стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 3 травня

03 Травня 2022, 23:20
Демонстрації біля посольства росії в Бангкоку (Таїланд) проти російського вторгнення в Україну. 19.03.22 4540
Демонстрації біля посольства росії в Бангкоку (Таїланд) проти російського вторгнення в Україну. 19.03.22

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:20

Тим часом Фінляндія перекидає на східний кордон бойову техніку.

Жителі Тампере (Фінлядія) фіксують перекидання військової техніки на кордон із росією.

22:58

Європейська комісія працює над наступним пакетом санкцій проти Росії, спрямованих на відключення більшої кількості банків від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, пише "Європейська правда".

"Неспровокована війна Росії проти України впливає на глобальну безпеку. Ми працюємо над 6-м пакетом санкцій, метою якого є відключення від SWIFT більшої кількості банків, складання списку суб'єктів дезінформації та боротьба з імпортом нафти. Ці заходи будуть представлені на затвердження Ради", – написав Боррель у Twitter.

21:44

Велика Британія передасть Збройним силам України безпілотники Malloy T150, які здатні доставляти важке обладнання військам на передовий.

Про це повідомляє телеканал Sky News, пише "Європейська правда",

Це частина нового пакету військової допомоги у розмірі 300 мільйонів фунтів стерлінгів, оголошеного прем'єр-міністром Борисом Джонсоном у вівторок.

17:56

Плавучий термінал скрапленого природного газу (СПГ), будівництво якого розпочалося в Александруполісі у Греції, допоможе Європі та Балканам стати менш залежними від російського газу.

Про це заявив прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у вівторок під час відкриття проєкту, передає Укрінформ з посиланням на Ekathimerini.

 

Очікується, що новий термінал, запуск якого запланований на грудень 2023 року, зміцнить енергетичну безпеку Греції та посилить її регіональну стратегічну роль, а також забезпечить альтернативний маршрут постачання природного газу, який не проходить через Туреччину та зменшить залежність від російського газу.

17:39

До Вінниці надійшов перший транш допомоги переселенцям від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Вчора, 2 травня, у Вінницю прийшов перший транш гуманітарної допомоги від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. 40 тонн вантажу призначені для внутрішньо переміщених осіб, які нині проживають у центрах тимчасового розміщення ВПО. Таких у місті 12», - ідеться у повідомленні.

17:25

Посольство Кіпру в Україні з 3 травня відновлює роботу у Києві.

15:19

Головне зі звернення Прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона до Верховної Ради України:

  • солдати путіна вже не мають виправдання через незнання того, що вони діють. 
  • Я ходив чудовими вулицями вашої столиці, бачив достатньо української волі. 
  • путінська воєнна машина спіткнулася об український патріотизм, перечепилася та розбилася
  • Ви довели, що має слушність стара приказка: не розмір собаки важить, а розмір битви, куди прийшов битися собака. 
  • Ми демократичні країни, ми маємо вільні ЗМІ, вільні вибори, правовладдя, і ми маємо здорові, сильні парламенти на кшталт Верховної Ради.  Ми — ваші друзі. 
  • У січні, як згадав Голова Парламенту Руслан Стефанчук, ми надіслали вам і протитанкові ракети, і NLAW, які тепер стали дуже популярними в Києві. І ми цю допомогу посилюємо, прискорюємо, працюючи з-понад десятком країн. Найближчими тижнями надішлемо Brimstone (протикорабельні ракети, ракетні системи) та панцирні машини, щоб евакуювати людей із захоплених територій.

 

15:13

Прем’єр Великої Британії Борис Джонсон у своєму виступі перед Верховною Радою повідомив, що найближчими тижнями до України надішлють протикорабельні ракетні системи Brimstone і броньовані машини, щоб евакуювати людей із захоплених територій. 

Про це пише Бабель.

«Ми маємо новий пакет підтримки на £300 мільйонів», — наголосив Джонсон. За його словами, у пакет також увійдуть радари та дрони.

15:07

Мер Брюсселя Філіп Клоз передав Києву дві карети швидкої допомоги і три тонни медичних засобів і препаратів.

14:38

Посольство України в Чеській Республіці започаткувало проєкт із допомоги придбання українським військовим зброї для захисту від російського агресора та зібрало на його реалізацію понад 50 млн доларів, пише Укрінформ.

13:17

Федеральний уряд Німеччини таки вирішив поставити в Україну 7 гаубиць Panzerhaubitzen 2000 зі складів Бундесверу. 

12:02

Усі демократичні країни світу допомагають Україні протистояти атакам рф у кіберпросторі.

Свою допомогу Україні у кіберзахисті пропонують всі уряди демократичних країн – США, Канада, Велика Британія, більшість країн ЄС та інші. 

«Кожна країна пропонує найкращі технології, які має у своєму розпорядженні. Це дуже різноманітні пропозиції. Всі вони – неабияк корисні та цікаві. Ми вдячні всім, хто нам допомагає», – підкреслив заступник голови Держспецзв'язку Віктор Жора. 

 

Також Україну підтримують такі провідні компанії, як Microsoft, Google, Amazon, Cisco, Oracle та інші.

11:58

Комітет з питань молоді і спорту повідомляє про нові санкції від УЄФА для росії: російські футбольні клуби відсторонили від участі у клубних турнірах УЄФА у сезоні 2022/23; жіноча збірна росії втратила місце на чемпіонаті Європи-2022 – її замінить Португалія; скасовано заявку росії на право проведення чемпіонату Європи з футболу у 2028/2032 роках. 

11:54

Очільник європейської дипломатії Жозеп Боррелль заявив, що ЄС готує шостий пакет санкцій проти Москви, який виключатиме більше російських банків із системи обміну повідомленнями SWIFT, мережі, яка дозволяє здійснювати мільйони міжнародних транзакцій на день.

08:30

Запровадити санкції щодо російської нафти та розширити список банків, які відключать від SWIFT планують вже на найближчому засіданні Ради ЄС. 

Про це заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель, – повідомляє Reuters.

07:38

Представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що Україна отримає ще 5 тисяч протитанкових ракет Javelin. 

У п'ятницю, 6 травня, приїде нова партія, повідомляє Бабель.

06:22

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не планує приїжджати до України після того, як президент ФРН Франк Штайнмаєр запропонував свій візит, але йому сказали, що це «не потрібно Києву».

Про це повідомляє Бабель.

Тим часом лідер німецької опозиції Фрідріх Мерц цього тижня відвідає Київ.

03:02

У вівторок, 3 травня, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон звернеться в режимі онлайн до українського парламенту.
 
Про це повідомляє Укрінформ.
 

Зазначається, що британський прем'єр стане першим світовим лідером, який виступить перед Верховною Радою від початку війни. Джонсон висловить своє захоплення українським опором проти тиранії, який є прикладом для всього світу.

«Коли моя країна зіткнулася з загрозою вторгнення під час Другої світової війни, наш парламент – так само як і ваш, – продовжував засідати протягом усього конфлікту, а британський народ виявив таку єдність та рішучість, що ми згадуємо період найбільшої небезпеки як наш зоряний час», – наводить видання слова Джонсона з проєкту його виступу перед ВР.

02:52

У понеділок Велика Британія заявила, що надасть Україні додаткову військову допомогу на 300 мільйонів фунтів стерлінгів (375 мільйонів доларів).

Про це повідомляє Українська правда.

Ця допомога, зокрема, включатиме обладнання для радіоелектронної боротьби і контрбатарейну радарну систему. Крім того, Британія запропонує Україні прилади нічного бачення, інструменти для блокування супутникової навігації, важкі безпілотники і броньовані автомобілі для цивільних чиновників.

00:14

Індійська сталеливарна компанія Tata Steel припиняє закупівлю російського вугілля, – пише Financial Times

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024