів – на протидію поширенню недостовірної інформації про війну в Україні.

00:48

Чехія знайшла можливість замінити нафту з рф.

«TAL вирішив би наші проблеми... Однак для цього потрібна готовність нарощувати потужності від країн, які беруть участь у цьому трубопроводі, – Італії, Австрії та Німеччини чи Баварії», – заявляє прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала.

00:23 

Перша леді США Джілл Байден зустрінеться з українськими біженцями у Словаччині. Про це пише Україна 24, посилаючись на Білий дім.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024